reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć :)! Rozgość się, byleby nie na długobw gronie czynnych staraczek ;).
Jestem w podobnej sytuacji, tyle, że nie poroniłam samoistnie, tylko poprzez indukcję farmakologiczną. W 9tc. Ale łyżeczkowania uniknęłam, więc obraz ogólny podobny jak po poronieniu samoistnym. Jest na BB wątek o ciąży po poronieniu. A tam wiele szczęśliwych historii po stracie, więc głowa do góry :)!

@agrafka 5 dni do okresu! Twoja beta jest mega :D! Może podwójna ;). Piękny prezent dla Was na wasze święto.
Często w życiu jest tak, że zdarzenia kaskadowo następują...Przykro mi z powodu taty :(.

@Maliina ja też mam dzisiaj 25 DC i 6 dni po owu ;). Tak w każdym razie pokazuje wykres temperatury. To zdecydowanie jego dobra strona, bo już bym się pewnie nakręcała na ciążę. Ostatnie cykle miałam po 25 dni, z owu 12 dnia. Ten cykl zupełnie od czapy. Ale wykres jest jednoznaczny i jasno mówi, że cykl będzie dłuższy. Nawet zakładając krótką fazę lutealną jak w ostatnich cyklach (11 dni).
Trzymam kciuki!!!
Trzymam kciukasy rowniez!!
u mnie ten cykl tez jest pokrecony inny od poprzednich...(pocieszam sie ze jak taki inny to moze pozytywny) pozna owu.. szyjka tez smiesznie wedrowala... ale koniec koncow w owu na pewno byla otwarta;p czy to wystarczy? zobaczymy.. przez tą pozna owu teraz sobie troche poczekam... do tego tym razem w lewym jajniku dziala sie cala rewolucja nie w prawym wwiec moze akurat zaskoczy;p
uzywala ktoras testow ciazowych evidence?
polećcie jakies? Pink odpadaja.

reklama
Witaj.:)
Ja też straciłam ciążę w lutym. @ po zabiegu przyszła jak w zegarku po 28 dniach obrazu po @ byłam u gina a ten mówi że mam już owu ale lepiej było by się wstrzymać do 3MC. Poczekalismy 4@ i czaczelismy się starać czeka do 15.07 jak nie będzie @ to testuję :);)
Jak coś testy już są w domu więc nie wiem ile wytrzmam:p

U mnie całe szczęście udało się bez zabiegu. 18.07 idę prywatnie do drugiego gina, bo sama nie wiem Czy po @ mogę czy lepiej poczekać.. trzymam kciuki za Ciebie :* też już bym chciała zobaczyć dwie krechy :D

@8mela3 powodzenia!

@Kaamilaaa nie przejmuj się temp. moze to chwilowe zawahanie? ja sie w ogole temp nie sugeruje czasem ciało potrafi splatać figla. Cierpliwie czekamy. Ja liczę na duzy wysyp.

Iiiii, z taką krechą to raczej nie musisz się obawiać :). No, ale niepokój rozumiem, bo jeśli złamię swoje niepisane zasady i zatestuję przed terminem @ to też będę czekała na termin okresu z duszą na ramieniu ;).
Myślę jednak, że u Ciebie będzie dobrze :D.

Dzięki! Też się tego trzymam, że krecha wyraźna. :)

@8mela3 powodzenia!

@Kaamilaaa nie przejmuj się temp. moze to chwilowe zawahanie? ja sie w ogole temp nie sugeruje czasem ciało potrafi splatać figla. Cierpliwie czekamy. Ja liczę na duzy wysyp.
No akurat troche juz znam swoj organizm i wiem po prostu ze temperatura jest za niska na ciaze i juz nie odbije.. niestety..

Teraz chwytam sie mysli ze wczoraj to byl jakis beznadziejny test ktory mnie oszukał [emoji849]

Hej dziewczyny ratunku bo oszaleje czy któraś z Was miała plamienie implantacyjne?? Jeśli tak to w którym dniu po transferze? I jak wyglądało? Przejzalam już tysiąc stron i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi...

reklama
Hej dziewczyny ratunku bo oszaleje czy któraś z Was miała plamienie implantacyjne?? Jeśli tak to w którym dniu po transferze? I jak wyglądało? Przejzalam już tysiąc stron i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi...
Najlepiej spytać dziewczyny z wątku o in vitro. Dane z fizjologicznych ciąż mogą nie być miarodajne :(.
Ja miałam plamienie po zapłodnieniu, ale czy to było implantacyjne, czy z jakiejś innej przyczyny (np. hormonalnej,bo wystąpiło w dniu spodziewanej miesiączki) to nie wiem tak naprawdę. Wyglądało jak na beżowo-rożowo zabarwiony niepłodny, kremowy śluz. Trwało dwa dni z przerwami po pół dnia na czysto.

Do góry