reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Asik1234 ja kiedyś pisalam dzewczynom o znajomej ktora zrobila bete i miala ujemna i oczywiscie czekala na @ ktora nie przyszla. Zrobila test po 2 dniach i zobaczyla blada kreske. Poszla na bete drugi raz i sie okazalo ze w ciąży i jest w niej do dzis :)

Ty domyslam sie ze monitoringu nie miałaś.. Sa dwie opcje... Albo mialas pozna owu i nawet jak się udało to zagniezdzanie może być pozno plus od zagnieżdżania 48h na wytworzenie bety i wtedy cyk test i beta.. Albo mialas cykl bezowulacyjmy o nie bedziesz miala @ w ogole w tym cyklu.
A ha to nawet nie widziałam że tak może być...nigdy tak nie miałam tym bardziej tak długo no ale wszystko może się zdarzyc:)

reklama
Widzę, że bijemy się z tymi samymi myślami. Strasznie boję się zrobić test. Jak nastolatka. [emoji23][emoji23][emoji23] wiem jednak, że nie mam wpływu już na nic i wypada go zrobić.
Trochę głupio robić test w pracy, ale trudno :D boje się, że nie z pierwszego moczu i może dać fałszywy wynik.. ahh tyle myśli man

Też mam obawy, ale z drugiej strony nie chcę robić w domu, bo ciężko zachować to w tajemnicy.

Wiecie co mi dziś zaśmierdziało? Topione masło. [emoji30]

Ja wczoraj wieczorem jadłam kanapki z serem i szynką, ten sam ser co zawsze kupujemy. Wyplułam kanapkę i wydarlam się na mojego co to za słony ser... Wzięłam właśnie kąpiel, szyjka się rozmiekczyla i trochę otwarła... Źle to wróży chyba. Jedna pierś zaczęła szczypać podczas kąpieli, teraz lekko pobolewa. Porąbane to wszystko, ale gdybym miała tak na to wszystko patrzeć to co miesiąc byłabym w ciąży.

Hipokrates na Łużyckiej. Pierwsze prenatalne robila mi pani doktor Hanna Kozber bardzo fajna konkretna, nie poddawala się jak dzidziol sie odwrócił i 40 min trwalo usg. Bardzo szczegółowo podeszła do tego. Jedynie nacisk kladzie na test pappa. Z płcią trafila w 100%:p
Teraz w piątek jadę na drugie prenatalne i nie wiem czy to dlatego ze robię 3D/4D bedzie mi robil Witold Rybski. Ale slyszalam fajne opinie nawet widzialam go to taki pełen profesjonalista. No i bez stresu sie tam czuje bo klamki sa tylko od wewnątrz nikt nie wejdzie do srodka w trakcie badania.
A skad jestes ze w Gorzowie bedziesz robic?
My dzis jedziemy obiecalam mlodej na urodziny ze zabiore ją i jej kuzynostwo kolo nova parku do fun jump najpierw trampoliny, lasery a na koniec papugarnia.
Gdybys sie zdecydowala na hipokratesa to dam Ci numer wiem ze zmienili a informatyk na str jakis lipny i nie wiem nawet czy do tej pory na stronie maja stary numer.

Z Międzychodu:) dziękuję. Zastanawiałam się jeszcze nad Robertem Markowskim. Prowadził moją pierwszą ciążę i mam certyfikat. Dobrze Go wspominam.
Ale z numer chętnie przyjmę, bo nie wiem jak będzie z terminami i chyba już muszę dzwonić.

A tak w ogóle to jestem po wizycie - wszystko super. Maluszek wielkosciowo dokladnie jak z om:) serduszko nadal bije. Nie mogłam mieć lepszych wiadomości na Święta. Mam tylko nadzieję, że nie przestanie się rozwijać w święta, w tym 8 tygodniu jak pozostałe 2 ciążę:(
31.12. Mam wizytę i jestem pełna nadzieji. Na te chwilę ogromnie się cieszę :D
Aż mnie korci, żeby już wszystkim powiedziec ale zdecydowałam, ze będzie to prezent na święta ❤

Z Międzychodu:) dziękuję. Zastanawiałam się jeszcze nad Robertem Markowskim. Prowadził moją pierwszą ciążę i mam certyfikat. Dobrze Go wspominam.
Ale z numer chętnie przyjmę, bo nie wiem jak będzie z terminami i chyba już muszę dzwonić.

A tak w ogóle to jestem po wizycie - wszystko super. Maluszek wielkosciowo dokladnie jak z om:) serduszko nadal bije. Nie mogłam mieć lepszych wiadomości na Święta. Mam tylko nadzieję, że nie przestanie się rozwijać w święta, w tym 8 tygodniu jak pozostałe 2 ciążę:(
31.12. Mam wizytę i jestem pełna nadzieji. Na te chwilę ogromnie się cieszę :D
Aż mnie korci, żeby już wszystkim powiedziec ale zdecydowałam, ze będzie to prezent na święta ❤
Ooo patrz jaki swiat maly raptem 30km ode mnie bo ja z Miedzyrzecza. Teraz z mloda lezalam w szpitalu w Miedzychodzie i jestem naprawde zadowolona a Preis to nasz ulubiony lekarz :)
Tamci co wymienilam maja certyfikat fmf takze. Nr nowy 796-010-222

reklama
Jedziemy zaraz do lekarza. Nie ma numerkow ale jak lekarzowi zgłoszę to mysle ze nas przyjmie. Pogryznienie to noe jest. Wysypana jest cala.. Rece, nogi, brzuch, pachy twarz, w brwiach ma kropki we wlosach i szczypia ja wargi sromowe. Czesc juz rozdrapala przez sen.. Babcia nie upilnowala.

Załączniki

• IMG_20181221_115705.jpg
    IMG_20181221_115705.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 106
  • IMG_20181221_115208.jpg
    IMG_20181221_115208.jpg
    986,1 KB · Wyświetleń: 108
Do góry