A ile miałaś już zastrzyki na przebicie? Mi udało się przy drugim cyklu z zastrzykiem i clarzole@ForgetMeeNot ja wierzę, że teraz będzie już tylko dobrze. Wypoczywaj dużo
@Malaga00 ty też ochłoń po tym wszystkim. Musisz postarać się podchodzić do wszystkiego mniej emocjonalnie, bo takie ciągłe emocje nie są niestety dobre zwłaszcza dla ciężarnej. Także teraz relaksu się i odpoczywaj.
A ja wracam właśnie od lekarza. Mam przepiękny pęcherzyk 18x18,9 i dostałam zastrzyk na pęknięcie mamy działać intensywnie i w sobotę mam przyjść sprawdzić czy ładnie pękł. Trochę mi było szkoda, że tylko jeden się wyhodowal nie pogardzilabym dwoma jejku jak ja bym chciała żeby w tym cyklu wyszło.... Oby było do 11 razy sztuka
reklama
Pokaz No te teściory.
Kazdy taki sam. Robione w południe.
Dzisiaj biało na ciazowym więc to nie ciąża na pewno
Załączniki
martoosia04
Fanka BB :)
Zobacz załącznik 914367
Kazdy taki sam. Robione w południe.
Dzisiaj biało na ciazowym więc to nie ciąża na pewno
Piękny! Działajcie szybciutko.
A co u mnie:
No jest jednak tak jak myślałam, że te wcześniejsze pomiary które miałam i pokazał Pik to po prostu mocne nagromadzeniu się moczu. Wczoraj wieczorem twst znów pokazał się bardzo ciemny, dzisiaj rano to samo, więc Owulacja pewnie dzisiaj wieczorem. Choć jak jechałam teraz rano z chłopcami autobusem strasznie zabolało mnie po lewej stronie więc może coś pękło. Ale przynajmniej nie jestem stracona i wiem, że najciemniejszy test wychodzi mi w 14 dniu cyklu czyli muszę starać się około 11-12 dnia cyklu. Także ze spokojem czekam sobie na @ i starania przekładamy na okres świąteczny [emoji4]
ForgetMeeNot
Piękny! Działajcie szybciutko.
A co u mnie:
No jest jednak tak jak myślałam, że te wcześniejsze pomiary które miałam i pokazał Pik to po prostu mocne nagromadzeniu się moczu. Wczoraj wieczorem twst znów pokazał się bardzo ciemny, dzisiaj rano to samo, więc Owulacja pewnie dzisiaj wieczorem. Choć jak jechałam teraz rano z chłopcami autobusem strasznie zabolało mnie po lewej stronie więc może coś pękło. Ale przynajmniej nie jestem stracona i wiem, że najciemniejszy test wychodzi mi w 14 dniu cyklu czyli muszę starać się około 11-12 dnia cyklu. Także ze spokojem czekam sobie na @ i starania przekładamy na okres świąteczny [emoji4]
A czemu przed owu, a nie w samo owu lub tuż przed. U nas będzie dziewczynka a próbowaliśmy w samo owu i tuż przed owu, czyli teoretycznie na chłopaka. Może „problem” jest w tym, ze plemniki nie są w stanie tyle wytrzymac i dotrzeć tam gdzie powinny i trzeba się wstrzelić w owu, ze tak powiem. To ze plemnik żyje niby 72 godziny w teorii to jedno, ale nie kazdy. Ja w monitorowanym cyklu jak się kochaliśmy 2 dni przed owu i pęcherzyk pękł to mi mój gin powiedział, ze male szanse bo 72 godziny to plemnik żyje w warunkach laboratoryjnych i musza buc naprawdę komandosi zeby zapłodnić taka komórkę, tym bardziej, ze ona tez swoją drogę musi odbyć. I faktycznie w tamten cyklu nic nie było.
