reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A z jakiej masz firmy? Skusiłam się ceną bo to mój pierwszy kubeczek, ale jest za miękki niestety
Ja to zawsze oszczędna jestem ale czujna. ;P Firma facelle wg mnie i pod względem testów i kosmetyków nie jest za dobra to i raczej kubeczek nie będzie dobry - tak pomyślałam. :p Ja kupiłam SELENACUP też w rossmanie za 70zł.

reklama
Ja to zawsze oszczędna jestem ale czujna. ;P Firma facelle wg mnie i pod względem testów i kosmetyków nie jest za dobra to i raczej kubeczek nie będzie dobry - tak pomyślałam. :p Ja kupiłam SELENACUP też w rossmanie za 70zł.
Czułam to ryzyko z marką Facelle :p no i mam.. :p ale przynajmniej wiem, ze kubeczki są fajne i chcę używać :)

Mam wynik AMH! 4.41 ng/ml
Tylko w normach jest napisane tak:
kobiety w 3 dniu cyklu: do 10,6 ng/ml
kobiety po menopauzie : < 0,16 ng/ml
mężczyźni: 0,8 - 14,6 ng/ml
dzieci : dziewczynki: do 8,9 ng/ml chłopcy: 3,8- 159,8 ng/ml

a ja zrobiłam to badanie w 4dc i nie wiem czy wynik jest trochę nie taki przez to.
Hmm ciężko stwierdzić, ale czy 1 dzień robił by różnice ? Czy do tego badania trzeba jakos specjalnie się przygotować ? Bo tez myśle, by zrobic

Hmm ciężko stwierdzić, ale czy 1 dzień robił by różnice ? Czy do tego badania trzeba jakos specjalnie się przygotować ? Bo tez myśle, by zrobic
No właśnie ja już obczytałam pół internetu. :D I nie trzeba się przygotowywać, można to badanie zrobić w dowolnym dniu cyklu i w dowolnej porze dnia.

Cześć dziewczyny, podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Za wszystkie trzymam kciuki :)
Jestem mamą prawie rocznej dziewczynki, mieliśmy się wstrzymać z drugim jakieś 2-3 lata ale poniosło nas w dzień owulacji (według kalendarzyka i objawów) dzisiaj jest 18dc po owulacji i stosunku 5 dni a ja mam wrażenie jakbym miała objawy ciąży, jajniki i całe podrzusze pobolewa i ciągnie jak na okres, siku chodzę częściej i spać mi się chce. Chyba fiksuje. Myślicie dziewczyny ze sobie wkręcam czy faktycznie mogę mieć nadzieje? Tylko tak szybko?!?! [emoji33]

Cześć dziewczyny, podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Za wszystkie trzymam kciuki :)
Jestem mamą prawie rocznej dziewczynki, mieliśmy się wstrzymać z drugim jakieś 2-3 lata ale poniosło nas w dzień owulacji (według kalendarzyka i objawów) dzisiaj jest 18dc po owulacji i stosunku 5 dni a ja mam wrażenie jakbym miała objawy ciąży, jajniki i całe podrzusze pobolewa i ciągnie jak na okres, siku chodzę częściej i spać mi się chce. Chyba fiksuje. Myślicie dziewczyny ze sobie wkręcam czy faktycznie mogę mieć nadzieje? Tylko tak szybko?!?! [emoji33]
Ogólnie implantacja zarodka następuje między 6 a 12 dniem po owulacji. Pewności dokładnej kiedy była owulacja nie masz więc mogła być nawet dwa trzy dni szybciej niż w kalendarzyku (kalendarzyk jak wiadomo nie jest wyznacznikiem owulacji). Czy objawy tak szybko, troszkę powątpiewam ale różnie może być. :) Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby to było to! :) I radzę się nie nakręcać bo w razie jak jednak przyjdzie @ będziesz mocno rozpaczać. Na spokojnie kochana, test zrób najszybciej 12dpo od daty owulacji tej wyznaczonej w kalendarzyku, żeby już mieć bardziej wiarygodny wynik testu.

Ogólnie implantacja zarodka następuje między 6 a 12 dniem po owulacji. Pewności dokładnej kiedy była owulacja nie masz więc mogła być nawet dwa trzy dni szybciej niż w kalendarzyku (kalendarzyk jak wiadomo nie jest wyznacznikiem owulacji). Czy objawy tak szybko, troszkę powątpiewam ale różnie może być. :) Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby to było to! :) I radzę się nie nakręcać bo w razie jak jednak przyjdzie @ będziesz mocno rozpaczać. Na spokojnie kochana, test zrób najszybciej 12dpo od daty owulacji tej wyznaczonej w kalendarzyku, żeby już mieć bardziej wiarygodny wynik testu.

Bardziej stawiam na objawy owulacji, mogę jedynie się machnąć +/- 1 dzień bo po porodzie owulacja jest wręcz bolesna, ale masz racje na objawy za wcześnie. Muszę do tego podejść na chłodno, co ma być to będzie. Zrobię test za tydzień i dam znać co wyszło [emoji3]

Hej dziewczyny :) czy któraś z Was zażywa ten kwas? Lub mogłaby się wypowiedzieć na ten temat ? Właśnie przeczytałam artykuł, ze jest lepszy od zwykłego kwasu, lepiej się wchłania i jest zalecany przy mutacjach.
Co wy na to?

Załączniki

• 4019F7C4-5EC2-4A31-8494-A6272EA58637.png
    4019F7C4-5EC2-4A31-8494-A6272EA58637.png
    136,4 KB · Wyświetleń: 88
Hej dziewczyny :) czy któraś z Was zażywa ten kwas? Lub mogłaby się wypowiedzieć na ten temat ? Właśnie przeczytałam artykuł, ze jest lepszy od zwykłego kwasu, lepiej się wchłania i jest zalecany przy mutacjach.
Co wy na to?
Ja się nad nim zastanawiam więc też chętnie się dowiem [emoji39]
Póki co kończę inofem.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry