reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Na chłopca wg BDM kochasz się w owu i dzień po. A na dziewczynkę raz na 3-2 dni przed owu. Ja chcę właśnie strzelić na te 2 dni przed owu, ale tak ciężko się wbić nawet czasowo nam. Mijamy się strasznie z M. Kiedy ja wracam z popołudniówki jest północ a on śpi i nie ma opcji by coś zdziałać. Kiedyś próbowaliśmy i nic :/ M. nie dał rady tak wybudzony z głębokiego snu.
Zawsze mam pecha jeśli idzie o tą owu :/ wypadnie w takim tygodniu, że nijak nie dajemy rady. :((
U mnie jest podobnie niestety. Wydaje mi się, że owu miałam wczoraj, więc mam nadzieję, że z niedzieli plemniczki przeżyły [emoji16]

reklama
Martoosia, ja już do końca nie wiem jak to jest z tymi testami. Możesz mi wytłumaczyć? Miałam mocną krechę w sobotę (13dc), w niedzielę (14dc) ciut słabszą i w poniedziałek (15dc) znów mocną. Wczoraj już blada (16dc). Czyli kiedy najlepiej było się starać?

Mówią na tej grupie BDM dziewczyny, że czekać na pierwszą mocną kreskę. Po poerwszej ciemnej kresce 24h i powinna być owu.

Na chłopca wg BDM kochasz się w owu i dzień po. A na dziewczynkę raz na 3-2 dni przed owu. Ja chcę właśnie strzelić na te 2 dni przed owu, ale tak ciężko się wbić nawet czasowo nam. Mijamy się strasznie z M. Kiedy ja wracam z popołudniówki jest północ a on śpi i nie ma opcji by coś zdziałać. Kiedyś próbowaliśmy i nic :/ M. nie dał rady tak wybudzony z głębokiego snu.
Zawsze mam pecha jeśli idzie o tą owu :/ wypadnie w takim tygodniu, że nijak nie dajemy rady. :((

Tez tak slyszalam. Jednak u nas bylo w cyklu tylko raz w dzien owu (monitoring cyklu u lekarza) i 2 razy juz mowili ze dziewczynka, zobaczymy czy dzisiaj jej nic nie uroslo ;)

Tez tak slyszalam. Jednak u nas bylo w cyklu tylko raz w dzien owu (monitoring cyklu u lekarza) i 2 razy juz mowili ze dziewczynka, zobaczymy czy dzisiaj jej nic nie uroslo ;)

Wiesz, niektórzy mają większe szanse na dziewczynkę ot tak. U nas po dwóch chłopcach wszelkie możliwe „zabezpieczenia” na dziewczynkę są miłe widziane i cenione. Choć wiem, że coś już jest nam pisane i choćbyśmy nie wiem jak chcieli, to czasem nie wyjdzie. Ale póki co, BDM staramy się stosować.
W końcu tu tez jest powiedziane, żeby startować z odstępem od owu od 3 dni i zmniejszać 2.5/2/1.5/1/owu. Wszystko zawsze zależy od plemników i zdolności do zapłodnienia.

Faktycznie tsh jak na ciazeza wysokie.ja w pierwszym trymestrze mialam 2.7 nawet to bylo za wysokie dla mojego endo i juz przy takiej wartosci dostalam euthyrox 50. Powtorz badanie tsh za jakis czas, jak nie spadnie znacząco to pomysl o innym endokrynologu...
Ja w trakcie cyklu udanego mialam tsh 2.32 przy staraniach a robiac w 1 trymestrze badania robilam tsh i bylo 1.7 chociaz tyle dobrego.

Martoosia, ja już do końca nie wiem jak to jest z tymi testami. Możesz mi wytłumaczyć? Miałam mocną krechę w sobotę (13dc), w niedzielę (14dc) ciut słabszą i w poniedziałek (15dc) znów mocną. Wczoraj już blada (16dc). Czyli kiedy najlepiej było się starać?
A odczuwasz jakis dyskomfort na owu? Teoretycznie ja bralabym pod uwage ten ostatni pik i wg tego wychodzi ze owu moze nastąpić 24-36h. Wczesniejsza blada kreska moze byc poprostu wynikiem zbyt duzego rozcienczenia moczu. Dobrze jest tez obserwowac sluz. W szczycie mialam go tyle jakbym sie posikala.. Czesto na spodnie przeciekalo.

U nas zazwyczaj owu jest jak mam ranki i wieczorem już mi nie w głowie żadne harce bo jestem tak zmęczona i śpiąca że nawet palcem ciężko mi ruszyć i myślę tylko o spaniu [emoji23]

A odczuwasz jakis dyskomfort na owu? Teoretycznie ja bralabym pod uwage ten ostatni pik i wg tego wychodzi ze owu moze nastąpić 24-36h. Wczesniejsza blada kreska moze byc poprostu wynikiem zbyt duzego rozcienczenia moczu. Dobrze jest tez obserwowac sluz. W szczycie mialam go tyle jakbym sie posikala.. Czesto na spodnie przeciekalo.
U mnie szczyt śluzu jest na chwilę przed pozytywnymi testami. Podbrzusze pobolewa mnie całe, a nie np jedna strona. Na pewno nie mam tak, że czuję jak niektóre dziewczyny, że pęcherzyk pęka [emoji4]

Hej Dziewczyny. Tak piszecie o tej tarczycy i się zastanawiam czy moje wyniki są ok.
Moglybyscie pomoc?
TSH 3 gen. 4,499 ulU/ml (0,27-4,5)
fT4 14,46 pmol/l (10.6 -21.5)
FT3 5,51 pmol/l (4,0 - 8,3)
Anty-TPO <0,8 lU/ml (<8,0)

Kompletnie się na tym nie znam

reklama
Hej Dziewczyny. Tak piszecie o tej tarczycy i się zastanawiam czy moje wyniki są ok.
Moglybyscie pomoc?
TSH 3 gen. 4,499 ulU/ml (0,27-4,5)
fT4 14,46 pmol/l (10.6 -21.5)
FT3 5,51 pmol/l (4,0 - 8,3)
Anty-TPO <0,8 lU/ml (<8,0)

Kompletnie się na tym nie znam
TSH na pewno za wysokie. Normy są przestarzałe, powinnaś mieć ok. 2.

Do góry