reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A z jakiej masz firmy? Skusiłam się ceną bo to mój pierwszy kubeczek, ale jest za miękki niestety
Ja to zawsze oszczędna jestem ale czujna. ;P Firma facelle wg mnie i pod względem testów i kosmetyków nie jest za dobra to i raczej kubeczek nie będzie dobry - tak pomyślałam. :p Ja kupiłam SELENACUP też w rossmanie za 70zł.

reklama
Ja to zawsze oszczędna jestem ale czujna. ;P Firma facelle wg mnie i pod względem testów i kosmetyków nie jest za dobra to i raczej kubeczek nie będzie dobry - tak pomyślałam. :p Ja kupiłam SELENACUP też w rossmanie za 70zł.
Czułam to ryzyko z marką Facelle :p no i mam.. :p ale przynajmniej wiem, ze kubeczki są fajne i chcę używać :)

Mam wynik AMH! 4.41 ng/ml
Tylko w normach jest napisane tak:
kobiety w 3 dniu cyklu: do 10,6 ng/ml
kobiety po menopauzie : < 0,16 ng/ml
mężczyźni: 0,8 - 14,6 ng/ml
dzieci : dziewczynki: do 8,9 ng/ml chłopcy: 3,8- 159,8 ng/ml

a ja zrobiłam to badanie w 4dc i nie wiem czy wynik jest trochę nie taki przez to.
Hmm ciężko stwierdzić, ale czy 1 dzień robił by różnice ? Czy do tego badania trzeba jakos specjalnie się przygotować ? Bo tez myśle, by zrobic

Hmm ciężko stwierdzić, ale czy 1 dzień robił by różnice ? Czy do tego badania trzeba jakos specjalnie się przygotować ? Bo tez myśle, by zrobic
No właśnie ja już obczytałam pół internetu. :D I nie trzeba się przygotowywać, można to badanie zrobić w dowolnym dniu cyklu i w dowolnej porze dnia.

Cześć dziewczyny, podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Za wszystkie trzymam kciuki :)
Jestem mamą prawie rocznej dziewczynki, mieliśmy się wstrzymać z drugim jakieś 2-3 lata ale poniosło nas w dzień owulacji (według kalendarzyka i objawów) dzisiaj jest 18dc po owulacji i stosunku 5 dni a ja mam wrażenie jakbym miała objawy ciąży, jajniki i całe podrzusze pobolewa i ciągnie jak na okres, siku chodzę częściej i spać mi się chce. Chyba fiksuje. Myślicie dziewczyny ze sobie wkręcam czy faktycznie mogę mieć nadzieje? Tylko tak szybko?!?! [emoji33]

Cześć dziewczyny, podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Za wszystkie trzymam kciuki :)
Jestem mamą prawie rocznej dziewczynki, mieliśmy się wstrzymać z drugim jakieś 2-3 lata ale poniosło nas w dzień owulacji (według kalendarzyka i objawów) dzisiaj jest 18dc po owulacji i stosunku 5 dni a ja mam wrażenie jakbym miała objawy ciąży, jajniki i całe podrzusze pobolewa i ciągnie jak na okres, siku chodzę częściej i spać mi się chce. Chyba fiksuje. Myślicie dziewczyny ze sobie wkręcam czy faktycznie mogę mieć nadzieje? Tylko tak szybko?!?! [emoji33]
Ogólnie implantacja zarodka następuje między 6 a 12 dniem po owulacji. Pewności dokładnej kiedy była owulacja nie masz więc mogła być nawet dwa trzy dni szybciej niż w kalendarzyku (kalendarzyk jak wiadomo nie jest wyznacznikiem owulacji). Czy objawy tak szybko, troszkę powątpiewam ale różnie może być. :) Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby to było to! :) I radzę się nie nakręcać bo w razie jak jednak przyjdzie @ będziesz mocno rozpaczać. Na spokojnie kochana, test zrób najszybciej 12dpo od daty owulacji tej wyznaczonej w kalendarzyku, żeby już mieć bardziej wiarygodny wynik testu.

Ogólnie implantacja zarodka następuje między 6 a 12 dniem po owulacji. Pewności dokładnej kiedy była owulacja nie masz więc mogła być nawet dwa trzy dni szybciej niż w kalendarzyku (kalendarzyk jak wiadomo nie jest wyznacznikiem owulacji). Czy objawy tak szybko, troszkę powątpiewam ale różnie może być. :) Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby to było to! :) I radzę się nie nakręcać bo w razie jak jednak przyjdzie @ będziesz mocno rozpaczać. Na spokojnie kochana, test zrób najszybciej 12dpo od daty owulacji tej wyznaczonej w kalendarzyku, żeby już mieć bardziej wiarygodny wynik testu.

Bardziej stawiam na objawy owulacji, mogę jedynie się machnąć +/- 1 dzień bo po porodzie owulacja jest wręcz bolesna, ale masz racje na objawy za wcześnie. Muszę do tego podejść na chłodno, co ma być to będzie. Zrobię test za tydzień i dam znać co wyszło [emoji3]

Hej dziewczyny :) czy któraś z Was zażywa ten kwas? Lub mogłaby się wypowiedzieć na ten temat ? Właśnie przeczytałam artykuł, ze jest lepszy od zwykłego kwasu, lepiej się wchłania i jest zalecany przy mutacjach.
Co wy na to?

Załączniki

• 4019F7C4-5EC2-4A31-8494-A6272EA58637.png
    4019F7C4-5EC2-4A31-8494-A6272EA58637.png
    136,4 KB · Wyświetleń: 88
Hej dziewczyny :) czy któraś z Was zażywa ten kwas? Lub mogłaby się wypowiedzieć na ten temat ? Właśnie przeczytałam artykuł, ze jest lepszy od zwykłego kwasu, lepiej się wchłania i jest zalecany przy mutacjach.
Co wy na to?
Ja się nad nim zastanawiam więc też chętnie się dowiem [emoji39]
Póki co kończę inofem.

reklama
Do góry