reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Piaska no właśnie słyszałam, że powinno się stosować łącznie te dwa oleje, podobno świetnie się uzupełniają. O tym wiesiołku naprawdę same dobre opinie są, tylko w sprawie tego stosowania nie mogę nic ustalić, bo wszędzie co innego np tu
Dla kobiet
jest napisane, że w ciąży się stosuje;/ trochę to wszystko dziwne...
Ja kupiłam olej w czystej postaci, bo jakoś mi się najzdrowszy wydaje, tabletki do mnie nie przemawiają;)

karola_1986 ja myślę, że to kiepskie samopoczucie może być spowodowane lekami na tarczycę jak najbardziej! Wydaje mi się, że jeśli się to będzie utrzymywać powinnaś iść do lekarza w sprawie ew. zmiany leków.

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 576039

A to moje dwie kreski- robione dziś rano :-)

GRATULACJE pierwsza zapoczątkowałaś pozostałym też się musi udac!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karola_1986
od jak dawna bierzesz tabletki na tarczyce i jakie?

Nuuuśka: dzisiaj jest mój 17 dc i od południa czuje bój lewego jajnika, kurcze chyba przesunęła mi się owu i chyba nic z przytulanek nie będzie dzisiaj bo od wczoraj mam jakieś zapalenie pochwy i piecze mnie wszystko.

Madziolina jeszcze raz gratulacje!!!

Moniqaa tak, wiem że za wcześnie na testowanie. Wiem też, że Tobie negatywne wychodziły w 9dpo, ale tzn. że też nie mogłaś wytrzymać i robiłaś je wcześnie:-D:-D:-D!!! Czekam grzecznie dalej, mam nadzieję że wytrwam do niedzieli;-).

Karola kochana, ja uważam że powinnaś przedyskutować leki z endo, bo może to ich wpływ. Poza tym, u Ciebie jest owu co drugi cykl i to wydłuża bardzo starania. Starasz się rok, czyli miałaś 6 cykli z jajeczkowaniem... Czyli nie ma jeszcze tragedii... Ja mam owu co miesiąc i nic nie wychodzi, to dopiero załamka:-(. A przecież kurde celujemy w jajeczko co miesiąc:wściekła/y:!!! A na wakacje to powinnaś męża siłą wyciągnąć. A może masz jakąś koleżankę do której mogłabyś sama pojechać na długi weekend albo na dłużej. Siedzenie w domu to nic dobrego. Myśli się kotłują w głowie i człowiek przygasa, nic go nie cieszy... Jakaś zmiana otoczenia zawsze działa pozytywnie.

Lothien szkoda, że @ przylazła... Ale nowy cykl to nowa nadzieja;-).

susel phoebe nie testowałam..@ brak więc ciągle jest nadzieja;-)
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką ,która parę miesięcy temu urodziła i mówiła, że jej pierwszy test też wyszedł negatywny,dopiero z tydzień po spodziewanej @ wyszło o.k;-))więc kurde może jednak jestem..oby;-)))poczekam jeszcze parę dni..test już czeka;-)

Ostatnia edycja:
Hej,czy mogę do Was dołączyć?
Mam prawie 1,5 rocznego synka-i za mną pierwszy cykl starań o rodzeństwo dla niego :-)
Okres mam dostać w sobotę lub niedzielę(cykle mam 27-28 dni).W tym miesiącu za dużo się nie postaraliśmy,bo tylko 2-3 dni przed owulacją.Ale po tygodniu od przytulanek zaczęłam mieć takie same objawy jak przy synku-przy nim już tydzień przed okresem czułam,że jestem w ciąży.Ale to jest też często mylące-bo przed tym udanym cyklem staraliśmy się jeszcze dwa i oczywiście co miesiąc wkręcałam sobie objawy echh.
Wczoraj wróciliśmy z dwutygodniowego urlopu:i byłam tam bardzo senna,non stop bym spała,a że przy takim maluchu za bardzo nie ma jak spać w dzień,więc chodziłam jak ćma.Dodam,że nie nawidzę spać w dzień,nawet po porodzie nie spałąm w ogóle w dzień.Od jakichś dwóch dni mdliło mnie po wypitej kawie.A dziś miałam jeszcze więcej mdłości-po kawie,po łososiu,po mięsie ech.Ale oczywiście stwierdziłam,że to po podróży jestem taka zmęczona albo czym się zatrułam albo wkręciłam sobie ciążę.
Poleciałam do apteki po test ciążowy-i aż się z samej siebie śmiałam,że głupek ze mnie-przed okresem robić test.Po około 2 minutach wyszły dwie kreski-tzn.pierwsza bardzo wyraźna,a ta druga to taki bladzioch,że szok,musiałam wzrok wytężać,żeby cokolwiek dostrzec.No i sama nie wiem co mam o tym myśleć.Pamiętam tylko,że przy synku robiłam test w dzień okresu i też miałam bladziutką drugą kreskę,a potem już nie robiłam testów,tylko poleciałam po betę
p.s podczytuję Was od jakiegoś czasu i kibicuję :-) ja osobiście nie wierzę,żebym była teraz w ciąży(chociaż osobiście bardziej boję się tego jak sobie ewentualnie dam radę w ciąży i z takim drugim maluchem ;-) w każdym razie jeśli moje dwie kreseczki to fałszywy alarm,to dołączam oczywiście do staranek w sierpniu,już pełną parą :-)

