reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Piaska no właśnie słyszałam, że powinno się stosować łącznie te dwa oleje, podobno świetnie się uzupełniają. O tym wiesiołku naprawdę same dobre opinie są, tylko w sprawie tego stosowania nie mogę nic ustalić, bo wszędzie co innego np tu
Dla kobiet
jest napisane, że w ciąży się stosuje;/ trochę to wszystko dziwne...
Ja kupiłam olej w czystej postaci, bo jakoś mi się najzdrowszy wydaje, tabletki do mnie nie przemawiają;)

karola_1986 ja myślę, że to kiepskie samopoczucie może być spowodowane lekami na tarczycę jak najbardziej! Wydaje mi się, że jeśli się to będzie utrzymywać powinnaś iść do lekarza w sprawie ew. zmiany leków.

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 576039

A to moje dwie kreski- robione dziś rano :-)

GRATULACJE pierwsza zapoczątkowałaś pozostałym też się musi udac!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karola_1986
od jak dawna bierzesz tabletki na tarczyce i jakie?

Nuuuśka: dzisiaj jest mój 17 dc i od południa czuje bój lewego jajnika, kurcze chyba przesunęła mi się owu i chyba nic z przytulanek nie będzie dzisiaj bo od wczoraj mam jakieś zapalenie pochwy i piecze mnie wszystko.

Madziolina jeszcze raz gratulacje!!!

Moniqaa tak, wiem że za wcześnie na testowanie. Wiem też, że Tobie negatywne wychodziły w 9dpo, ale tzn. że też nie mogłaś wytrzymać i robiłaś je wcześnie:-D:-D:-D!!! Czekam grzecznie dalej, mam nadzieję że wytrwam do niedzieli;-).

Karola kochana, ja uważam że powinnaś przedyskutować leki z endo, bo może to ich wpływ. Poza tym, u Ciebie jest owu co drugi cykl i to wydłuża bardzo starania. Starasz się rok, czyli miałaś 6 cykli z jajeczkowaniem... Czyli nie ma jeszcze tragedii... Ja mam owu co miesiąc i nic nie wychodzi, to dopiero załamka:-(. A przecież kurde celujemy w jajeczko co miesiąc:wściekła/y:!!! A na wakacje to powinnaś męża siłą wyciągnąć. A może masz jakąś koleżankę do której mogłabyś sama pojechać na długi weekend albo na dłużej. Siedzenie w domu to nic dobrego. Myśli się kotłują w głowie i człowiek przygasa, nic go nie cieszy... Jakaś zmiana otoczenia zawsze działa pozytywnie.

Lothien szkoda, że @ przylazła... Ale nowy cykl to nowa nadzieja;-).

susel phoebe nie testowałam..@ brak więc ciągle jest nadzieja;-)
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką ,która parę miesięcy temu urodziła i mówiła, że jej pierwszy test też wyszedł negatywny,dopiero z tydzień po spodziewanej @ wyszło o.k;-))więc kurde może jednak jestem..oby;-)))poczekam jeszcze parę dni..test już czeka;-)

Ostatnia edycja:
Hej,czy mogę do Was dołączyć?
Mam prawie 1,5 rocznego synka-i za mną pierwszy cykl starań o rodzeństwo dla niego :-)
Okres mam dostać w sobotę lub niedzielę(cykle mam 27-28 dni).W tym miesiącu za dużo się nie postaraliśmy,bo tylko 2-3 dni przed owulacją.Ale po tygodniu od przytulanek zaczęłam mieć takie same objawy jak przy synku-przy nim już tydzień przed okresem czułam,że jestem w ciąży.Ale to jest też często mylące-bo przed tym udanym cyklem staraliśmy się jeszcze dwa i oczywiście co miesiąc wkręcałam sobie objawy echh.
Wczoraj wróciliśmy z dwutygodniowego urlopu:i byłam tam bardzo senna,non stop bym spała,a że przy takim maluchu za bardzo nie ma jak spać w dzień,więc chodziłam jak ćma.Dodam,że nie nawidzę spać w dzień,nawet po porodzie nie spałąm w ogóle w dzień.Od jakichś dwóch dni mdliło mnie po wypitej kawie.A dziś miałam jeszcze więcej mdłości-po kawie,po łososiu,po mięsie ech.Ale oczywiście stwierdziłam,że to po podróży jestem taka zmęczona albo czym się zatrułam albo wkręciłam sobie ciążę.
Poleciałam do apteki po test ciążowy-i aż się z samej siebie śmiałam,że głupek ze mnie-przed okresem robić test.Po około 2 minutach wyszły dwie kreski-tzn.pierwsza bardzo wyraźna,a ta druga to taki bladzioch,że szok,musiałam wzrok wytężać,żeby cokolwiek dostrzec.No i sama nie wiem co mam o tym myśleć.Pamiętam tylko,że przy synku robiłam test w dzień okresu i też miałam bladziutką drugą kreskę,a potem już nie robiłam testów,tylko poleciałam po betę
p.s podczytuję Was od jakiegoś czasu i kibicuję :-) ja osobiście nie wierzę,żebym była teraz w ciąży(chociaż osobiście bardziej boję się tego jak sobie ewentualnie dam radę w ciąży i z takim drugim maluchem ;-) w każdym razie jeśli moje dwie kreseczki to fałszywy alarm,to dołączam oczywiście do staranek w sierpniu,już pełną parą :-)