m-s
Kochane 19.11 idziemy na 1 badania prenatalne. No w poniedziałek wybił nam 11 tydzień. Pomału zaokragla się brzuszek. Wczoraj byłam u endokrynologa ponieważ 1 wynik tsh miałam 3,910 drugi miałam 3,310 a tf4 w normie. Moja gin powiedziała lepiej iść bo za wysoki ten poziom tsh u kobiet w ciąży. Więc poszłam trafiłam na takiego Kruka.... Ze tylko pisał na komputerze a odezwał się słowem dopiero jak dawał mi receptę i opis do lekarzy. Co jest najlepsze powiedział mi jak już Pani twierdzi że ma za wysokie tsh choć normy dla kobiet w ciąży co chwila się zmieniają wpisze najmniejsza dawkę hormonu tarczycy. Powiedziałam mu tylko tyle E to nie jest moje widzi mi się... Ale mnie zdenerwował. No i przepisał euthyrox 25. Raz dziennie na czczo
Dagaa11
Faktycznie tsh jak na ciazeza wysokie.ja w pierwszym trymestrze mialam 2.7 nawet to bylo za wysokie dla mojego endo i juz przy takiej wartosci dostalam euthyrox 50. Powtorz badanie tsh za jakis czas, jak nie spadnie znacząco to pomysl o innym endokrynologu...Kochane 19.11 idziemy na 1 badania prenatalne. No w poniedziałek wybił nam 11 tydzień. Pomału zaokragla się brzuszek. Wczoraj byłam u endokrynologa ponieważ 1 wynik tsh miałam 3,910 drugi miałam 3,310 a tf4 w normie. Moja gin powiedziała lepiej iść bo za wysoki ten poziom tsh u kobiet w ciąży. Więc poszłam trafiłam na takiego Kruka.... Ze tylko pisał na komputerze a odezwał się słowem dopiero jak dawał mi receptę i opis do lekarzy. Co jest najlepsze powiedział mi jak już Pani twierdzi że ma za wysokie tsh choć normy dla kobiet w ciąży co chwila się zmieniają wpisze najmniejsza dawkę hormonu tarczycy. Powiedziałam mu tylko tyle E to nie jest moje widzi mi się... Ale mnie zdenerwował. No i przepisał euthyrox 25. Raz dziennie na czczo
Kaamilaaa
Ehh ci lekarze [emoji53] mysle ze warto za jakiś czas powtorzyc badanie sprawdzic czy spada a jak nie to bym pewnie do innego lekarza uderzala.Kochane 19.11 idziemy na 1 badania prenatalne. No w poniedziałek wybił nam 11 tydzień. Pomału zaokragla się brzuszek. Wczoraj byłam u endokrynologa ponieważ 1 wynik tsh miałam 3,910 drugi miałam 3,310 a tf4 w normie. Moja gin powiedziała lepiej iść bo za wysoki ten poziom tsh u kobiet w ciąży. Więc poszłam trafiłam na takiego Kruka.... Ze tylko pisał na komputerze a odezwał się słowem dopiero jak dawał mi receptę i opis do lekarzy. Co jest najlepsze powiedział mi jak już Pani twierdzi że ma za wysokie tsh choć normy dla kobiet w ciąży co chwila się zmieniają wpisze najmniejsza dawkę hormonu tarczycy. Powiedziałam mu tylko tyle E to nie jest moje widzi mi się... Ale mnie zdenerwował. No i przepisał euthyrox 25. Raz dziennie na czczo
Tez mam podwyższone tsh 5,32 dzis mam wizyte u gin i mam nadzieje ze zapisze mi cos od razu a jutro bede sie umawiac do endo.
martoosia04
A czemu przed owu, a nie w samo owu lub tuż przed. U nas będzie dziewczynka a próbowaliśmy w samo owu i tuż przed owu, czyli teoretycznie na chłopaka. Może „problem” jest w tym, ze plemniki nie są w stanie tyle wytrzymac i dotrzeć tam gdzie powinny i trzeba się wstrzelić w owu, ze tak powiem. To ze plemnik żyje niby 72 godziny w teorii to jedno, ale nie kazdy. Ja w monitorowanym cyklu jak się kochaliśmy 2 dni przed owu i pęcherzyk pękł to mi mój gin powiedział, ze male szanse bo 72 godziny to plemnik żyje w warunkach laboratoryjnych i musza buc naprawdę komandosi zeby zapłodnić taka komórkę, tym bardziej, ze ona tez swoją drogę musi odbyć. I faktycznie w tamten cyklu nic nie było.
Na chłopca wg BDM kochasz się w owu i dzień po. A na dziewczynkę raz na 3-2 dni przed owu. Ja chcę właśnie strzelić na te 2 dni przed owu, ale tak ciężko się wbić nawet czasowo nam. Mijamy się strasznie z M. Kiedy ja wracam z popołudniówki jest północ a on śpi i nie ma opcji by coś zdziałać. Kiedyś próbowaliśmy i nic :/ M. nie dał rady tak wybudzony z głębokiego snu.
Zawsze mam pecha jeśli idzie o tą owu :/ wypadnie w takim tygodniu, że nijak nie dajemy rady. (
reklama
Ka.2606
Martoosia, ja już do końca nie wiem jak to jest z tymi testami. Możesz mi wytłumaczyć? Miałam mocną krechę w sobotę (13dc), w niedzielę (14dc) ciut słabszą i w poniedziałek (15dc) znów mocną. Wczoraj już blada (16dc). Czyli kiedy najlepiej było się starać?Piękny! Działajcie szybciutko.
A co u mnie: