reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

właśnie przeczytałam że po owulacji zaleca się jeść ananasa bo pomaga implantacji
yes2.gif

sok ananasowy lub świeży ananas pomaga w implantacji zarodka. I powinno się go jeść lub pić do testowania. Tak samo jest z sokiem z buraków i czerwonym mięsem.

reklama
Agaawa - myślę, że dla Ciebie idealnie byłoby przebadać się na immunologię u prof. Malinowskiego. U niego właśnie najwięcej kobitek jest z takimi sytuacjami, jak Twoja.

Matik2012 - nie zaszkodzi spróbować :)

nie wiem co mam myśleć o mojej temperaturze... obudziłam się o 4 rano (zew natury :p) - zmierzyłam temparaturę była nadal 36,7... o godzinie 6 była 36,9 - spora i bardzo znacząca różnica :(

Cześć dziewczynki :-)

Mar-chew temperaturę mierzymy o tej samej porze ponieważ z każdą godziną ona się zmienia :tak: więc temperaturę mierz o 4 albo o 6.

Agaawa testowanko na 28.08. Mam cykle 24dniowe (ostatni 25dniowy) więc w sierpniu spodziewam się drugiej @ :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,

Matik oby z tym mięsem to było to, bo ja ogólnie mięsa jem bardzo mało a dwa dni temu wzieło mnie na wołowinkę:szok:! Jak nigdy! A soczek z buraczków to u mnie jest codziennie.

Phoebe ja dziś testowałam, ale jedna kreseczka. @ mam dostać w niedzielę.

Mar-chew tempkę mierzy się o tej samej godzinie- jeżeli z jakiś powodów mierzymy wcześniej to do wyniku dodajemy 0,1 stopnia na godzinę, a jeżeli później to odejmujemy 0,1 stopnia na godzinę:)

waiting myślę, że znajdziemy wspólny język, za 3 tygodnie będzie równo rok jak staramy się o (pierwsze) dziecko. w tym cyklu przeszłam pierwszy, poważny kryzys... Do tej pory było ok ale ostatnio niestety psycha już powoli siada... zaczynam wątpić, że kiedykolwiek moje cykle będą normalne i że wreszcie nam się uda.

a Ty jak się trzymasz?
Ze mna roznie.przez ostatnie pol roku bulam w miare wyluzowana i bylo mi przykro jak dostawalam @ ale mialam sile walczyc.teraz zaczynam wymiekac i w dzien @ musze sie wyplakac i wykrzyczec na niesprawiedliwosx zycia itp a pozniej juz skupiam sie na tym zeby kolejny cykl byl udany.
Jest ciezko i mnie i mezowi tym bardziej.to nasze pierwsze dziecko i od razu takie problemy :-(

Agaawa - myślę, że dla Ciebie idealnie byłoby przebadać się na immunologię u prof. Malinowskiego. U niego właśnie najwięcej kobitek jest z takimi sytuacjami, jak Twoja.

Piaska, mam dobrego gina od tych rzeczy. Podobno nawet z Warszawy profesorze go polecają. Poza tym go uwielbiam, jest super. Więc myśle, ze bedzie wiedział co robic. Podobno dużo dziewczyn doprowadził do szczęśliwej ciazy.

Ewka - ale masz krociutkie cykle! Pierwszy raz sie z takimi spotykam.

Zabucha - &&&& pięknie Ci tempka rosnie. Nie testuj jeszcze, bo za wcześnie. Nie ma sie co stresowac.

właśnie przeczytałam że po owulacji zaleca się jeść ananasa bo pomaga implantacji
yes2.gif

sok ananasowy lub świeży ananas pomaga w implantacji zarodka. I powinno się go jeść lub pić do testowania. Tak samo jest z sokiem z buraków i czerwonym mięsem.

Ja to juz czytałam wcześniej. W kwietniu, kiedy zaszlam w ciaze, zajadalam sie ananasami. Celowo, ale ze je uwielbiam, to jadłam:)))

reklama
Sierpień 2013

karotka - termin @ ???
KPe007 - termin @ 03.08
Lothien - termin @06.08
waiting4beans - termin @ 07.08

madziakowalik - termin @08.08
ann_art - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Phoebe - termin @ 16.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
Dominikak86 - termin @ 31.08
applecrumble - termin @ 01.09

Nuska
a dlaczego mialy byc tylko 4 serduszka? przerwa na wzmocnienie zolnierzykow?

Marchew widze ze tempka dzis w gore wiec chyba byla owu, co? sluz byl wiec wszystko na to wskazuje
:tak: mam nadzieje ze przytulanie tez bylo kiedy trzeba ;) a juz przestalas plamic? u mnie kurcze juz 13 dzien!!! i az sie zastanawiam czy nie isc z tym do lekarza.... :/

ann_art witamy! wpisalam Cie na liste na 08.08. dobrze?

Matik tyle juz slyszalam o tym co powinno sie jesc... ale ananasa lubie i do tego wrocilo mi waleczne nastawienie do staran wiec mysle ze bede go jesc i jesc po owu! ;)

Do góry