reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny a przy zagnieżdżeniu czułyście coś? Miałyście jakieś plamienie ? Ile dni po już miałyście objawy ?

Dziewczyny mam wynik.
Beta 27,77
Progersteron przy okazji zrobiłam i jest na poziomie 38,93

Czyli chyba się udało [emoji846][emoji7]
Gratuluje!!! Mowilam ze ja tam widzialam cien na Twoim tescie ;)
Dziewczyny podpowiedzcie mi, czy jeśli moja beta 30.05 wynosiła 76,6 a dziś mija 48 h ale nie miałam jak zrobić bo moje laboratorium było nieczynne dzisiaj i dopiero w poniedziałek będzie czynne to jakiego wyniku powinnam mniej wiecej się spodziewać po 5 dniach, żeby sprawdzić czy jest w ok? Czy może powinnam zrobic w poniedziałek i póżniej w środę??
W poniedziałek to tak kolo 450 ale mysle ze nawet 400 bedzie ok. Osobiscie w srode bym nie robila tylko w pon. Chyba ze masz zalecenia od lekarza ze musisz powtórzyć po 2 dobach
Dziewczyny a przy zagnieżdżeniu czułyście coś? Miałyście jakieś plamienie ? Ile dni po już miałyście objawy ?
Bolu chyba nie miałam, ale brazowa pojedyncza kropke na bieliznie, w 19 dc. W 23 dc juz mi test wyszedl pozytywny. Cycki mnie bolaly, jajniki kluly i nie mialam humorkow pms-owych, co u mnie jest norma.
Aa i krew z nosa

ForgetMeeNot ale super gratuluję <3 Ja mam jeszcze tydzień do testowania Ale mi się będzie dłużyło :errr: kluja mnie jajniki ale nic sobie nie wyobrazam,bo jakbym się tylko skupiła to mialabym wszystkie objawy ciąży wraz z mdlosciami :-) :)

Miałam w tym cyklu bolesną owulacje pierwszy raz w życiu. I od owu utrzymują się takie objawy jak bóle jajników naprzemiennie, najbardziej ten z którego była owulacja, najsilniejsze bóle były w 6dpo i 7dpo i od tamtej pory mam też strasznie spuchnięte piersi i utrzymuje się to wszystko, dziś już 10dpo nie wiem czy to objawy brania metforminy tak teraz o tym myślę czy to może być przez lek, czy może udało się zajść w ciążę [emoji21] Na początku brania leku źle się tylko czułam przez jakis tydzień ale już potem było w porządku.
Ja rowniez jak zaczelambrac metformine to zle czulam.sie na poczatku- miałam biegunke kilka dni i bóle brzucha...
Natomiast takie bole jajnikow w okresie owulacji mialam prawie zawsze, nawet kiedy nie bralam metfo. Dlatego ja nie laczylabym tych objawow z lekiem. Trzyman kciuki za ciaze :)
Beta 27,77 [emoji846] pisałam wyżej
Super :*
Dziewczyny podpowiedzcie mi, czy jeśli moja beta 30.05 wynosiła 76,6 a dziś mija 48 h ale nie miałam jak zrobić bo moje laboratorium było nieczynne dzisiaj i dopiero w poniedziałek będzie czynne to jakiego wyniku powinnam mniej wiecej się spodziewać po 5 dniach, żeby sprawdzić czy jest w ok? Czy może powinnam zrobic w poniedziałek i póżniej w środę??
Na bellybestfriend jest kalkulator, ktory wylicza ci sredni dobowy przyrost, nawet jesli kolejna bete robilas po kilku dniach, a nie po 48 godzinach.
To juz pozytyw czy kreska ma byc ciemniejsza?
Jeszcze troszke ;) kreska powinna być ciemniejsza od testowej, albo chociaz taka sama.
Dziewczyny wyjdzie mi test w 28dc? Owu była w 9dc. I jest właśnie 10 dni po owu. 28 dc będzie 10 czerwca i mamy swoje święto z narzeczonym i chciałam zrobić test jeżeli coś wyjdzie to będzie taka mała niespodzianka jeżeli wg mi wyjdzie. To będzie 4 - 5 dni około przed terminem miesiączki. Nie wiem czy robić tak szybko ale z racji na wcześniejszą owu to może już coś wyjdzie
Mi wyszedl pierwszy 9dpo, ale super czuly i byl cien cienia.
Ja nie czulam momentu zagniezdzenia. Objawy jakie mialam przed terminem @ to bol podbrzusza i piersi, czyli w zasadzie takie same jak przed @. Konkretniejsze objawy jak sennosc czy mdlosci przyszly pozniej, jak juz o ciazy wiedzialam :)

A skąd wiesz, że termin okresu masz tak późno? Bo zazwyczaj wczesna owulacja to wczesny okres. Ja też miałam teraz wczesną owulację - 10dc i mi 2 apki wywróżyły okres na 25dc. U Ciebie też tak powinien wypaść, jeśli wszystko przebiega typowo.
Bo tak mam okres od 2 mscy, tak mi się uregulował i przestawił i tak dostaje kochana ;*

Ja powiem Ci, że nie wiem czy coś jest ale czułam coś około 6-7dpo. Jeżeli wyjdzie, że jest ciąża to mogę to połączyć z tym ale powiem jak ja się czułam.

Niby właśnie 7dpo to takie książkowe zagnieżdżenie. Zapisałam sobie i właśnie w tych dniach czułam się taka rozbita trochę.

Miałam chwilową temperaturę, czułam jakbym miała mieć gorączkę, od rana miałam rozpalone policzki, takie rumieńce, silną migrenę, od tych dni 6-7dpo właśnie mi się powiększyły piersi, taki obrzęk i trwa do teraz. Miałam silniejsze bóle jajników niż podczas samej owulacji i ból przeważał z prawego jajnika co była owulacja. Miałam też zwiększoną ilość śluzu. I w sumie tyle. Jak okaże się, że to było zagnieżdżenie to miałam takie objawy.
Plus miałam jednodniową biegunkę

Ja rowniez jak zaczelambrac metformine to zle czulam.sie na poczatku- miałam biegunke kilka dni i bóle brzucha...
Natomiast takie bole jajnikow w okresie owulacji mialam prawie zawsze, nawet kiedy nie bralam metfo. Dlatego ja nie laczylabym tych objawow z lekiem. Trzyman kciuki za ciaze :) Super :*Na bellybestfriend jest kalkulator, ktory wylicza ci sredni dobowy przyrost, nawet jesli kolejna bete robilas po kilku dniach, a nie po 48 godzinach. Jeszcze troszke ;) kreska powinna być ciemniejsza od testowej, albo chociaz taka sama.Mi wyszedl pierwszy 9dpo, ale super czuly i byl cien cienia.Ja nie czulam momentu zagniezdzenia. Objawy jakie mialam przed terminem @ to bol podbrzusza i piersi, czyli w zasadzie takie same jak przed @. Konkretniejsze objawy jak sennosc czy mdlosci przyszly pozniej, jak juz o ciazy wiedzialam :)
To nie jestem sama. [emoji17] Ja też się źle czułam na początku brania. Pocieszyłaś mnie, mam nadzieję, że to nie objawy wywołane lekiem bo już zaczęłam się dołować [emoji17]

reklama
Do góry