reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

KPe007 - nie no, nie ma co się załamywać, płodne na pewno jesteśmy. Chodzi mi o to, że te 10 lat temu to ja zaszłam w ciążę jeszcze zanim o tym pomyślałam. O drugą starałam się dwa cykle. Teraz próbujemy w sumie trzeci cykl chyba. Jeszcze się nie łamię i nie mierze nic, tak na czuja póki co...

reklama
Dziewczyny, byłam wczoraj na obserwacji owulacji i w 10 dc mój pęcherzyk ma 37 mm, więc gigant. Chyba mnie przestymulowali tym CLO. Muszę iść w poniedziałek i zobaczyć, czy na pewno pękł.

Marchew no niezle z ta temperatura.ciekawe czy przy owu jeszcze bardziej wzrośnie. Ja bym chyba gin wspominała o tym.

piaska a nie powiedzieli Ci ze trochę za duży ten pecherzyk? Gin mówił ze pęknie? A clo miałaś w jakiej dawce i w jakie dni?

susel - no właśnie, jest gigantyczny. Mam koniecznie w poniedziałek zobaczyć, czy pękł, bo jak nie, to może być jakaś cysta. Ci lekarze, nic nie mówią, przepisują coś. Powinnam dostać coś na pęknięcie, jak nie pęknie. Sprawdzę w poniedziałek i będę się martwić jak coś i działać.

Piaska taki 37mm to raczej nie pęknie. Pękają tak 22-25mm. A zastrzyk się daje przy 18-19 mm, potem już nie. Więc coś Ci Twoi lekarze niedopilnowali...

Witajcie dziewczyny!! Rzadko tu zaglądałam muszę się do tego przyznać ale teraz na pewno będzie inaczej ;-)
Rozpoczęliśmy starania o dzidziusia. Pierwszego naszego ukochanego skarbka.
Temperatura mierzona i podniesiona, dni płodne tak jak trzeba wyliczane, za tydzień powinnam dostać @......ciekawa jestem jak to wszystko się zakończy...jestem strasznie niecierpliwa :-)

hej dziewczyny ja dziś z lepszym humorem dziś ovu wyznaczył mi owulację na 31 i to by się zgadzało bo miałam taką ochotę :-) a w czwartek zaczęły mi piersi nabrzmiewać czyli wzrost progesteronu szybko bo zazwyczaj mam kilka dni po owu ale może to dobry znak :tak: wstrzeliliśmy się idealnie to zn. 3 dni przed owu w dzień owu i 1 dzień po owu :-D no jak teraz się nie uda to normalnie nie wiem co zrobię
Jeżeli chodzi o jedzenie a płeć to nie chodzi o to co jemy w trakcie ciąży tylko min. 6tyg przed
białkowe jedzenie na dziewczynkę i samo ph się obniża mi z ok6 na 4,5 czyli idealnie więc zobaczymy , jest też taki wspomagacz naturalny o ph 4,5 przed staraniami i to można próbować bez diety bo sam utrzymuje to ph ale wiadomo zwiększamy szanse jedząc odp. bo wtedy można nawet w owulację próbować . zobaczymy ale jestem ciekawa co to będzie
trzymajcie kciuki a ja za was żeby Wam się udało :tak:

reklama
Jak rozpoznajecie dni płodne z naturalnych obserwacji organizmu, u mnie owulacja powinna wystąpic dziś lub jutro a ja nie bardzo widzę objawy które mogłyby świadczyc o owulacji jedynie co to wczoraj lekko czułam tak jakby kłucie jajnika a tak poza tym to nic.

Do góry