reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

reklama
Witajcie Kochane!

ja właśnie wróciłam od gina. Wszystko jest ok, znalazł malutki miesniak, ale niegroźny. Poza tym piekny mam duży pecherzyk. Owu pewnie jutro, pojutrze. Fajnie tak podejrzeć. Poza tym dostałam skierowanie do poradni genetycznej na kariotypy i mój mąż tez. I dostałam skierowanie na badania te na Zespol antyfosfolidowy. Ale tym sie zajmę dopiero po wakacjach, czyli we wrześniu. Doktor powiedział, ze on nie sadzi, żeby to była ta przyczyna. Ale zbadam, boje sie powtórki z rozrywki.

dorcia, ja jak zaszlam w ciaze, to mój pierwszy dziwny objaw były swędzące sutki. Nie mogłam uwierzyć, ze to juz tak szybko, bo chyba 3 dni po owulkę. Takze trzymam &&&&&!

Witaj DorciaM :-D

w takim razie będe trzymać kciuki za owocne staranka :) mnie coś kłuje w jajniku prawym.. ehh..

doska - mnie od owulacji codziennie kłuje, jak nie podbrzusze, to jajniki....dostanę do bani.... i jak tu bezczynnie czekać?

DorciaM - to najlepszy moment cyklu, powodzenia w starankach, oby pogoda była sprzyjająca, bo w upałach to się niczego nie chce

Lebara84 - Gratulacje :-)

Andzia15 - mam nadzieję, że Wam się udało. Trzymam kciuki &&&& Ja staram się, nie robić sobie nadziei, i bagatelizuję wszystko.

alina87 - fajnie masz, ja się świetnie bawiłam na swoim ślubie.... to już trzy lata. Powodzenia w starankach i udanej ceremonii.

Fajnie tak dzielić się z Wami i czytać o Waszych staraniach. Tylko chyba trzeba uważać żeby za bardzo się nie nakręcać.
Może napisze Wam coś o sobie (mam nadzieję, że to interesujące ;-)). Ja mam juz dwoje dzieci, więc dwa razy już widziałam te cudowne dwie kreski na teście. Obydwa razy były tak emocjonujące, że nie da się tego do niczego porównać. Ja rodziłam dzieci w niewielkim odstępie czasu - 2 lata - i powiem, że teraz z perspektywy czasu cieszę się, że tak się stało. Wprawdzie początki były trudne bo i jedno małe i drugie jeszcze mniejsze ale najtrudniejsze były te pierwsze 6 miesięcy. Później było i jest łatwiej niź z jednym. Dzieci się uwielbiają i bawią ze sobą. Jest super. No i właściwie nie myśleliśmy już o dzieciach ale.... Teraz chcemy jeszcze jedno, trzecie :-) Mam nadzieję, że sie uda.

A tak w ogóle to ja tez zaszłam, dodam, że bez problemów, w drugą ciąże w czasie karmienia piersią...także będzie ok;-)

Leemonca: też bym chciała nie robić sobie nadzieji bo późniejza duże rozczarowanie by było jak nic z tego nie wyjdzie, wiem że z tymi objawami to na pewno nie są od tego co bym chciała bo to by jeszcze za szybko było. Nic niestety muszę się uzbroić w cierpliwość i czekać.
wiiki: Tak myślę że karmiąc piersią możesz zajść w ciążę (przykład koleżanki)

Wiesz Andzia15 ja w pierwszej ciąży tez od początku czułam, że to jest to. Kłucie w brzuchu i tak było jakoś inaczej...po prostu wiedziałam. Także trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie :happy2:

DorciaM Alina WITAJCIE !!!

Dzięki kochane za życzonka dla Młodej !!! Wiadomo że najlepszym prezentem dla niej byłoby rodzeństwo , ale cóż na razie musiała się pocieszyć Furby'm :tak::-D

Zmykam pod prysznic...uffff...gorąco !!!

dobrze, że ten dzień się już kończy, od samego rana jestem zalatana. Jeszcze tak gorąco, jutro to samo, a w sobotę mniej stopni. Robimy grilla ze znajomymi i mam nadzieję, że się nie upieczemy ;-)

wymyślanie objawów, to chyba wszystkie w większym lub mniejszym stopniu przechodzimy :-p ja dopiero co po owu, a już dziś 2 razy czułam jakby mi się co najmniej kamień przesuwał w drogach rodnych :baffled: i kłucie i ciągnięcie w jajnikach... dobre... w zeszłym cyklu też tak było... ;-) i najgorsze, że wiem, że wymyślam, ale nic sobie z tego nie robię :confused:

reklama
witam wieczornie :-)

mam teraz gościa w domu więc mogę zaglądać sporadycznie... straaaasznie się dzisiaj rozpisałyście :-) jak fajnie, że jest nasz tak dużo - coś czuję, że padnie bardzo dużo gratulacji :-D

Do góry