reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja witam się w 41dc! Miałam zrobić dzisiaj kolejny test ale, że w nocy bardzo chciało mi się pić to ten mocz byłby za bardzo rozwodniony. ;) Poszłabym na betę ale mam już tak pokłute ręce, że mi się odechciewa. Czekam na przelew za dodatkową pracę i wtedy zapisuje się do mojego gina prywatnie. ;)

reklama
A ja witam się w 41dc! Miałam zrobić dzisiaj kolejny test ale, że w nocy bardzo chciało mi się pić to ten mocz byłby za bardzo rozwodniony. ;) Poszłabym na betę ale mam już tak pokłute ręce, że mi się odechciewa. Czekam na przelew za dodatkową pracę i wtedy zapisuje się do mojego gina prywatnie. ;)

Trzymam kciuki, żeby jednak u Ciebie to była kwestia słabego przenikania bety do moczu!
A odnosnie koszul to poczekam :)

Cześć dziewczyny.

Witam się w 1 dniu mojego urlopu! w końcu nadszedl ten dzień. Na teście jeszcze biel Vizira. Zrobiłam z ciekawości. Ale nie spodziewam się w tym miesiącu zobaczyć II kresek niestety, bo na wkładce po całym dniu taki brudny śluz, żaden czysty kremowy czy coś... więc @ idzie. Szkoda, że termin idealnie w nasze wakacje nad morzem :/

Udanego urlopu ;)
Znam ten ból jeśli chodzi o @ w trakcie urlopu. U mnie to jest wręcz jakieś fatum z tym, ze już od nastolatki zawsze jsk miałam zaplanowane wakacje nad morzem to zawsze wtedy mnie małpa dopadła, w zeszlym roku się wycwanilam i jak bralam jeszcze anty to specjalnie nie robilam tej 7 dniowej przerwy na @ z odstawienia, bo oczywiście wypadła by mi idealnie na czas urlopu. W tym roku się cieszyłam ze akurat mam dostać @ dopiero kilka dni po moim urlopie i fatum mnie ominie, ale jak na złość poprzedni cykl mi się skrocil o kilka dni, więc jesli i tym razem malpa przyjdzie wcześniej niz powinna (a znając moje szczęście to pewnie tak bedzie), to zaś @ tez bedzie w trakcie wyjazdu nad morze :/... fatum jak nic xD

U mnie tak samo... Miewałam faktycznie niski progesteron w 2 fazie (jak badałam jeszcze przed pierwszą ciążą), ale z drugiej strony nie miałam problemów większych z zajściem w ciążę, a w samej ciąży (każdej z 3) już nie miałam z nim żadnych problemów. Nawet w tej ostatniej, straconej. Progesteron miałam tak wysoki, że poronienie musiałam mieć wywoływane farmakologicznie, bo nic a nic się samo nie działo :(. Tak więc z tymi hormonami to jest bardzo różnie.
No u mnie tez nic się nie działo (w sensie nie krwawiłam nic, ale może to ten dupek mnie podtrzymywał) ale oczywiście zbadam wszystkie hormony.

Udanego urlopu ;)
Znam ten ból jeśli chodzi o @ w trakcie urlopu. U mnie to jest wręcz jakieś fatum z tym, ze już od nastolatki zawsze jsk miałam zaplanowane wakacje nad morzem to zawsze wtedy mnie małpa dopadła, w zeszlym roku się wycwanilam i jak bralam jeszcze anty to specjalnie nie robilam tej 7 dniowej przerwy na @ z odstawienia, bo oczywiście wypadła by mi idealnie na czas urlopu. W tym roku się cieszyłam ze akurat mam dostać @ dopiero kilka dni po moim urlopie i fatum mnie ominie, ale jak na złość poprzedni cykl mi się skrocil o kilka dni, więc jesli i tym razem malpa przyjdzie wcześniej niz powinna (a znając moje szczęście to pewnie tak bedzie), to zaś @ tez bedzie w trakcie wyjazdu nad morze :/... fatum jak nic xD
Nie martw się, ja tez jestem nad morzem i cały czas mam krwawienie :/ myślałam, ze to nie będzie tyle trwało :/ wiec kapiel w morzu odpada ://

Sprawdziłam i progesteron "zwiększa gromadzenie wody w organizmie i przygotowuje piersi do laktacji" , więc zwiększa ich bolesność, ale tak jak pisała Migdalove prolaktyna będzie mieć większy wpływ niż progesteron i przy wysokiej piersi mogą bardzo boleć nawet przy niskim progesteronie
U mnie tez coś było z prolaktyna, badałam 1 raz chyba na początku cyklu jakos to była ponad normę, 2 razem była już w normie :// co kaman nie wiem. Ale gin tylko mówiła, ze mogłobyc to spowodowane stresem

Mam to samo...czasem ląduje na SOR. I co na to lekarz ? Mnie mówią ze to progesteron.
Ja miałam tak w czasach szkolnych:( masakra dosłownie, nieraz w szkole mdlałam z bólu, bardzo obfite miesiączki, trwające nawet 7 dni... później brałam anty 3 lata i mi się unormowalo... „odpukać” do tej pory spokoj mam... niestety znowu to przeżyłam przed zabiegiem, gdy podali mi tabletki na poronienie ;( to było straszne ;((

reklama
Nie martw się, ja tez jestem nad morzem i cały czas mam krwawienie :/ myślałam, ze to nie będzie tyle trwało :/ wiec kapiel w morzu odpada ://
Ja po przy poronieniu krwawiłam ponad 2 tygodnie. Ale nie miałam czyszczonej macicy, więc wiadomo, że i bardziej obficie, nieprzyjemnie i dłużej niż po zabiegu. Ale chyba pogoda i tak nie sprzyja kąpielom? Czy nad morzem lepiej niż w centralnej Polsce? U mnie od kilku dni leje prawie nieustannie...

@doomi03 hahaha, mni zwykle w sylwestra trafiało ;). I tak naprawdę kilkanaście razy witałam nowy rok w pierwsze dni cyklu ;). Upierdliwe. Przy pigułkach faktycznie coś się jeszcze da ugrać, a tak to przegwizdane.

Do góry