reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

reklama
Czesc dziewczyny!
Nie wiem czy powinnam zaczac tutaj czy w lipcowkach, okaze sie za kilka dni/tygodni. Namowilam meza na kolejna dzidzie, mam juz 2 synow, jeden 11 a drugi 5 lat, tym razem moze uda sie dziewczynka. Naczytalam sie ze im dalej do owulacji tym wieksze prawdopodobienstwo dziewczynki. Mielismy jedna probe generalna, 15 zaczal mi sie okres a 21 proba. Wedlug kalendarzyka nie mozliwe zeby wtedy zaciazyc. Moja dwojka byla planowana i nie bylo zadnych problemow z zajsciem w ciaze. Teraz, sama nie wiem czy sobie zaczelam wmawiac czy nie, ale zaczelam miec dziwne obiawy. Owulacje powinnam miec kolo 28-29 lipca i zawsze mialam bole takie jak menstruacyjne 1 dzien. Tym razem trwaly do wczoraj. Zaczynaja mnie bolec piersi a kolo 16 najchetniej udalabym sie na drzemke. Nawet jesli sie nie udalo za pierwszym razem, to w drugiej polowie sierpnia bedzie nastepna proba. A moze powinnam zrobic test gdzies za tydzien lub dwa? Nie lubie takiej niepewnosci.
mamaTomeczka, widze ze jestesmy w podobnej sytuacji. Trzymam kciuki za Ciebie!

Matki ja tez myśle ze to było 29-tego lipca owulka. Trzymam kciuki&&&&

Mycha - zamów sobie OEPAROL , czyli wiesiolek, podobno najlepiej przyswajalny przez organizm. I bierz go tylko do owu. Z Castangusem nie mam doświadczenia.

Witakj Mamatomeczka. Trzymamy za Dziecia kciuki. Moze sie udało? &&&&

ja jadę do tej Grecji na lad najpierw zwiedzanie wszystkich standardowych zabytków - Ateny, meteory itd... A potem dopiero lenistwo, ale na lądzie.

Marchew rteciowy chyba nie jest zbyt polecany, bo nie jest tak dokładny, żeby lepiej ocenić cykl najlepiej mieć taki termometr z dwoma miejscami po przecinku.

dzięki bo już się bałam ze w ogóle nie mam owulki takie niskie tempki jeszcze nie miałam

PHOEBE jeżeli Ci zależna dziewczynce t tak jak mi polecam jeszcze jedno forum jak zaplanować płeć mnóstwo dziewczyn ma swoje upragnione dziewczynki , poczytaj zobaczysz :-) bardzo ważne jest ph niż odstęp od owu jak się okazało

My też w dziewczynkę celujemy puki co. Przytulanko robiliśmy 3 dni przed owulką i właśnie nie wiem czy plemniki przeżyły te 3 doby. Prawdopodobieństwo niby duże. Jak nie wyjdzie tym razem to przybliżymy się o jeden dzień:)Phoebe z tego co napisałaś to trochę za szybko próbowaliście wydaje mi się. No chyba, że to był pierwszy dzień tulonka:-) Z tego co czytałam to plemniki niby 3 doby wytrzymują tak na ogół. I że są wyjątki że niektóre 5-7 dni dają radę . Ale to już terminatory:-):-) W niepewności żyje się strasznie więc dla swojego lepszego samopoczucia zrób test za jakiś czas. A jak nie wyjdzie to w sierpniu po @ przytulanko codziennie:)
To byla tylko proba generalna, a starania chcielismy zaczac w sierpniu. Tylko najdziwniejsze ze zaczynaja sie pewne objawy, moze urojenia, zobaczymy :)
Skoro Ty probowalas 3 dni przed owulacja, to wedlug mnie masz 80% pewnosci, a moze i wiecej ze juz Ci sie udalo. Oby sie okazalo ze moj ma terminatory hehe :D bo do owulki bylo jakies 6 dni.
Matik, juz czytam co i jak :) Dzieki za link!

Agaawa - jak starałam się o moją córcie to wtedy najbardziej polecany był rtęciowy... który właśnie był wycofywany z aptek... i nawet nie wiedziałam, że teraz są lepsze termometry elektroniczne... Jak się nie uda w tym cyklu na bank się w taki zaopatrze :-)
a propo Grecji - najbardziej podobał nam się Strożytny Korynt oraz półwysep Mani :-)

reklama
Wyczytalam ze dieta dziewczynkowa jest podobna do diety dukana, wiec powinno byc dobrze. W 2011 zaczelam dukana, zgubilam na niej ponad 20kg, a od poczatku tego roku juz jadlam w miare normalnie. W miare, bo nie umiem juz jesc pewnych rzeczy. Moze to mi pomoze, a jak nie to i z 3 chlopca sie bede cieszyc.

Do góry