reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej Dziewczyny. Tak piszecie o tej tarczycy i się zastanawiam czy moje wyniki są ok.
Moglybyscie pomoc?
TSH 3 gen. 4,499 ulU/ml (0,27-4,5)
fT4 14,46 pmol/l (10.6 -21.5)
FT3 5,51 pmol/l (4,0 - 8,3)
Anty-TPO <0,8 lU/ml (<8,0)

Kompletnie się na tym nie znam
Normy są być może dobre,ale nie jeśli chodzi o starania i ciążę. Te, jak wyżej, powinny być do 2 (czasem do 2,5) A im bliżej 1 tym lepiej.

Tak jak myślałam 5 dzień test owu razi po oczach. Śluz zrobił się kremowy, biały. Więc co mieliśmy zmajstrować to zmajstrowaliśmy.
Zakładam, że za pierwszym razem w 19dc mimo pozytywnych tesów owu, owulacji jednak nie było i owulację miałam jednak teraz 3.11-4.11 (29-30dc). Pewnie był duży pik lh stąd testy pozytywne 5ty dzień z rzędu. 3go o 4go miałam też mega dużo płodnego śluzu parę dni przed również. To by się w sumie zgadzało z tymi testami. Z mężem przytulaliśmy się i 3go i 4go. Więc pozostało mi czekać jakieś 2 tygodnie albo na @ albo na dwie kreski.
Jak się nie uda to w przyszłym miesiącu stwierdziliśmy, że nie robimy żadnych testów ani nic, po prostu dużo sexu i tyle :p bo to tylko miesza w głowie i człowiek liczy dni zamiast się po prostu cieszyć staraniem.

Na chłopca wg BDM kochasz się w owu i dzień po. A na dziewczynkę raz na 3-2 dni przed owu. Ja chcę właśnie strzelić na te 2 dni przed owu, ale tak ciężko się wbić nawet czasowo nam. Mijamy się strasznie z M. Kiedy ja wracam z popołudniówki jest północ a on śpi i nie ma opcji by coś zdziałać. Kiedyś próbowaliśmy i nic :/ M. nie dał rady tak wybudzony z głębokiego snu.
Zawsze mam pecha jeśli idzie o tą owu :/ wypadnie w takim tygodniu, że nijak nie dajemy rady. :((

Znam ta teorie, u nas jak widać nie zdała egzaminu. Wg niej powinnismy mieć chłopaka, a mamy dziewczynkę. Nie ma co liczyć wg mnie, natura i tak zrobi swoje. A jak plemniki są nnjej ruchliwe np. to mogę niestety nie spotkać się z komórka, czasu im zabraknie

Znam ta teorie, u nas jak widać nie zdała egzaminu. Wg niej powinnismy mieć chłopaka, a mamy dziewczynkę. Nie ma co liczyć wg mnie, natura i tak zrobi swoje. A jak plemniki są nnjej ruchliwe np. to mogę niestety nie spotkać się z komórka, czasu im zabraknie
u nas ♥ byly dzien przed owu i dzien po owu. watpie zeby przezylo cokolwiek z 6 dni przed owu. narazie wstepnie byl chlopak ale byl to 13tc wiec caly czas zyje nadzieja ze moze jednak druga coreczka :)

U mnie szczyt śluzu jest na chwilę przed pozytywnymi testami. Podbrzusze pobolewa mnie całe, a nie np jedna strona. Na pewno nie mam tak, że czuję jak niektóre dziewczyny, że pęcherzyk pęka [emoji4]
no wlasnie ja jestem z tych czujacych i o ile przy staraniach bylo pomocne to na codzien nie lubilam tego. szczyt sluzu rowwniez mozna interpretowac ze lada moment owu a jeszcze lepiej umiec badac sszyjke. moj gin uwaza testy owu za zbedne. dlatego najlepiej chyba sie monitorowac. ja mialam zaplanowane juz 3 cykle u lekarza ale na 1 na szczescie sie skonczylo. prawidlowe wyniki plus monitoring i zaskoczylo.. aaa no i ten jeden cykl praktykowalam dupsko do gory po seksie:p

Czyli jak jest szczyt śluzu najlepiej boboseksy? Z badaniem szyjki chyba u mnie ok, potrafię wyczuć czy otwarta czy zamknięta. A logiczne, że najlepiej seksy na otwartej prawda? Na grudzień planuje wolne w okolicach owu bo te popołudniówki mnie wykończą i nigdy nie zajdę [emoji23] M. zawsze zaspany i nie daje rady.

Ja w okolicach owu szyjkę mam tak miękką że się zlewa ze wszystkim i ledwo sięgam do niej no i otwarta, teraz już jest twarda i zamknięta.

reklama
Czyli jak jest szczyt śluzu najlepiej boboseksy? Z badaniem szyjki chyba u mnie ok, potrafię wyczuć czy otwarta czy zamknięta. A logiczne, że najlepiej seksy na otwartej prawda? Na grudzień planuje wolne w okolicach owu bo te popołudniówki mnie wykończą i nigdy nie zajdę [emoji23] M. zawsze zaspany i nie daje rady.
u nas teraz tak ssie zdarzylo ze na dzien przed wyczutą owu byl ogrom wydzieliny i ♥ i pozniej dopiero dzien po owu ale wlasnie zasugerowalam sie sluzem... jak nieraz bywaly suchoty tak teraz od 12dc mialam juz sluz plodny bo lekarz go ocenial i owu wystapila w 17dc.
serio nie wwiem co juz mialo wplyw. zaskoczylo ale co bylo tego przyczyna?

Do góry