reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mam wynik AMH! 4.41 ng/ml
Tylko w normach jest napisane tak:
kobiety w 3 dniu cyklu: do 10,6 ng/ml
kobiety po menopauzie : < 0,16 ng/ml
mężczyźni: 0,8 - 14,6 ng/ml
dzieci : dziewczynki: do 8,9 ng/ml chłopcy: 3,8- 159,8 ng/ml

a ja zrobiłam to badanie w 4dc i nie wiem czy wynik jest trochę nie taki przez to.

reklama
Może owulacja była wcześniej. Ogólnie pierwsza faza jest ruchoma, druga faza już raczej powinna być stała, ale są też tutaj jakieś odchylenia. A zapytałam o leki, bo mi progesteron skracał cykle, tzn ten mikronizowany czyli bardziej naturalny, bo duphaston nigdy nie przyspieszył mi cyklu i dobrze go znosiłam.
Hej. Właśnie.... Ja miałam potwierdzona owu ok 3 lipca. Po 2,5 tygodnia zaczęłam lekko plamić 4 dni. I dziś trochę mi się zwiększa i niby to na okres a jest równo 3 tygodnie po owu. I w tym cyklu nie brałam dupka. A jak go brałam w dwóch poprzednich cyklach to były krótsze i ogólnie jeszcze w trakcie brania już dostawałam plamien. A jak odstawiłam był od razu obfity okres. Widzisz jakas zależność w tym? Bo ja już nie kminie

Hej. Właśnie.... Ja miałam potwierdzona owu ok 3 lipca. Po 2,5 tygodnia zaczęłam lekko plamić 4 dni. I dziś trochę mi się zwiększa i niby to na okres a jest równo 3 tygodnie po owu. I w tym cyklu nie brałam dupka. A jak go brałam w dwóch poprzednich cyklach to były krótsze i ogólnie jeszcze w trakcie brania już dostawałam plamien. A jak odstawiłam był od razu obfity okres. Widzisz jakas zależność w tym? Bo ja już nie kminie
Wiesz co ogólnie to leki na każdego inaczej działają ja właśnie zawsze miałam plamienia przed @ a przy duhpastonie już nie miałam, dostawałam okres albo dzień po odstawieniu albo w dniu ostatniej tabletki. Miałam zniwelowany pms dzięki duphastonowi czyli nie miałam bólów piersi czy gorszego nastroju.

Mam wynik AMH! 4.41 ng/ml
Tylko w normach jest napisane tak:
kobiety w 3 dniu cyklu: do 10,6 ng/ml
kobiety po menopauzie : < 0,16 ng/ml
mężczyźni: 0,8 - 14,6 ng/ml
dzieci : dziewczynki: do 8,9 ng/ml chłopcy: 3,8- 159,8 ng/ml

a ja zrobiłam to badanie w 4dc i nie wiem czy wynik jest trochę nie taki przez to.
Hej, podczytuje Was, bo od listopada wracam do starań. @Migdalove jak fajnie że wróciłaś do moderowania wątku! Moja gin mówiła że AMH można robić w dowolnym dniu cyklu i jej zdaniem najlepsze wyniki to 3-5, chociaż można mieć mniej i więcej i zajść w ciążę. Moim zdaniem masz bardzo fajny wynik, nie za niski, nie za wysoki (co może być objawem PCOS i świadczyć o niskiej jakości jajeczek).

Hej, podczytuje Was, bo od listopada wracam do starań. @Migdalove jak fajnie że wróciłaś do moderowania wątku! Moja gin mówiła że AMH można robić w dowolnym dniu cyklu i jej zdaniem najlepsze wyniki to 3-5, chociaż można mieć mniej i więcej i zajść w ciążę. Moim zdaniem masz bardzo fajny wynik, nie za niski, nie za wysoki (co może być objawem PCOS i świadczyć o niskiej jakości jajeczek).
No właśnie powyżej 3ng/ml może świadczyć o PCOS, objawy PCOS mam i to dają w kość, nie wiem jak tylko obraz usg teraz u mnie wygląda. No i stosunek LH:FSH 1.55 też wskazujący na PCOS.

No właśnie powyżej 3ng/ml może świadczyć o PCOS, objawy PCOS mam i to dają w kość, nie wiem jak tylko obraz usg teraz u mnie wygląda. No i stosunek LH:FSH 1.55 też wskazujący na PCOS.
Musisz umówić się do gina na usg.

Jak tam kubeczek? Powiem ci, że ja czym dalej w las tym mam więcej problemów otóż ciągle lekko przecieka. Znam przyczynę otóż nie chce się w pełni otworzyć :/ przekręcam go, paluchami naciskam itp. i cały czas jest zagięty jak odegnę to zagina się po innej stronie :( chyba powinnam kupić taki twardy "sport"

Serio powyżej 3? Znam dziewczynę co ma PCOS i miała AMH 15! U mnie było tylko podejrzenie, jedne USG wskazywało na PCOS, kolejne już wykluczało, ciężko jest je zdiagnozować bo ogół objawów może wynikać z innych rzeczy, np. chorej tarczycy. Oby jednak to dziadostwo Cię ominęło!

Musisz umówić się do gina na usg.

Jak tam kubeczek? Powiem ci, że ja czym dalej w las tym mam więcej problemów otóż ciągle lekko przecieka. Znam przyczynę otóż nie chce się w pełni otworzyć :/ przekręcam go, paluchami naciskam itp. i cały czas jest zagięty jak odegnę to zagina się po innej stronie :( chyba powinnam kupić taki twardy "sport"
Dlatego ja nie kupowałam facelle bo sama cena = jakość z tego co czytałam po opiniach. Mój nie przeciekał, otwierał się ładnie, co prawda czasami musiałam go paluchem ogarnąć ale się otwierał. No i było pięknie czuć, że szyjka macicy jest nim otulona.

Serio powyżej 3? Znam dziewczynę co ma PCOS i miała AMH 15! U mnie było tylko podejrzenie, jedne USG wskazywało na PCOS, kolejne już wykluczało, ciężko jest je zdiagnozować bo ogół objawów może wynikać z innych rzeczy, np. chorej tarczycy. Oby jednak to dziadostwo Cię ominęło!
Tarczycę właśnie mam zdrową i dlatego w ogóle już mam kocioł w głowie.
Do ginekolog która kierowała mnie na te badania już nie pójdę, bo ona od września dopiero będzie dostępna a ja wtedy będę w DE, będe musiała iść do kogoś innego prywatnie ale to już jak otrzymam wyniki kariotypu męża. Może to dopiero zaczyna się rozwijać...

reklama
Dlatego ja nie kupowałam facelle bo sama cena = jakość z tego co czytałam po opiniach. Mój nie przeciekał, otwierał się ładnie, co prawda czasami musiałam go paluchem ogarnąć ale się otwierał. No i było pięknie czuć, że szyjka macicy jest nim otulona.
A z jakiej masz firmy? Skusiłam się ceną bo to mój pierwszy kubeczek, ale jest za miękki niestety

Do góry