reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

reklama
Czesc dziewczyny!
Nie wiem czy powinnam zaczac tutaj czy w lipcowkach, okaze sie za kilka dni/tygodni. Namowilam meza na kolejna dzidzie, mam juz 2 synow, jeden 11 a drugi 5 lat, tym razem moze uda sie dziewczynka. Naczytalam sie ze im dalej do owulacji tym wieksze prawdopodobienstwo dziewczynki. Mielismy jedna probe generalna, 15 zaczal mi sie okres a 21 proba. Wedlug kalendarzyka nie mozliwe zeby wtedy zaciazyc. Moja dwojka byla planowana i nie bylo zadnych problemow z zajsciem w ciaze. Teraz, sama nie wiem czy sobie zaczelam wmawiac czy nie, ale zaczelam miec dziwne obiawy. Owulacje powinnam miec kolo 28-29 lipca i zawsze mialam bole takie jak menstruacyjne 1 dzien. Tym razem trwaly do wczoraj. Zaczynaja mnie bolec piersi a kolo 16 najchetniej udalabym sie na drzemke. Nawet jesli sie nie udalo za pierwszym razem, to w drugiej polowie sierpnia bedzie nastepna proba. A moze powinnam zrobic test gdzies za tydzien lub dwa? Nie lubie takiej niepewnosci.
mamaTomeczka, widze ze jestesmy w podobnej sytuacji. Trzymam kciuki za Ciebie!

Matki ja tez myśle ze to było 29-tego lipca owulka. Trzymam kciuki&&&&

Mycha - zamów sobie OEPAROL , czyli wiesiolek, podobno najlepiej przyswajalny przez organizm. I bierz go tylko do owu. Z Castangusem nie mam doświadczenia.

Witakj Mamatomeczka. Trzymamy za Dziecia kciuki. Moze sie udało? &&&&

ja jadę do tej Grecji na lad najpierw zwiedzanie wszystkich standardowych zabytków - Ateny, meteory itd... A potem dopiero lenistwo, ale na lądzie.

Marchew rteciowy chyba nie jest zbyt polecany, bo nie jest tak dokładny, żeby lepiej ocenić cykl najlepiej mieć taki termometr z dwoma miejscami po przecinku.

dzięki bo już się bałam ze w ogóle nie mam owulki takie niskie tempki jeszcze nie miałam

PHOEBE jeżeli Ci zależna dziewczynce t tak jak mi polecam jeszcze jedno forum jak zaplanować płeć mnóstwo dziewczyn ma swoje upragnione dziewczynki , poczytaj zobaczysz :-) bardzo ważne jest ph niż odstęp od owu jak się okazało

My też w dziewczynkę celujemy puki co. Przytulanko robiliśmy 3 dni przed owulką i właśnie nie wiem czy plemniki przeżyły te 3 doby. Prawdopodobieństwo niby duże. Jak nie wyjdzie tym razem to przybliżymy się o jeden dzień:)Phoebe z tego co napisałaś to trochę za szybko próbowaliście wydaje mi się. No chyba, że to był pierwszy dzień tulonka:-) Z tego co czytałam to plemniki niby 3 doby wytrzymują tak na ogół. I że są wyjątki że niektóre 5-7 dni dają radę . Ale to już terminatory:-):-) W niepewności żyje się strasznie więc dla swojego lepszego samopoczucia zrób test za jakiś czas. A jak nie wyjdzie to w sierpniu po @ przytulanko codziennie:)
To byla tylko proba generalna, a starania chcielismy zaczac w sierpniu. Tylko najdziwniejsze ze zaczynaja sie pewne objawy, moze urojenia, zobaczymy :)
Skoro Ty probowalas 3 dni przed owulacja, to wedlug mnie masz 80% pewnosci, a moze i wiecej ze juz Ci sie udalo. Oby sie okazalo ze moj ma terminatory hehe :D bo do owulki bylo jakies 6 dni.
Matik, juz czytam co i jak :) Dzieki za link!

Agaawa - jak starałam się o moją córcie to wtedy najbardziej polecany był rtęciowy... który właśnie był wycofywany z aptek... i nawet nie wiedziałam, że teraz są lepsze termometry elektroniczne... Jak się nie uda w tym cyklu na bank się w taki zaopatrze :-)
a propo Grecji - najbardziej podobał nam się Strożytny Korynt oraz półwysep Mani :-)

reklama
Wyczytalam ze dieta dziewczynkowa jest podobna do diety dukana, wiec powinno byc dobrze. W 2011 zaczelam dukana, zgubilam na niej ponad 20kg, a od poczatku tego roku juz jadlam w miare normalnie. W miare, bo nie umiem juz jesc pewnych rzeczy. Moze to mi pomoze, a jak nie to i z 3 chlopca sie bede cieszyc.

Do góry