Nuuuśka: co do śluz to pojawił się wczoraj trochę i dzisiaj już nic nie zauważyłam. Starania nie wiem czy wogóle da się jeśli przy stosunku będzie swędziec i piec to sama rozumiesz ze to zero przyjemności tylko przymus a z tego to na pewno nic nie wyjdzie. Wy widze już 6 m-cy się staracie bez rezultatu czy też cały czas myślisz o tym kiedy płodne niepłodne a może się już udało a jak nie itp. bo nie wiem czy ja jestem jakaś nienormalna czy co, my w sumie to 2 cykl się staramy a wcześniejszy też był bez antykoncepcji ale nie nastawialiśmy się że cokolwiek może z tego wyjśc.
reklama
Nuuuśka kolor taki jak zawsze. Intensywne jest tak średnio, ale dopiero się zaczęło. I brzuch zaczyna boleć...:-(I pojawiło się nagle! No i pewnie potrwa sobie do pierwszego dnie @, czyli jakieś 4 dni. Chyba, że @ przylezie szybciej... Ach... wszystko do niczego...
andzia my staramy sie od listopada zeszlego roku, teraz wypadl 9 cykl, na suwaczku mam tak zaznaczone bo on ustawia wedlug daty ost. @ a nie pamietalam za chiny kiedy pojawila sie w listopadzie
Ale myslenie ? och, tego nie umiem wylaczyc do dzisiejszego dnia, czasem mam wrazenie ze jest coraz gorzej, ten cykl jest w miare spokojny, ale to za pewne zasluga urlopu i zmiany klimatu, tak do od @ do owu mam spokoj, a po owu zaczyna sie jazda z tempka, myslenie, rozmyslanie i czarnowidzctwo...chcialabym sie tego wyzbyc oj bardzo bym chciala. O dniach plodnych juz tak nie mysle,ale to chyba zasluga monitu i testow owu bo te jednoznacznie pokazuja mi kiedy cos zaczyna sie dziac, i przytulamy sie w te dni z przyjemnoscia, ale niestety kalendarzykowo..nie ma juz tego spontanu jaki byl kiedys, nie ma nieobliczalnosci, teraz wszystko zapisane jak w zegarku i to strasznie mnie denerwuje.
żabucha dopoki nie ma @ nie ma co sie kochana negatywnie nastawiac, ja akurat plamien nie mialam nigdy ale sluz taki sam jak zawsze po owu, i taki zawsze utrzymywal sie do samej @ wiec nadziei nie mam zadnych wzgledem tego cyklu. Staranek za duzo za raz, bo monit zle wykazal w tym cyklu owu, takze wszystko pochrzanione na maxa. Ale coz....we wrzesniu mam urodziny, moze sprawie sobie wtedy na Nie prezent, a jak nie bede zyc mysla Swiat i prezentu na Nie...staram sie nie zwariowac.
Ale myslenie ? och, tego nie umiem wylaczyc do dzisiejszego dnia, czasem mam wrazenie ze jest coraz gorzej, ten cykl jest w miare spokojny, ale to za pewne zasluga urlopu i zmiany klimatu, tak do od @ do owu mam spokoj, a po owu zaczyna sie jazda z tempka, myslenie, rozmyslanie i czarnowidzctwo...chcialabym sie tego wyzbyc oj bardzo bym chciala. O dniach plodnych juz tak nie mysle,ale to chyba zasluga monitu i testow owu bo te jednoznacznie pokazuja mi kiedy cos zaczyna sie dziac, i przytulamy sie w te dni z przyjemnoscia, ale niestety kalendarzykowo..nie ma juz tego spontanu jaki byl kiedys, nie ma nieobliczalnosci, teraz wszystko zapisane jak w zegarku i to strasznie mnie denerwuje.
żabucha dopoki nie ma @ nie ma co sie kochana negatywnie nastawiac, ja akurat plamien nie mialam nigdy ale sluz taki sam jak zawsze po owu, i taki zawsze utrzymywal sie do samej @ wiec nadziei nie mam zadnych wzgledem tego cyklu. Staranek za duzo za raz, bo monit zle wykazal w tym cyklu owu, takze wszystko pochrzanione na maxa. Ale coz....we wrzesniu mam urodziny, moze sprawie sobie wtedy na Nie prezent, a jak nie bede zyc mysla Swiat i prezentu na Nie...staram sie nie zwariowac.
