reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

reklama
KPe007 witaj :-) ja znam kobietę, która mając 2 córki, w tym jedną dorosłą, zaciążyła świadomie, urodziła synka i odmłodniała chyba z 15 lat :-) do tej pory wygląda i czuje się lepiej niż niejedna młódka. Jeśli czujecie, że potrzeba Wam właśnie dzieciątka, to czemu nie :-) dziecko to zawsze radość.

Andzia ja miałam 27 lat :happy:

Ale naprodukowałyście:)
No to odpowiadam na wątki:
Nam też się marzy córunia, chociaż dietkę to ja raczej mam chłopięcą i ciężko mi na dziewczęcą przejść całkowicie:)
Miałam 24 lata kiedy urodził się MIkołąj:)

No i dzisiaj dostałam @ więc cykl starankowy uważam za rozpoczęty:) Pierwszy dzień picia ziółek za mną... Nie są tragiczne:)

ja miałam skończone 27 lat... nam się marzy chłopiec dla odmiany... z resztą celowaliśmy w chłopaka za pierwszym razem - ale jak już pisałam, raczej jem produkty "na dziewczynkę" :-p

Andzia - ja jak urodziłam synka miałam dokładnie 9 dni do 20 urodzin. Później po 3,5 latach urodziłam córcię.

Teraz chciałabym trzecie dzieciątko.

KPe007 - witaj na forum. Spodoba Ci się. Gratuluję odważnych decyzji, wszystkich trzech i szczerze życzę powodzenia.

Dziewczyny, nie było mnie jakiś czas sorki. Widzę, że niektóre zdążyły zaciążyć - gratuluję serdecznie.
Mam pytanie: ostatnią @ miałam 18 lipca, seksik 27 lipca raczej w OWU, bo mam krótsze cykle. Jeśli miałoby dojść do zapłodnienia załóżmy najpóźniej wczoraj, czyli 1 sierpnia, to kiedy mogłabym robić już test ? Przewydywany termin kolejnej @ w okolicach 10 sierpnia.

wanda_23 - taki test o czułości 10 najszybciej na 4 dni przed @ czyli wychodzi 6 sierpnia... są podobno dziewczyny co im powychodziły takie testy tydzień po owu...

Czesć dziewczyny, ale si8ę rozpisałyście !! jeszcze nie zdąrzyłam nadrobić wszystkiego :)
Witam wszystkie nowe dziewczyny :rofl2:
oj ale miałam dziś zwariowany dzień !!! Cud że teraz mam chwilę żeby na forum zaglądnąć. do mojego testowania jeszcze 4 dni a ja już tracę cierpliwość. Kusi mnie żeby jutro zatestować ale to dużo za wcześnie i na bank nie będzie wiarygodny....:baffled:

wanda_23 - taki test o czułości 10 najszybciej na 4 dni przed @ czyli wychodzi 6 sierpnia... są podobno dziewczyny co im powychodziły takie testy tydzień po owu...

Jeśli dobrze wyliczyłam... a że mam nieregularne cykle, to może być różnie. W sumie ostatni był 26-dniowy, więc wypadałoby testowanie wg ostatniego cyklu na 9 sierpnia. Jeszcze wcześniejszy był dłuższy, a wcześniej na tabletkach, więc generalnie jedna wielka niewiadoma..

Tak czy siak w ostatnim cyklu czułam dokładnie kiedy była OWU - zresztą dzięki Wam, bo uzyskałam tu informację, jaki to mniej więcej ból. I wszystko byłoby jak w idealnym cyklu 28-dniowym, ale że 26 DC miałam ogromny skok stresu, to właśnie wtedy dostałam @. Niestety w tym cyklu nie czułam tak wyraźnie bólu owu. Czułam drobne pobolewanie w poniedziałek i wtorek, a później lekko w czwartek - pasowałoby idealnie najpierw do bólu owu a potem do zagnieżdżania....
A może mam już schizę z tego powodu... ech :crazy:

Witam wszystkie "nowe" Dziewczyny;)

Ja już ocywiście doszukuję się objawów, ale jeszcze za wcześnie, na @ musze poczekać aż do czwartku. Jak na razie pobolewa mnie od czasu do czasu jajnik, raz jeden raz drugi i wiem, że na taki objaw owiele za wcześnie ale strasznie dużo sikam! Żeby się nie okazało, że to zapalenie pęcherza;)

Mar-chew( tyle popisałyście, że nie jestem już pewna czy to Ty pytałaś;) staramy się od grudnia, ale tak na poważnie i bardzo świadomie od lutego/marca jak na razie bezskutecznie, choć pierwszą córkę udało nam się zmajstrować za pierwszym razem:)

reklama
ja miałam skończone 27 lat... nam się marzy chłopiec dla odmiany... z resztą celowaliśmy w chłopaka za pierwszym razem - ale jak już pisałam, raczej jem produkty "na dziewczynkę" :-p

oj bardzo podobnie miałyśmy :happy: ten sam wiek, ja też baaardzo chciałam chłopca, ba, byłam na 100% pewna, że będzie syn, choć też wolę produkty na dziewczynkę, a do tego strzelanko było na kilka dni przed owu - a jednak jest Królewicz :-D

Do góry