Ostatnia edycja:
Lebara witaj! I obie z KPe007 rano jutro z pierwszego moczu testy robic, weklejac nam tutaj i wysyłać fluidki ciazowe prosze!
Trzymam za Was &&&&&

Hej dziewuszki, poczytuje was od jakiegos czasu i postanowilam w koncu sie do was dolaczyc :)
W skrocie moja historia,
Staramy sie od kwietnia tego rokui narazie nic, po dlugich meczarniach trafilam w koncu na dobrego gona (2 w zasadzie, jeden na nfz a druga prywatnie) 01.08 bylam prywatnie na usg (14dc) bylo piekne jajo 20x22mm i najprawdopodobniej peklo juz pozniej tego samego dnia :) sadzac po tempce :) teraz czekamy na rezultaty :) 08.08 ide na usg sprawdzic czy pecherzyk pekl- potwierdzic, kilka z was kojarze z innych watkow, Agawee, zabuche, waiting4beans i kilka innych :)
Gratuluje II kreseczek i trzymam &&& za kolejne

Sandra witaj! Ty tutaj tez zaraz zaczniesz zaraz fluidki rozsiewac! Dobrze, dobrze, zacieram ręce, im wiecej fluidkow, tym dla nas ( hihi... Dla mnie:) lepiej.

powiem Wam, ze coś mi w tym cyklu wyjątkowo humorek dopisuje:) jakoś tak bezstresowo jest dużo lepiej... Chyba musze sie tak nauczyć na stałe, przynajmniej życie bedzie znosniejsze:)

Ostatnia edycja:
SAM_1433.jpgAgaawa:nie wiem czy się odważę :p Bo potem już nie będzie odwrotu ;-) wiem,że to głupie i średnio umiem to wyjaśnić,ale jestem dziwnie spokojna i nie wiem czy to dobrze czy źle ;-) chyba poczekam do okresu.
Sandra_best:to trzymam kciuki w takim razie! :-) zawsze trzeba być dobrej myśli :-)
Ja przed pierwszą ciążą chorowałam na wirusa hpv-czyli szyjki macicy.I wtedy trafiłam na durnego ginekologa,ach szkoda gadać.W każdym razie w pierwszą ciążę zaszłam ku naszemu wielkiemu zdziwieniu przytulając się z mężem tylko raz w miesiącu(akurat taki był miesiąc pełen wyjazdów służbowych itp.).A wcześniej były ze dwa cykle z kochaniem się co 2-3 dni w dni płodne i lipa...Więc ja już naprawdę nie mam pojęcia od czego zależy zajście w ciążę

Załączniki

• SAM_1433.jpg
    SAM_1433.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
reklama
andzia hmm ja bym obstawiala w takim razie ze owu sie przesunela. z ta infekcja bylas u gina ? To pewnie grzybek jak sadze, przepisze leki i raz dwa sie wychuchasz a szkoda Twoich nerwow.

żabucha alez masz piekny wykres !!! patrze patrze i napatrzec sie nie moge :DDD ja Ci mowie, ze jak nic fasolcia :-)

Agaawa ja jakos od poprzedniego cyklu zaczelam mniej to wszystko przezywac, stuknal juz 9 miesiac staran i nie wiem czemu ale chyba juz po prostu oswoilam sie z tym ze co miesiac widze tylko jedna tlusta kreche zamiast dwoch i staram sie nie dobijac mysleniem ze teraz bedzie tak samo :\

Lothien przykro mi ze @ sie pojawila :crazy:

edytowalam Nasza liste- teraz powinna byc bardziej przejrzysta :)

Sierpień 2013

karotka - termin @ ???
KPe007 - termin @ ???
waiting4beans - termin @ 07.08

madziakowalik - termin @08.08
ann_art - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
- II

żabucha - termin @ 10.08
wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08