Mar-chew
Fanka BB :)
susel - mi przy tych długich plamieniach ginka kazała brać cyklo3forte. Jedną tabletkę dziennie aż plamienie ustąpi... w poprzednim cyklu była to dokładnie jedna tabletka... teraz były dwie... w sumie nie do końca kumam czemu właśnie te tabletki bo one są na żylaki? Ale pomogły i co ważne, jest to tabletka ziołowa... a po niej moje nogi nawet czują się lepiej
Lebara84 - witaj no to teraz możesz pójść na bete i zobaczyć czy ładnie przyrasta
madziolina_p - gratulcaje
a, i dzięki dziewczyny za rady z temperaturą... zmierzyłam o 4 bo bałam się, że ta o 6 już będzie temperaturą zaburzoną z racji wstawania do kibelka i wypuszczania kota... ale chyba sie zgadza skoro dodaje się 0,1 stopnia co godzinę
Lebara84 - witaj no to teraz możesz pójść na bete i zobaczyć czy ładnie przyrasta
madziolina_p - gratulcaje
a, i dzięki dziewczyny za rady z temperaturą... zmierzyłam o 4 bo bałam się, że ta o 6 już będzie temperaturą zaburzoną z racji wstawania do kibelka i wypuszczania kota... ale chyba sie zgadza skoro dodaje się 0,1 stopnia co godzinę
Ostatnia edycja:
karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
Karola_1986 od jak dawna bierzesz tabletki na tarczyce i jakie?
andzia biorę Letrox 50, na zmianę raz biorę całą tabletkę czyli 50 a raz pół- 25.
biorę go od tego cyklu, dokładnie od 16 lipca.
żabucha owu mam dopiero od lutego, w ciągu roku miałam 3 razy owulację, w 22dc, w 33dc i ostatnio (uwaga) w 15dc moja pierwsza owulacja w normalnym terminie- czyli zmiany na lepsze
jeśli nie uda nam się wyskoczyć z M. nigdzie chociaż na weekend to już mu zapowiedziałam, że niestety zostawiam go samego w domu i jadę do kumpeli do Wrocławia trochę się zrelaksować. Nie powiem żeby był zachwycony tym faktem
Dobry wieczor!
Do mojej @ jeszcze 10 dni, chociaz nie licze zbytnio na cud (bardziej chyba sobie wkrecam) to od owu mam caly czas pobolewania na dole brzucha. Odrzucilo mnie od kawy, ktora musialam codziennie wypic i nie moge patrzec na pomarancze(nawet ciezko mi ja trzymac w rece). Przy pierwszym dziecku nie znosilam zapachu lazanek, a przy drugim mialam odruch wymiotny na widok (nawet nie musialam go jesc) majonezu. Tylko ze przy drugim bylo to pod koniec ciazy. Co ciekawe pierwszy syn nie lubi do dzisiaj lazanek, a drugi jest chudy jak patyk.
Trzymam bardzo mocno kciukasy, chociaz nie wiem czy juz sa potrzebne, ale w razie W &&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!susel phoebe nie testowałam..@ brak więc ciągle jest nadzieja;-)
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką ,która parę miesięcy temu urodziła i mówiła, że jej pierwszy test też wyszedł negatywny,dopiero z tydzień po spodziewanej @ wyszło o.k;-))więc kurde może jednak jestem..oby;-)))poczekam jeszcze parę dni..test już czeka;-)
Bladzioch czy nie, 2 kreski sie licza, a upewnisz sie jak nie dostaniesz @, a to juz za kilka dni. Ja mialam spore odstepy miedzy dziecmi wiec ciezko mi stwierdzic czy jest ciezko gdy jest maly odstep czasu, ale wydaje mi sie ze lepiej sie wychowuja i w pozniejszym czasie dogaduja, a Ty na pewno dasz sobie rade!Hej,czy mogę do Was dołączyć?
Poleciałam do apteki po test ciążowy-i aż się z samej siebie śmiałam,że głupek ze mnie-przed okresem robić test.Po około 2 minutach wyszły dwie kreski-tzn.pierwsza bardzo wyraźna,a ta druga to taki bladzioch,że szok,musiałam wzrok wytężać,żeby cokolwiek dostrzec.No i sama nie wiem co mam o tym myśleć.Pamiętam tylko,że przy synku robiłam test w dzień okresu i też miałam bladziutką drugą kreskę,a potem już nie robiłam testów,tylko poleciałam po betę
p.s podczytuję Was od jakiegoś czasu i kibicuję :-) ja osobiście nie wierzę,żebym była teraz w ciąży(chociaż osobiście bardziej boję się tego jak sobie ewentualnie dam radę w ciąży i z takim drugim maluchem ;-) w każdym razie jeśli moje dwie kreseczki to fałszywy alarm,to dołączam oczywiście do staranek w sierpniu,już pełną parą :-)
Do mojej @ jeszcze 10 dni, chociaz nie licze zbytnio na cud (bardziej chyba sobie wkrecam) to od owu mam caly czas pobolewania na dole brzucha. Odrzucilo mnie od kawy, ktora musialam codziennie wypic i nie moge patrzec na pomarancze(nawet ciezko mi ja trzymac w rece). Przy pierwszym dziecku nie znosilam zapachu lazanek, a przy drugim mialam odruch wymiotny na widok (nawet nie musialam go jesc) majonezu. Tylko ze przy drugim bylo to pod koniec ciazy. Co ciekawe pierwszy syn nie lubi do dzisiaj lazanek, a drugi jest chudy jak patyk.
