reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Dzień doberek :-)

maja35 - witaj, trzymam kciuki oby @ nie przyszła &&&&&&&&&&&&&&&&&&& Dodaję Cię do listy :tak:

Poziomk@ - oj ja też jestem niecierpliwa. Test zrobię tak szybko, jak tylko się da.. w sumie mogłabym nawet już :-p ale obiecałam sobie, że minimum 10 dni po owu i tego się trzymam. Zamówiłam dzisiaj testy na all w ilości 10 - więc będę miała co robić.

Phoebe - Oj, ta cholerna @.. Trzymam kciuki za ten cykl &&&&&&&&&&& :tak:

Karotka - Nie słuchaj znajomych. Takie głupie gadanie... Ja też jestem młoda, powiedziałabym że nawet bardzo. Ledwo co studia skończone, a ja już myślę o drugim Kruszku.
Jasne - jest dziecko, są też pewnie ograniczenia. Ale czy niewynagrodzone? Wraz z pierwszym maluchem skończył się błogi czas młodzieńczych szaleństw. I wiesz co? Wcale nie żałuje. Ani tego, że nie było jakichś dalszych wakacji od czasu jego narodzin, ani tych nieprzespanych nocy, demolki w mieszkaniu, braku czasu "dla siebie" i wieeeelu wieeelu innych "niedogodności" . :tak: Dziecko jest motorem wielu działań, wywraca świat do góry nogami ale całkowicie na plus.
A chcę, żeby synuś miał rodzeństwo. I to nie jedno. :-)

malina - trzymam kciuki! Może poziom bety nie jest jeszcze tak wysoki, by test wykrył? &&&&&&&&&&&&&&&&

saga - dodano :) kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&

Statystyka:

Starających się w sierpniu: 50!!
Zaciążonych potwierdzonych: 4

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II

Matik2012 - termin @ 14.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

Leemonca - termin @ 12.08

Staraczki:

MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08

krowkabordo - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Phoebe - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.09

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
DorciaM- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, dziękuję za miłe przywitanie, oraz przyjęcie mnie do waszego grona :)

MamaTomeczka staram się trzymać, jednak są lepsze i gorsze dni. Wierze, że gdy fasolka się pojawi, będzie troszeczkę łatwiej... wiadomo, żadne dziecko nie zastąpi moich chłopców, zawsze będę ich bardzo kochać i za nimi tęsknić, ale chciałabym aby ramiona które są tak rozpaczliwie puste wypełniła nadzieja na lepsze jutro. Dziękuję za kciuki i modlitwę.

Matik2012
gratuluję kreseczki, teraz trzymam kciuki za piękny przyrost bety :)

Poziomk@, Straciatella, Natkusia, benfica, Andzia15
dziękuję dziewczyny,

Karotka
,Nie przejmuj się kochana koleżankami, każdy ma inne priorytety. Ja nie uważam, że ciąża, czy kolejna ciąża to odbieranie sobie młodości. Mam koleżankę, która twierdziła, że nie planuje macierzyństwa bo to "marnowane życia", strata czasu, pogorszenie wyglądu itp., a w najmniej spodziewanym momencie zaliczyła wpadkę i teraz wstydzi się swoich słów, które kiedyś wypowiedziała. Mówi że nie wyobraża sobie życia bez swojego okruszka i z chęcią przeżyła by jeszcze raz wczesne macierzyństwo z takim małym człowieczkiem w ramionach :)

Widzę, że nasza liczba cały czas rośnie. Już dobiłyśmy do 50! Wow ;)

gadanie niektórych potrafi zdołować, choć ja teraz już mniej się przejmuję. Ale na początku każde słowa mnie bolały. Kiedy zaczęliśmy się starać, zaszłam w ciążę i poroniłam, było załamanie, ciągły płacz .. po 3 miesiącach próbowaliśmy znowu, to nagle wielkie oburzenie .. jak ja tak mogę, przecież straciłam dziecko a myślę o kolejnym.. byłam w szoku. No i drugą ciążę też straciłam, znowu załamanie. To jedna osoba powiedziała mi "a nie mówiłam? nie trzeba było tak szybko myśleć o następnym" wyobrażacie sobie? echhhhh. Ile ja łez wylałam. Teraz o naszych staraniach wiedzą tylko moi rodzice i teściowie, mojemu i męża rodzeństwu nic nie mówiliśmy, ani tym bardziej żadnej mojej koleżance. Nasze życie i koniec.

a poza tym to witam Was poniedziałkowo ;-)
trzymam kciuki &&&

mąż rano kupił mi test i kiedy już miałam okazać mu swoje niezadowolenie (bo teraz oczywiście nie wytrzymam tyle, ile chciałam), to rozczulił mnie mówiąc, że on sam nie może się już doczekać. Dziewczynki, podpowiedzcie..
jeśli @ mam 23 sierpnia, to kiedy najwcześniej mogę testować - jeśli już będę tak bardzo zniecierpliwiona? ;-)

:rofl2: 50 staraczek - a dopiero 4 potwierdzone. Jednak prawie wszystkie - termin @ przypada w drugiej połowie miesiąca. Mam nadzieje, że statystyka będzie zadowalająca i każda zafasolkuje. Albo też znaczna większość :-)

Piaska, Poziomk@ - za niedługo testujemy :cool:

Poziomk@- 10 dni po owu :) U mnie teoretycznie owu była 7,8 sierpnia, więc pierwszy teścior zrobie 18. Pewnie wyjdzie "-" więc drugi zrobie 19, trzeci 20, czwarty 21, piąty 22 - a później dostane @ :-p

Ostatnia edycja:
Poziomk@- 10 dni po owu :) U mnie teoretycznie owu była 7,8 sierpnia, więc pierwszy teścior zrobie 18. Pewnie wyjdzie "-" więc drugi zrobie 19, trzeci 20, czwarty 21, piąty 22 - a później dostane @ :-p
a później nie @, tylko radość z fasolki!
okej, dziękuję za podpowiedź, będę testować równo z Tobą, zaczynamy 18-go ;-)

prawda? ja myślę teraz, gdzie tu wepchać ten test, żeby na niego nie patrzeć :-D
jak będziemy się tu wspierać, to wytrzymamy ;-)
biorę się do pracy, bo muszę nowe rzeczy powystawiac na sprzedaż, trochę się zajmę.

reklama
Poziomk@ - Ja od 8 w pracy.. i jakoś spokojnie :zawstydzona/y: pierwszy raz wolałabym, żeby się coś działo i w natłoku spraw nie myśleć o testowaniu.

Do góry