reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

reklama
KPe007 witaj :-) ja znam kobietę, która mając 2 córki, w tym jedną dorosłą, zaciążyła świadomie, urodziła synka i odmłodniała chyba z 15 lat :-) do tej pory wygląda i czuje się lepiej niż niejedna młódka. Jeśli czujecie, że potrzeba Wam właśnie dzieciątka, to czemu nie :-) dziecko to zawsze radość.

Andzia ja miałam 27 lat :happy:

Ale naprodukowałyście:)
No to odpowiadam na wątki:
Nam też się marzy córunia, chociaż dietkę to ja raczej mam chłopięcą i ciężko mi na dziewczęcą przejść całkowicie:)
Miałam 24 lata kiedy urodził się MIkołąj:)

No i dzisiaj dostałam @ więc cykl starankowy uważam za rozpoczęty:) Pierwszy dzień picia ziółek za mną... Nie są tragiczne:)

ja miałam skończone 27 lat... nam się marzy chłopiec dla odmiany... z resztą celowaliśmy w chłopaka za pierwszym razem - ale jak już pisałam, raczej jem produkty "na dziewczynkę" :-p

Andzia - ja jak urodziłam synka miałam dokładnie 9 dni do 20 urodzin. Później po 3,5 latach urodziłam córcię.

Teraz chciałabym trzecie dzieciątko.

KPe007 - witaj na forum. Spodoba Ci się. Gratuluję odważnych decyzji, wszystkich trzech i szczerze życzę powodzenia.

Dziewczyny, nie było mnie jakiś czas sorki. Widzę, że niektóre zdążyły zaciążyć - gratuluję serdecznie.
Mam pytanie: ostatnią @ miałam 18 lipca, seksik 27 lipca raczej w OWU, bo mam krótsze cykle. Jeśli miałoby dojść do zapłodnienia załóżmy najpóźniej wczoraj, czyli 1 sierpnia, to kiedy mogłabym robić już test ? Przewydywany termin kolejnej @ w okolicach 10 sierpnia.

wanda_23 - taki test o czułości 10 najszybciej na 4 dni przed @ czyli wychodzi 6 sierpnia... są podobno dziewczyny co im powychodziły takie testy tydzień po owu...

Czesć dziewczyny, ale si8ę rozpisałyście !! jeszcze nie zdąrzyłam nadrobić wszystkiego :)
Witam wszystkie nowe dziewczyny :rofl2:
oj ale miałam dziś zwariowany dzień !!! Cud że teraz mam chwilę żeby na forum zaglądnąć. do mojego testowania jeszcze 4 dni a ja już tracę cierpliwość. Kusi mnie żeby jutro zatestować ale to dużo za wcześnie i na bank nie będzie wiarygodny....:baffled:

wanda_23 - taki test o czułości 10 najszybciej na 4 dni przed @ czyli wychodzi 6 sierpnia... są podobno dziewczyny co im powychodziły takie testy tydzień po owu...

Jeśli dobrze wyliczyłam... a że mam nieregularne cykle, to może być różnie. W sumie ostatni był 26-dniowy, więc wypadałoby testowanie wg ostatniego cyklu na 9 sierpnia. Jeszcze wcześniejszy był dłuższy, a wcześniej na tabletkach, więc generalnie jedna wielka niewiadoma..

Tak czy siak w ostatnim cyklu czułam dokładnie kiedy była OWU - zresztą dzięki Wam, bo uzyskałam tu informację, jaki to mniej więcej ból. I wszystko byłoby jak w idealnym cyklu 28-dniowym, ale że 26 DC miałam ogromny skok stresu, to właśnie wtedy dostałam @. Niestety w tym cyklu nie czułam tak wyraźnie bólu owu. Czułam drobne pobolewanie w poniedziałek i wtorek, a później lekko w czwartek - pasowałoby idealnie najpierw do bólu owu a potem do zagnieżdżania....
A może mam już schizę z tego powodu... ech :crazy:

Witam wszystkie "nowe" Dziewczyny;)

Ja już ocywiście doszukuję się objawów, ale jeszcze za wcześnie, na @ musze poczekać aż do czwartku. Jak na razie pobolewa mnie od czasu do czasu jajnik, raz jeden raz drugi i wiem, że na taki objaw owiele za wcześnie ale strasznie dużo sikam! Żeby się nie okazało, że to zapalenie pęcherza;)

Mar-chew( tyle popisałyście, że nie jestem już pewna czy to Ty pytałaś;) staramy się od grudnia, ale tak na poważnie i bardzo świadomie od lutego/marca jak na razie bezskutecznie, choć pierwszą córkę udało nam się zmajstrować za pierwszym razem:)

reklama
ja miałam skończone 27 lat... nam się marzy chłopiec dla odmiany... z resztą celowaliśmy w chłopaka za pierwszym razem - ale jak już pisałam, raczej jem produkty "na dziewczynkę" :-p

oj bardzo podobnie miałyśmy :happy: ten sam wiek, ja też baaardzo chciałam chłopca, ba, byłam na 100% pewna, że będzie syn, choć też wolę produkty na dziewczynkę, a do tego strzelanko było na kilka dni przed owu - a jednak jest Królewicz :-D

Do góry