reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

No mam nadzieję że cykl wróci do równowagi i będzie ok 28-dniowy. Jak staraliśmy się o Michała to czekaliśmy po odstawieniu tabletek 3 msce ale lekarz mówił, że nie ma takiej potrzeby. Teraz nie czekamy i staramy się od razu :tak:

reklama
Kobietka22 - Czyli odrobinka do obniżenia. Trzymam kciuki za staranka &&&&&&&&&. Jakieś nastawienie na konkretna płeć? :-) Plany starankowe? Czy też "będzie co będzie, ważne że zdrowe"?

Mi to się tak dziewuszka marzy :zawstydzona/y:

Natkusia- Ja też słyszałam, że teraz to już nie trzeba czekać i od razu po odstawieniu starać się. Ale jakoś miałam obawy, naczytałam się tu i tam o ciążach bliźniaczych i wolałam odczekać. Pewnie jakieś bzdury wyssane z palca, ale całkiem logiczne więc wytrzymałam 2 cykle :sorry: a za 3 i tak nie załapało..

Ostatnia edycja:
no tylko troszkę reguluję tą tarczycę chyba z rok hehe dobrze ,że przypadło to jeszcze na czas oczekiwania, no dla mnie to najważniejsze by było zdrowe ,a płeć bez znaczenia natomiast mój mąż marzy o synku bo u niego w rodzince same dziewczynki jego brat ma 3 córcie :)

hejooo! :-)
chciałabym dołączyć do Was :-) to mój pierwszy post tutaj, wczesniej czytałam forum, ale odkad mamy plan, żeby się starać, to postanowiłam sie zarejstrowac, zeby przeżyć ten czas starań i ciąży z Wami. Oto jestem :-D

Poziomk@ - witaj! Opowiedz coś więcej o sobie :-)
Widzę, że i Ty masz już jedną Kruszynke. Jak sobie dajecie radę? Kiedy termin następnej @?

Kobietka22 - Przegapiłam Twój ostatni post... Ponoć stosując te wszystkie cudowne metody planowania płci, łatwiej trafić w chłopca niż dziewczynke. Ponoć :rofl2:
Po tym zmarnowanym cyklu, pewnie spotkamy się razem na wrześniu - tak więc być może Czerwiec 2014? :-p Dodałam Cię do listy z @ 30.08, coś zmienić?

Aktualizacja staraczkowej listy :)

Sierpień 2013

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II

Czekamy na potwierdzenie:

karotka - termin @ ???
KPe007 - termin @ ???

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

Staraczki:

żabucha - termin @ 10.08
wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Leemonca - termin @ 12.08
Matik2012 - termin @ 14.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08
Nuuuśka - termin @ 16.08

Phoebe - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @

Proszę dopiszcie się lub info kiedy spodziewany termin @, a dodam :)

Ostatnia edycja:
Straciatella
Termin @ mam 23 sierpnia, zaraz po Tobie. Czuję, że dzisiaj jest ten szczęśliwy dzień :-D
najpierw dwa razy poroniłam, a potem się udało i urodziłam Julkę (najpopularniejsze imię dla dziewczynki, wiem, ale to pamiątka po babci mojego męża), teraz postanowiliśmy się starać o kolejnego bobasa. Ciążę przeszłam bez komplikacji, za to poród był straszny, ale ogólnie miło wspominam jej okres noworodkowy i niemowlęcy. Myślę, że damy sobie radę ;-)
miło mi, że do Was tu dołączyłam. Trzymam za wszystkie kciuki &&

Poziomk@ - dodałam Cię do listy. Oj tak, u mnie dzisiaj też optymalny dzień. Zrobiłam nawet testy owu wczoraj i dziś :zawstydzona/y: Ale cóż z tego, skoro mojego małża nie ma do jutra :-( a staranka były w 12dc...
Czyli będziemy testować w podobnym czasie :-)

Lista imponująca ja stworzyłam na swoim wątku puki co listę kto kiedy się ma starać mam wątek starania od jesieni 2013 jakby , któraś się jeszcze na jesieni starała to serdecznie zapraszam ,ale mam nadzieję ,że do tego czasu wszystkie zajdziecie :)
o jestem na liście :D ale fajnie:) miło jest być na liście starankowej ,a nóż gumka pęknie ;) nie no lepiej abym poczekała ,ale wiecie co zbliża się u mnie owulacja dziś 9 dc także niedługo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mam nadzieję, tak jak każda, na zaciążowanie w obecnym cyklu, jednak będę pamiętała kobietko o Twoim wątku :tak:

Straciatella będziemy razem testować, super! Trzymam kciuki, na pewno żołnierzyki przetrwały. I dziękuję za dodanie mnie do listy.

reklama
Poziomk@ - Ja tam wątpie, że przetrwały :-( ale cóż, nadzieja umiera ostatnia.
I tak będę testować na 2 dni przed :zawstydzona/y:

Kobietka22 - dodałam tak, żebyś się wczuła w klimat :cool:

Do góry