reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To byl trudny dzien. Pojechałam do szpitala na dyzur. Polozne wziely mi ta sonde od ktg i probowaly znaleźć tetno.. Obu się nie udalo. Pominę fakt jakich przykrosci sie od jednej zgorzknialej nasluchalam. Dobrze ze ta druga byla taka serdeczna. Jak tego tetna nie znalazly to bylam w rozsypce. Juz lzy w oczach trzeslam sie i poszlam do dyzurki po lekarza a ona ze mna i dobrze bo nie umialam mowic tak sie rozkleilam. Kazal mi czekac na usg. Kladac sie na tej kozetce bylam w innym swiecie i obserwuje go ze ruszq ta sonda i po chwili odwraca mi monitor i pokazuje fikajacego bobasa ktoremu serdusio bije. Lozysko ok nie widzial zadnego zagrozenia. Jaka ulga. Kamień z serca. Mam lezec odpoczywac i wziac paracetamol.

reklama
To byl trudny dzien. Pojechałam do szpitala na dyzur. Polozne wziely mi ta sonde od ktg i probowaly znaleźć tetno.. Obu się nie udalo. Pominę fakt jakich przykrosci sie od jednej zgorzknialej nasluchalam. Dobrze ze ta druga byla taka serdeczna. Jak tego tetna nie znalazly to bylam w rozsypce. Juz lzy w oczach trzeslam sie i poszlam do dyzurki po lekarza a ona ze mna i dobrze bo nie umialam mowic tak sie rozkleilam. Kazal mi czekac na usg. Kladac sie na tej kozetce bylam w innym swiecie i obserwuje go ze ruszq ta sonda i po chwili odwraca mi monitor i pokazuje fikajacego bobasa ktoremu serdusio bije. Lozysko ok nie widzial zadnego zagrozenia. Jaka ulga. Kamień z serca. Mam lezec odpoczywac i wziac paracetamol.
Ojej współczuję tych przeżyć. Najadlas się stresu niepotrzebnie. Teraz grzecznie odpoczywaj. Najważniejsze że jest wszystko dobrze!

Bardzo współczuję przeżyć- dobrze, ze pojechałaś sprawdzić, I że okazało się być wszystko w porządku. Teraz musisz odpocząć :)

Dobrze ze wszystko oki i duzo odpoczywaj.

Ja sie stresu najadlam wczoraj. Nawet nie pisalam bo balam sie nakręcić wolalam szybko isc spac.
Skladalismy z M wczoraj stol bo w koncu po 3tyg dotarł.. No i musielismy lekko przorganizowac pokoj wiec komoda musiala znalezc swoje nowe miejsce. I zeby ją przeniesc wyciagnelismy wszystkie szuflady by bylo lzej. No i ja madra 1 szuflade podnioslam sama a lekka nie byla.. Momentalnie rozbolalo mnie w dole brzucha i dosłownie krocze jakby od wewnatrz cos mi je rozpieralo.. Ani sie schylic ani noge podniesc. Polozylam sie i szybko detektorem szukalam tetna. Na szczescie znalazlam je za pierwszym przylozeniem.. Serduszko bilo miarowo 144/min.. Ale bol byl caly czas. Teraz wstalam i brzuch juz nie boli ale tam na dole jeszcze dyskomfort niewielki pozostal. Durna ze mnie baba.
O matko:( uważaj na siebie Kochana:oo2: Myśle, ze my kobiety nawet w ciąży nie zdajemy sobie sprawy ile dźwiganie nas kosztuje, choć wydaje to się normalna rzeczą (co tam zrobie sama) No a jednak ma to wpływ na dzidziolka :( trzeba się oszczędzać. A tym bardziej już w zaawansowanej ciąży.
Dobrze, ze wszystko dobrze❤️

Malina gdzie kupowałas detektor i jak cenowo to wyglada? :) to jest wypełni bezpieczne dla maluszka? Potrzeba do tego żelu?

Ojj ;( wredna @ :angry: musiała przyjść :/
Hm o 13 plamki krwi takiej sluzowo brazowej i do teraz nic :| chodze co chwilę do wc sprawdzic czy cos leci ale pare koropelek brązowych przy podcieraniu i to tyle. Nic mnie nie boli. Rozkreci sie czy nie?
Niedy tak nie mialam. Zawsze jak @ to od razu grubo :p

To byl trudny dzien. Pojechałam do szpitala na dyzur. Polozne wziely mi ta sonde od ktg i probowaly znaleźć tetno.. Obu się nie udalo. Pominę fakt jakich przykrosci sie od jednej zgorzknialej nasluchalam. Dobrze ze ta druga byla taka serdeczna. Jak tego tetna nie znalazly to bylam w rozsypce. Juz lzy w oczach trzeslam sie i poszlam do dyzurki po lekarza a ona ze mna i dobrze bo nie umialam mowic tak sie rozkleilam. Kazal mi czekac na usg. Kladac sie na tej kozetce bylam w innym swiecie i obserwuje go ze ruszq ta sonda i po chwili odwraca mi monitor i pokazuje fikajacego bobasa ktoremu serdusio bije. Lozysko ok nie widzial zadnego zagrozenia. Jaka ulga. Kamień z serca. Mam lezec odpoczywac i wziac paracetamol.[/QUOTE
Eeeh znowu niepotrzebny stres:/ masakra niektóre osoby nie powinny pracować w tym zawodzie:/ później trafiają się właśnie takie przypadki :/ znieczulice - kobieta w ciąży wymaga wsparcia i w ogóle dobrej opieki a tu się trafiaja takie żmije...
na szczęście wszystko dobrze❤️ Wypoczywaj❤️
Malinko znasz już płeć ? :)

reklama
Hm o 13 plamki krwi takiej sluzowo brazowej i do teraz nic :| chodze co chwilę do wc sprawdzic czy cos leci ale pare koropelek brązowych przy podcieraniu i to tyle. Nic mnie nie boli. Rozkreci sie czy nie?
Niedy tak nie mialam. Zawsze jak @ to od razu grubo :p
Może plamienie implantacyjne? ;) ja takie miałam ale tydzień po owu (i tym samym po ❤️) w cyklu w którym się udało :) ale to była bardzo mikra brązowa plamka - nie wiem czy każda kobieta tak ma czy nie, ale ja akurat miałam. Potem w dniu spodziewanej @ tez mialam brązowe plamienie już trochę większe, przestraszyłam się bo już wiedziałam ze jestem w ciąży (2dni wcześniej testy robiłam) i szybko jechałam do mojej gin, a ze było dużo za wcześnie by coś zobaczyć na usg przepisała dupka - ale i tak niestety skończyło się, jak się skończyło.
Jednak nie trace nadziei i staram się dalej, mniej się nakręcam, niż przy pierwszej straconej ciąży. Mam tylko nadzieje, zenastepnym razem już będzie dobrze... ❤️

Tobie zycze by jednak było to związane z ciąża nie z @ ! ✊✊

Do góry