reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny a przy zagnieżdżeniu czułyście coś? Miałyście jakieś plamienie ? Ile dni po już miałyście objawy ?

Dziewczyny mam wynik.
Beta 27,77
Progersteron przy okazji zrobiłam i jest na poziomie 38,93

Czyli chyba się udało [emoji846][emoji7]
Gratuluje!!! Mowilam ze ja tam widzialam cien na Twoim tescie ;)
Dziewczyny podpowiedzcie mi, czy jeśli moja beta 30.05 wynosiła 76,6 a dziś mija 48 h ale nie miałam jak zrobić bo moje laboratorium było nieczynne dzisiaj i dopiero w poniedziałek będzie czynne to jakiego wyniku powinnam mniej wiecej się spodziewać po 5 dniach, żeby sprawdzić czy jest w ok? Czy może powinnam zrobic w poniedziałek i póżniej w środę??
W poniedziałek to tak kolo 450 ale mysle ze nawet 400 bedzie ok. Osobiscie w srode bym nie robila tylko w pon. Chyba ze masz zalecenia od lekarza ze musisz powtórzyć po 2 dobach
Dziewczyny a przy zagnieżdżeniu czułyście coś? Miałyście jakieś plamienie ? Ile dni po już miałyście objawy ?
Bolu chyba nie miałam, ale brazowa pojedyncza kropke na bieliznie, w 19 dc. W 23 dc juz mi test wyszedl pozytywny. Cycki mnie bolaly, jajniki kluly i nie mialam humorkow pms-owych, co u mnie jest norma.
Aa i krew z nosa

ForgetMeeNot ale super gratuluję <3 Ja mam jeszcze tydzień do testowania Ale mi się będzie dłużyło :errr: kluja mnie jajniki ale nic sobie nie wyobrazam,bo jakbym się tylko skupiła to mialabym wszystkie objawy ciąży wraz z mdlosciami :-) :)

Miałam w tym cyklu bolesną owulacje pierwszy raz w życiu. I od owu utrzymują się takie objawy jak bóle jajników naprzemiennie, najbardziej ten z którego była owulacja, najsilniejsze bóle były w 6dpo i 7dpo i od tamtej pory mam też strasznie spuchnięte piersi i utrzymuje się to wszystko, dziś już 10dpo nie wiem czy to objawy brania metforminy tak teraz o tym myślę czy to może być przez lek, czy może udało się zajść w ciążę [emoji21] Na początku brania leku źle się tylko czułam przez jakis tydzień ale już potem było w porządku.
Ja rowniez jak zaczelambrac metformine to zle czulam.sie na poczatku- miałam biegunke kilka dni i bóle brzucha...
Natomiast takie bole jajnikow w okresie owulacji mialam prawie zawsze, nawet kiedy nie bralam metfo. Dlatego ja nie laczylabym tych objawow z lekiem. Trzyman kciuki za ciaze :)
Beta 27,77 [emoji846] pisałam wyżej
Super :*
Dziewczyny podpowiedzcie mi, czy jeśli moja beta 30.05 wynosiła 76,6 a dziś mija 48 h ale nie miałam jak zrobić bo moje laboratorium było nieczynne dzisiaj i dopiero w poniedziałek będzie czynne to jakiego wyniku powinnam mniej wiecej się spodziewać po 5 dniach, żeby sprawdzić czy jest w ok? Czy może powinnam zrobic w poniedziałek i póżniej w środę??
Na bellybestfriend jest kalkulator, ktory wylicza ci sredni dobowy przyrost, nawet jesli kolejna bete robilas po kilku dniach, a nie po 48 godzinach.
To juz pozytyw czy kreska ma byc ciemniejsza?
Jeszcze troszke ;) kreska powinna być ciemniejsza od testowej, albo chociaz taka sama.
Dziewczyny wyjdzie mi test w 28dc? Owu była w 9dc. I jest właśnie 10 dni po owu. 28 dc będzie 10 czerwca i mamy swoje święto z narzeczonym i chciałam zrobić test jeżeli coś wyjdzie to będzie taka mała niespodzianka jeżeli wg mi wyjdzie. To będzie 4 - 5 dni około przed terminem miesiączki. Nie wiem czy robić tak szybko ale z racji na wcześniejszą owu to może już coś wyjdzie
Mi wyszedl pierwszy 9dpo, ale super czuly i byl cien cienia.
Ja nie czulam momentu zagniezdzenia. Objawy jakie mialam przed terminem @ to bol podbrzusza i piersi, czyli w zasadzie takie same jak przed @. Konkretniejsze objawy jak sennosc czy mdlosci przyszly pozniej, jak juz o ciazy wiedzialam :)

A skąd wiesz, że termin okresu masz tak późno? Bo zazwyczaj wczesna owulacja to wczesny okres. Ja też miałam teraz wczesną owulację - 10dc i mi 2 apki wywróżyły okres na 25dc. U Ciebie też tak powinien wypaść, jeśli wszystko przebiega typowo.
Bo tak mam okres od 2 mscy, tak mi się uregulował i przestawił i tak dostaje kochana ;*

Ja powiem Ci, że nie wiem czy coś jest ale czułam coś około 6-7dpo. Jeżeli wyjdzie, że jest ciąża to mogę to połączyć z tym ale powiem jak ja się czułam.

Niby właśnie 7dpo to takie książkowe zagnieżdżenie. Zapisałam sobie i właśnie w tych dniach czułam się taka rozbita trochę.

Miałam chwilową temperaturę, czułam jakbym miała mieć gorączkę, od rana miałam rozpalone policzki, takie rumieńce, silną migrenę, od tych dni 6-7dpo właśnie mi się powiększyły piersi, taki obrzęk i trwa do teraz. Miałam silniejsze bóle jajników niż podczas samej owulacji i ból przeważał z prawego jajnika co była owulacja. Miałam też zwiększoną ilość śluzu. I w sumie tyle. Jak okaże się, że to było zagnieżdżenie to miałam takie objawy.
Plus miałam jednodniową biegunkę

Ja rowniez jak zaczelambrac metformine to zle czulam.sie na poczatku- miałam biegunke kilka dni i bóle brzucha...
Natomiast takie bole jajnikow w okresie owulacji mialam prawie zawsze, nawet kiedy nie bralam metfo. Dlatego ja nie laczylabym tych objawow z lekiem. Trzyman kciuki za ciaze :) Super :*Na bellybestfriend jest kalkulator, ktory wylicza ci sredni dobowy przyrost, nawet jesli kolejna bete robilas po kilku dniach, a nie po 48 godzinach. Jeszcze troszke ;) kreska powinna być ciemniejsza od testowej, albo chociaz taka sama.Mi wyszedl pierwszy 9dpo, ale super czuly i byl cien cienia.Ja nie czulam momentu zagniezdzenia. Objawy jakie mialam przed terminem @ to bol podbrzusza i piersi, czyli w zasadzie takie same jak przed @. Konkretniejsze objawy jak sennosc czy mdlosci przyszly pozniej, jak juz o ciazy wiedzialam :)
To nie jestem sama. [emoji17] Ja też się źle czułam na początku brania. Pocieszyłaś mnie, mam nadzieję, że to nie objawy wywołane lekiem bo już zaczęłam się dołować [emoji17]

reklama
Do góry