reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Faktycznie jak tkliwe i boli to nie ma co ryzykować. Pytanie co moga w ciazy z tym zrobic.
Moze to dziwne ale sie ciagle zastanawiam co by było gdyby zlapalo mnie teraz zapalenie wyrostka. Pierwsza ciaze mnie to stresowalo i teraz. I odpukać kamica sie uspokoila.
Właśnie ja zadaje sobie to samo pytanie, co można z tym zrobić... A w przypadku wyrostka, myślę że to ratowanie życia więc by cięli

reklama
Właśnie ja zadaje sobie to samo pytanie, co można z tym zrobić... A w przypadku wyrostka, myślę że to ratowanie życia więc by cięli
Tylko czy to nie przeszkodzi ciąży.. Mam nadzieje ze skoro od dziecka nigdy mnie nie zlapalo to nie zlapie i teraz. Powodzenia i daj znac jak będziesz po lekarzu.

Nie wiem czy za wczesnie.. jakis ten miesiac dziwnych cykli u wszystkich... ja mam dopiero 25dc/1dc a plamie na @... a nigdy nie mialam tak wcześnie... za to laski na forum mialy cykle powydluzane masakrycznie... to chyba jesienne przesilenie...

Na mnie przesilenie chyba też działa bo też mi się wszystko poskracało :/. Dziś 1 dc, a poprzedni miał ledwie 23 dni :/ ... najkrótszy jak do tej pory.

@Fleur86 a jak u Ciebie? Na jakim etapie jestes? 3 mam kciuki bardzo mocno za Ciebie✊
@Zmijka25 a Ty kochana jak sie czujesz?

Hej! U mnie dziś 12 dc, w 10dc dostałam ovitrelle :) bo pęcherzyk był piękniusi ;) więc teraz działamy :p a w sobotę idę sprawdzić czy wszystko ładnie pękło i czy jest ciałko żółte.
Dobrze, że trochę wyluzowałaś. Czasami nawet jeden taki luźny cykl dużo daje. Wiem po sobie jaka byłam zmęczona psychicznie po 3 cyklach stymulowanych. W takich cyklach nadzieję są ogromne i porażka dużo gorsza. Mam nadzieję, że u męża wszystko dobrze wyjdzie. Nas też czeka powtórka badania na koniec listopada albo na początku grudnia. Choć mąż ma nadzieję, że nie będzie musiał powtarzać ;)

No dobra, troche mi zeszlo i witam sie dopiero teraz po wizycie [emoji6] nasz maly szkrab ma 2,85cm, widać rączki, nóżki i slyszalam serduszko [emoji7][emoji7] wedlug usg tp 7.06. Czyli nadal jeden dzien roznicy niz z om [emoji6] karta ciąży zalozona [emoji1] tylko waga mi sie nie podoba [emoji23]
No i dostalam euthyrox 50, musze zapisac sie do endo, glukoza za wysoka wiec mam zrobic krzywa ale dopiero tuz przed sama wizytą czyli przed 3.12 bo na ten dzien juz mam umowiona kolejna [emoji6]
No i dla mnie hit[emoji4] mimo ze moja gin nie pracuje na NFZ mogla mi wystawic skierowanie na prenatalne [emoji1] ze wzgledu na podejrzenie cukrzycy i niedoczynność tarczycy, takze moge zrobic te badania na nfz [emoji6][emoji4]

A tu moja dzidzia [emoji7][emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 914597

Jakie przepiękne maleństwo ♥️ bardzo się cieszę, że wszystko dobrze:tak: a to tsh zacznie ładnie spadać po euthyroxie i tego się trzymamy :) rośnijcie zdrowo♥️

Dziewczyny, po jakim czasie starania czas zacząć się martwić?

Hej! Witaj! Ja nie traciłabym czasu przez rok. Nie mówię o jakiejś zaawansowanej diagnostyce, ale podstawowe badania z krwi na hormony plus sprawdzenie na usg czy jest tam wszystko w środku dobrze warto zrobić nawet przed staraniami, moim zdaniem oczywiście. Często przyczyną trudności z zajściem jest coś "prostego" jak za wysokie TSH czy prolaktyna. Czasami w takim przypadku wystarczy z miesiąc pobrać tabletki i zaskakuje. Nie jedna dziewczyna na forum miała takie doświadczenia.

@Zmijka25 uuu... To nie ciekawie z tym pepkiem u Ciebie. Powiem Ci, że pierwszy raz słyszę o czymś takim. Dobrze robisz, że to skonsultujesz. A co do pracy to ForgetMeeNot ma rację. Jak nie masz siły to się nie męcz. Nie warto. Praca to tylko praca, a medalu nikt Ci za to nie da, że pracowałaś w ciąży... i mówię to ja pracoholiczka;)

A ja dziś jadę na wizytę do mojej lekarki. Tydzień temu się umówiłam z nią na badania, pod kątem właśnie tego co się dzieje i chce mnie zobaczyć, zbadać dokładnie bo ma bardzo dobry sprzęt naprawdę, nic się przed nią nie ukryje. I jadę na 14 i zobaczymy co mi powie mam nadzieję, że nie dostane skierowania do szpitala. Wszystko jej opowiem bo w tym szpitalu to żeby słuchali cokolwiek co się mówi to śmiech na sali. Plamienie mam wrażenie jakby ustępowało ale nie mówię hop i mówiąc nie chwale dnia przed zachodem słońca także, muszę czekać

A ja dziś jadę na wizytę do mojej lekarki. Tydzień temu się umówiłam z nią na badania, pod kątem właśnie tego co się dzieje i chce mnie zobaczyć, zbadać dokładnie bo ma bardzo dobry sprzęt naprawdę, nic się przed nią nie ukryje. I jadę na 14 i zobaczymy co mi powie mam nadzieję, że nie dostane skierowania do szpitala. Wszystko jej opowiem bo w tym szpitalu to żeby słuchali cokolwiek co się mówi to śmiech na sali. Plamienie mam wrażenie jakby ustępowało ale nie mówię hop i mówiąc nie chwale dnia przed zachodem słońca także, muszę czekać
Powodzenia na wizycie Kochana! Mam nadzieję że dowiesz się wszystkiego i trochę uspokoisz. Czas na dobre wieści. Trzymaj się.

reklama
Powodzenia na wizycie Kochana! Mam nadzieję że dowiesz się wszystkiego i trochę uspokoisz. Czas na dobre wieści. Trzymaj się.
Tzn na razie trzymam się tego co w szpitalu powiedzieli. Ale wolę iść do specjalisty. Podejrzewam albo, że miałam krwiaka i on się oczyszcza, bo mówiłam wam, że dostałam krwawienia po sprzątaniu, zakupach i dzień wcześniej obiad robiłam. A sprzątanie wiadomo nie odkurzanie niewiadomo co, starałam się delikatnie ruszać cokolwiek robić i właśnie po tym się zaczęło wszystko w ten dzień właśnie.

Do góry