reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Kaamilaaa sliczny maly czlowiek jaki fajny rzut z gory. Hehe jeszcze trochę i juz calosci nie ujrzysz.

O boziiuu!! Uslyszalam wreszcie serduszko na detektorze!!! Jak mi laptop wroci z naprawy to podlacze detektor i sobie nagram!! Zaczelam krzyczec z radosci i corka mi sluuchawki zdejmowala by posłuchać widzialam te rumience na jej polikach i usmiech lekkiego szoku i radosci po czym zaczelam krzyczeć do M by przyszedl posluchac. Chyba pierwszy raz mial okazje poza ktg z corka. Byl w szoku jak miarowo uderza. Nie wiem ile jest prawidlowo ale wyszlo mi 144/min. Mam taka euforie ze juz nie mysle i glowie ktora od rana boli.

reklama
No dobra, troche mi zeszlo i witam sie dopiero teraz po wizycie [emoji6] nasz maly szkrab ma 2,85cm, widać rączki, nóżki i slyszalam serduszko [emoji7][emoji7] wedlug usg tp 7.06. Czyli nadal jeden dzien roznicy niz z om [emoji6] karta ciąży zalozona [emoji1] tylko waga mi sie nie podoba [emoji23]
No i dostalam euthyrox 50, musze zapisac sie do endo, glukoza za wysoka wiec mam zrobic krzywa ale dopiero tuz przed sama wizytą czyli przed 3.12 bo na ten dzien juz mam umowiona kolejna [emoji6]
No i dla mnie hit[emoji4] mimo ze moja gin nie pracuje na NFZ mogla mi wystawic skierowanie na prenatalne [emoji1] ze wzgledu na podejrzenie cukrzycy i niedoczynność tarczycy, takze moge zrobic te badania na nfz [emoji6][emoji4]

A tu moja dzidzia [emoji7][emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 914597
Super wiadomości [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173] rosnijcie zdrowo [emoji5] [emoji8]

Cześć dziewczyny, jeśli można chętnie dołączę.... :(
Decyzję o dziecku podjęliśmy w marcu, w maju zaczęłam robić badania i rzuciłam papierosy. Zdecydowałam się zmienić gina, bo ten co rusz chciał mnie kłaść do szpitala, bo cytologia nie taka, bo trzeba wziąć wycinki itp itd. Zrobilam cytologie u innej pani gin i wszystko bylo oki i kazała działać. W lipcu mielismy urlop,akurat wypadało mi jajeczkowanie, więc pełną nadziei wracałam a tam znów jedna kreska. Potem był kardiolog, bo kłuło mnie coś w sercu, ale to przez odstawienie fajek i miesiąc wplecy :/ w pazdzierniku kolejna szansa. Dziś mialam dostać @ ... nie przyszła i zrobiłam test... znowu jedna kreska :/ masakra jakaś :( oczywiście miałam wszystkie możliwe objawy :(

@Fleur86 a jak u Ciebie? Na jakim etapie jestes? 3 mam kciuki bardzo mocno za Ciebie[emoji110]
@Zmijka25 a Ty kochana jak sie czujesz?
Hej! Czuję się chyba całkiem nieźle choć jestem coraz słabsza. Ale wymioty tylko dwa razy rano, tzn to bardziej taki szybki zwrot śniadania niż wymioty [emoji14] czasem mi się w głowie zakręci i coraz gorzej mi wysiedzieć w pracy. Najgorsze że chyba wychodzi mi przepuklina pępkowa, jutro mam wizytę kontrolną więc dopytam co z tym fantem zrobić i czy dobrze się zdiagnozowałam. Rozważam pomału pójście na l4, zaczęłam 15tc

To teraz głowa pusta, nie myśl o żadnych śluzach i testach, seks kiedy będzie ochota i za 3 tygodnie wrzucasz tu pozytywny test :D taki jest plan [emoji14]

Dziewczyny, po jakim czasie starania czas zacząć się martwić?
Wg lekarzy natura ma prawo sama bez wspomagaczy rok czasu dzialac. Po tym czasie warto sie zbadac. Ja tyle nie wytrzymalam ale ja w ogole w goracej wodzie kapana i poszlam robic badania hormonów wczesniej i na monitoring.. Mi poprostu szkoda bylo marnować rok potem czas na diagnostykę i ewentualne leczenie. Co do martwienia to nie wiem czy jest taki czas. Sa dziewczyny ktore 4 lata sie staraja i nie martwia sie a walczą dalej.

@Zmijka25 a boli cie? Ja mam pepkowa i póki nie boli, chodze normalnie i nie powieksza sie drastycznie to nic z tym nikt nie robi. Ale skonsultuj pewnie.

Dziewczyny, po jakim czasie starania czas zacząć się martwić?
Niby rok czasu powinno sie na luzie działać. Ja mialam zamiar wlasnie po roku zaczac robic badania ale nie zdazylam bo minął rowno rok i zaskoczyło [emoji6]
Ale wiem po sobie ze glupie bylo to myslenie ze po roku, ze jest czas [emoji6] pewnie gdybym wcześniej zrobila podstawowe badania jak tsh teraz bym nie miała az tak wysokiego a do tego moze szybciej by sie udalo gdybym juz dawno brala leki [emoji57]

@Zmijka25 a boli cie? Ja mam pepkowa i póki nie boli, chodze normalnie i nie powieksza sie drastycznie to nic z tym nikt nie robi. Ale skonsultuj pewnie.
Boli mnie bardzo. Przy dotyku to już w ogóle, jak siedzę przy komputerze.. W ogóle wcześniej miałam w tym pępku krwiaka i mi go chirurg opróżniał, ale od nowa się krew zaczęła zbierać. Przyczyna nieznana, ale cholerstwo na prawdę nieprzyjemne... Dlatego z tą przepukliną to taki ostrożny strzał, szczególnie że to charakterystyczne wybrzuszenie pojawiło się z dnia na dzień

reklama
Boli mnie bardzo. Przy dotyku to już w ogóle, jak siedzę przy komputerze.. W ogóle wcześniej miałam w tym pępku krwiaka i mi go chirurg opróżniał, ale od nowa się krew zaczęła zbierać. Przyczyna nieznana, ale cholerstwo na prawdę nieprzyjemne... Dlatego z tą przepukliną to taki ostrożny strzał, szczególnie że to charakterystyczne wybrzuszenie pojawiło się z dnia na dzień
Faktycznie jak tkliwe i boli to nie ma co ryzykować. Pytanie co moga w ciazy z tym zrobic.
Moze to dziwne ale sie ciagle zastanawiam co by było gdyby zlapalo mnie teraz zapalenie wyrostka. Pierwsza ciaze mnie to stresowalo i teraz. I odpukać kamica sie uspokoila.

Do góry