Ostatnia edycja:
Lebara witaj! I obie z KPe007 rano jutro z pierwszego moczu testy robic, weklejac nam tutaj i wysyłać fluidki ciazowe prosze!
Trzymam za Was &&&&&

Hej dziewuszki, poczytuje was od jakiegos czasu i postanowilam w koncu sie do was dolaczyc :)
W skrocie moja historia,
Staramy sie od kwietnia tego rokui narazie nic, po dlugich meczarniach trafilam w koncu na dobrego gona (2 w zasadzie, jeden na nfz a druga prywatnie) 01.08 bylam prywatnie na usg (14dc) bylo piekne jajo 20x22mm i najprawdopodobniej peklo juz pozniej tego samego dnia :) sadzac po tempce :) teraz czekamy na rezultaty :) 08.08 ide na usg sprawdzic czy pecherzyk pekl- potwierdzic, kilka z was kojarze z innych watkow, Agawee, zabuche, waiting4beans i kilka innych :)
Gratuluje II kreseczek i trzymam &&& za kolejne

Sandra witaj! Ty tutaj tez zaraz zaczniesz zaraz fluidki rozsiewac! Dobrze, dobrze, zacieram ręce, im wiecej fluidkow, tym dla nas ( hihi... Dla mnie:) lepiej.

powiem Wam, ze coś mi w tym cyklu wyjątkowo humorek dopisuje:) jakoś tak bezstresowo jest dużo lepiej... Chyba musze sie tak nauczyć na stałe, przynajmniej życie bedzie znosniejsze:)

Ostatnia edycja:
SAM_1433.jpgAgaawa:nie wiem czy się odważę :p Bo potem już nie będzie odwrotu ;-) wiem,że to głupie i średnio umiem to wyjaśnić,ale jestem dziwnie spokojna i nie wiem czy to dobrze czy źle ;-) chyba poczekam do okresu.
Sandra_best:to trzymam kciuki w takim razie! :-) zawsze trzeba być dobrej myśli :-)
Ja przed pierwszą ciążą chorowałam na wirusa hpv-czyli szyjki macicy.I wtedy trafiłam na durnego ginekologa,ach szkoda gadać.W każdym razie w pierwszą ciążę zaszłam ku naszemu wielkiemu zdziwieniu przytulając się z mężem tylko raz w miesiącu(akurat taki był miesiąc pełen wyjazdów służbowych itp.).A wcześniej były ze dwa cykle z kochaniem się co 2-3 dni w dni płodne i lipa...Więc ja już naprawdę nie mam pojęcia od czego zależy zajście w ciążę

Załączniki

• SAM_1433.jpg
    SAM_1433.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
reklama
andzia hmm ja bym obstawiala w takim razie ze owu sie przesunela. z ta infekcja bylas u gina ? To pewnie grzybek jak sadze, przepisze leki i raz dwa sie wychuchasz a szkoda Twoich nerwow.

żabucha alez masz piekny wykres !!! patrze patrze i napatrzec sie nie moge :DDD ja Ci mowie, ze jak nic fasolcia :-)

Agaawa ja jakos od poprzedniego cyklu zaczelam mniej to wszystko przezywac, stuknal juz 9 miesiac staran i nie wiem czemu ale chyba juz po prostu oswoilam sie z tym ze co miesiac widze tylko jedna tlusta kreche zamiast dwoch i staram sie nie dobijac mysleniem ze teraz bedzie tak samo :\

Lothien przykro mi ze @ sie pojawila :crazy:

edytowalam Nasza liste- teraz powinna byc bardziej przejrzysta :)

Sierpień 2013

karotka - termin @ ???
KPe007 - termin @ ???
waiting4beans - termin @ 07.08

madziakowalik - termin @08.08
ann_art - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
- II

żabucha - termin @ 10.08
wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08