reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

A jakie są produkty na chłopca a jakie na dziewczynkę ??
Ja w pierwszej ciąży jadłam same słodycze, ale nie pamiętam co na jaka płeć miało być. W każdym bądź razie ode mnie były same dziewczyny i nikt nie wierzył, że mój tata może mieć wnuka. Wszyscy stawiali na dziewczynkę, płci nie znaliśmy, dopiero na porodówce okazało się, że to chłopiec :-D Cała rodzina w szoku była :szok:

reklama
Benefica - hehe, ja jeszcze nie zrobiłam testu ciążowego a już wiedziałam, że dziewczynka :-) Twój mąż to dopiero musiał mieć żołnierzyki :-D

Lothein - to nie ja pytałam... mam nadzieję jednak, że osoba zainteresowana się doczyta :-D

mamaTomeczka jestem tego samego zdania narazie jest to nasz 2 cykl starań i nie mierzę temperatury ani nie robię testów, stwierdziłam że jak się nie uda za którymś z kolei razem to zacznę Mierzyc temp i testy ale teraz myślę ze nie ma sensu. Po pierwszym nieudanym dla nas cyklu bardzo się przejęłam bo był to idealny czas na zakiełkowanie „fasolki” byliśmy na urlopie wypoczęci bez stresów bez przymusu a tu nic nie wyszło z tego :-(.

Mi i G marzy się chłopczyk i nawet już od kilku lat mamy wybrane imię dla naszego synka, ale czy to takie ważne "dzidziuś" jaki by nie był to i tak taką samą miłością będzie kochany. Nieważne czy to będzie dziewczynka czy chłopiec ważne żeby było zdrowe

A ja mam dziewczynę i teraz też bym chciała dziewczynkę;-)a tak w ogóle to nie napisałam, że moja córa urodziła się jak miałam 19 lat..więc nie jestem chyba jeszcze, aż tak stara na drugie dziecko chyba ;-)34 wiosenki mam;-)kurde mimo tego negatywnego testu rano cały czas mam nadzieję, że się udało, a ten test, że za wczesnie po prostu.Co myslicie?jutro powinnam dostać @..albo nie jutro..już sama nie wiem, czy po tym odstawieniu będzie tak samo regularnie..pewnie nie..

Ja w pierwszej ciąży jadłam wszystko co ostre i kwaśne i byłam przekonana,że chłopak będzie i tak się wkręciłam,że nawet jak gin mi powiedział na usg,że dziewczynka to mówiłam mu,że się pomylił:-D

Sierpień 2013

KPe007 - termin @ 03.08
waiting4beans - termin @ 07.08

madziakowalik - termin @08.08
Lothien - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08
Dominikak86 - termin @ 31.08

MamaTomeczka rozumiem Cie doskonale, tez nie moglam wytrzymac tego czekania do testowania w poprzednim cyklu. u mnie 11dpo wyszedl bladzioch a 14dpo juz nic, wiec ja bym przed spodziewana @ nie radzila robic i mam nadzieje ze w tym cyklu juz nie zrobie.

Phoebe witaj! :) jest watek o staraniach o dziewczynke/chlopca i napewno tam dziewczyny Ci doradza jak wystarac coreczke ;) wlasnie sie dopatrzylam, ze Matik juz Ci o nim napisala. ja sie nie znam, ale ja bym nieryzykowala jednorazowa proba oddalona od owu, troche za bardzo zmniejszaja sie szanse na II jak dla mnie. ale jezeli dopiero co zaczeliscie starania to czemu by nie sprobowac ;) podaj termin @ do listy!

Marchew spojrzalam na Twoj wykres i niezle sie zdzwilam. zawsze masz takie wysokie tempki? u mnie na odwrot bardzo niskie, ale widze ze to chyba zalezy od organizmu.

KPe007 witaj! test moglas robic za wczesnie. kiedy nastepne testowanie?

Susel - dzięki że mnie na listę wkręciłaś, choć nie wiem czy dobrze liczę...

KPe007 - 34 mówisz ? to ja 31, rodziłyśmy pierwsze dziecko mniej więcej w tym samym wieku. Ja na drugie zdecydowałam się po 3 latach, a później mówiłam, że trzecie do 35 roku. A że teraz oprócz tego co zakładałam wcześniej, jeszcze odezwał mi się mega instynkt, to próbuję zajść. I wiesz co Ci powiem (napiszę)... niestety płodność już nie ta co w wieku 19 lat...
ale trzeba próbować, na pewno się uda :-D

wanda 23 kurczę załamałaś mnie z tą płodnością,,myślę,że nie będzie tak źle;-)a Ty od kiedy się starasz?
susel miło się zobaczyć na liście;-)a następne testowanie myślę gdzieś za tydzień..mogło mi się coś poprzestawiać z @, bo długo tabl brałam..zobaczymy..

susel - dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć (i pod koniec poprzedniego :-p) o dziwo temperatura w dniu okresu wcale mi nie spadła - a wiem, że tak się działo ponad trzy lata temu jak też mierzyłam temperture :-p nie wiem czy ma to jakiś związek z ciążą biochemiczną, która podejrzewałam u siebie w poprzednim cyklu..

reklama
Witam dziewczynki :biggrin2: ja mam dziś termin @ więc czekam bo ostatnio przychodzi po południami :-D mam nadzieję, że nie przylezie tym razem :biggrin2:.

Dziewczyny które chciałyby założyć sobie konto na ovufriend proszę żeby zrobiły to przez ten link:

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

zbieram punkty na pakiet premium ;-)

Ovufriend jest to bardzo fajny bezpłatny program, który na podstawie przedstawionych przez Ciebie informacji (temperatura, śluz, położenie szyjki, testy owulacyjne, odczucia) pomoże Wam wyznaczyć moment owulacji, przedstawi statystyki i wiele innych fajnych rzeczy. Gorąco polecam bo na prawdę bardzo ciekawy i pomocny programik :tak:

Do góry