reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja wczoraj wieczorem jadłam kanapki z serem i szynką, ten sam ser co zawsze kupujemy. Wyplułam kanapkę i wydarlam się na mojego co to za słony ser... Wzięłam właśnie kąpiel, szyjka się rozmiekczyla i trochę otwarła... Źle to wróży chyba. Jedna pierś zaczęła szczypać podczas kąpieli, teraz lekko pobolewa. Porąbane to wszystko, ale gdybym miała tak na to wszystko patrzeć to co miesiąc byłabym w ciąży.

O nie :( oby szyjka trzymała mocno!

reklama
Z Międzychodu:) dziękuję. Zastanawiałam się jeszcze nad Robertem Markowskim. Prowadził moją pierwszą ciążę i mam certyfikat. Dobrze Go wspominam.
Ale z numer chętnie przyjmę, bo nie wiem jak będzie z terminami i chyba już muszę dzwonić.

A tak w ogóle to jestem po wizycie - wszystko super. Maluszek wielkosciowo dokladnie jak z om:) serduszko nadal bije. Nie mogłam mieć lepszych wiadomości na Święta. Mam tylko nadzieję, że nie przestanie się rozwijać w święta, w tym 8 tygodniu jak pozostałe 2 ciążę:(
31.12. Mam wizytę i jestem pełna nadzieji. Na te chwilę ogromnie się cieszę :D
Aż mnie korci, żeby już wszystkim powiedziec ale zdecydowałam, ze będzie to prezent na święta ❤
Alexa ! Przywołujemy cie do porządku. Tym razem bedzie dobrze. Musi !
Ja na 15 mam wizyte i już stres ! Dziś 31 tc

Martoosia ja mam co 2/3 tyg każde z usg chodzę prywatnie.
Lekarz mnie zna i jestem panikara więc no muszę ;)
Ja mam dokładnie tak samo [emoji23] lekarz mówi,że nie ma potrzeby widzieć się co 2,5 tygodnia, ale skoro nalegam.... A że co wizytę nalegam [emoji28] i też każda wizyta to badanie na fotelu i dokładne usg [emoji6]

Daj znać !
A szczepiona nie była ?
Raz dwa trzy no ja ci powiem, że ta ciąża jest dużo bardziej stresująca niż poprzednia. Może przez to że raz się nie udało lub świadomość.

reklama
U mnie ten minus, że niestety chodzę na NFZ - uwielbiam moja ginkę - jak jest ok, to nie ma potrzeby ingerować cześciej. Ale szkoda mi właśnie tego braku usg co miesiąc :( popatrzyłabym na dzidzie.

Do góry