Nuska a Tobie gin powiedzial o tym ze przerwa dobrze wplywa na zolnierzyki? bo tu na forum widzialam przerozne opinie. ktoras kiedys napisala ze ponoc im czesciej tym lepiej wiec juz nie wiem. my teraz mamy przerwe bo plamienie nie moze sie skonczyc, a owu nadchodzi wielkimi krokami bo kreska testowa na testach owu coraz ciemniejsza, wiec chyba nieswiadomie zastosujemy sie do Twoich rad
Lothien przykro mi ze @ przyszla i &&&&& za nastepny cykl! wiesiolek u mnie akurat srednio przynosil do tej pory efekty ale tez dawke mialam minimalna wiec moze dlatego, teraz zwiekszam i zobaczymy. a bierze sie go od 1dc do owulacji. nie wiem jak w ciazy, czy tez jest zalecany ale napewno nie jest zalecany przy owu bo moze ja wstrzymac.
KPe007 ale trzymasz nas i siebie w napieciu jak zatestujesz to wrzucaj tutaj zdjecie jak tylko bedzie cien cienia
Lebara ja gratuluje bo kreske widze! czekamy jutro na grubsza kreske!
Marchew a co tam jest w tym cyklo3forte? bo tego samego leku pewnie tu nie znajde. boje sie tylko zebym anemii czy czegos od tego dwutygodniowego okresu :/ w mojej rodzinie jest kilka osob z anemia stad ten pomysl.
Lothien przykro mi ze @ przyszla i &&&&& za nastepny cykl! wiesiolek u mnie akurat srednio przynosil do tej pory efekty ale tez dawke mialam minimalna wiec moze dlatego, teraz zwiekszam i zobaczymy. a bierze sie go od 1dc do owulacji. nie wiem jak w ciazy, czy tez jest zalecany ale napewno nie jest zalecany przy owu bo moze ja wstrzymac.
KPe007 ale trzymasz nas i siebie w napieciu jak zatestujesz to wrzucaj tutaj zdjecie jak tylko bedzie cien cienia
Lebara ja gratuluje bo kreske widze! czekamy jutro na grubsza kreske!
Marchew a co tam jest w tym cyklo3forte? bo tego samego leku pewnie tu nie znajde. boje sie tylko zebym anemii czy czegos od tego dwutygodniowego okresu :/ w mojej rodzinie jest kilka osob z anemia stad ten pomysl.
Mar-chew
susel - jest w nim uwaga wyciąg z Ruscus aculeatus - osobiście nic mi to nie mówi a przypomnij Susel gdzie mieszkasz?
Czyżby jeszcze wszystkie spały? :-) Witam z rana.:-)
Aż mi się nie chce wierzyć, że chociaż suwaczek wskazuje inaczej, to jestem już po owulacji i w sierpniu już tylko przytulanki wg chęci, a nie wg starań. W sumie nawet fajnie tak monitorować cykle i wiedzieć, na czym się stoi. Ale szkoda, że na ovufriend nie można zaznaczyć opcji, że USG wykazało owulację.
Aż mi się nie chce wierzyć, że chociaż suwaczek wskazuje inaczej, to jestem już po owulacji i w sierpniu już tylko przytulanki wg chęci, a nie wg starań. W sumie nawet fajnie tak monitorować cykle i wiedzieć, na czym się stoi. Ale szkoda, że na ovufriend nie można zaznaczyć opcji, że USG wykazało owulację.
reklama
sandra_best
Hej ja nie spie bo ja juz od 6 w pracy, a mialam miec w koncu dzien wolny no coz nie dane mi odpoczac, ja jutro lece na usg zobaczyc ( potwierdzic) ze pecherzyk pekl i byla owu, teraz tylko czekamy na rezultaty
Bardzo prosze o dopisanie do listy na 17.08 bo to zalezy czy cykl bedzie 28 czy 29 dni
Bardzo prosze o dopisanie do listy na 17.08 bo to zalezy czy cykl bedzie 28 czy 29 dni