reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ehh te @ małpiszony nie chca odpuścić :crazy:brawa dziewczyny za podejście, na spokojnie musi nam się udać :)ja 19 dc, zastanawiam się czy jeszcze dzisiaj coś kombinować,bo niby owu była 17dc. Jeszcze wczoraj oglądałam M jak miłość i tam Kinga dowiedziała się,ze jest w ciąży :szok:jaaa nawet Kinga ujrzała dwie kreski a my coś nie możemy :dry:

reklama
No ja dzisiaj zareagowałam, 8dpo ale tak na luzie podchodzę do wyniki bo uznaje za negatyw ale kurcze wydaje mi się, ze halucynacji nie mam i delikatny cień cienia jast, aż sama jestem zaskoczona. Chciaz już mnie dwa razy test oszukał wiec poki nie zobaczę na więcej niż jednym teście wyraźnych kresek nie uwierzę Zobacz załącznik 861994

Chociaż na tym zdjęciu to nic nie widać
Widać delikatnie. Ja też taki pierwszy test miałam. Musiałam trochę podsycić na zdjęciu kolory żeby na zdjęciach dało się zauważyć. 9dpo. Teraz29tc ;)
Ja tego samego dnia co mi taki cień cienia wyszedł poleciałam betę z krwi robić. Po 2-3h miałam wyniki ;)9.27 :) więc sam początek ciąży :)

Matko dziewczyny Wy jesteście specjalistkami w tych testach :-Dja tam nic nie widzę chociaż się mocno dopatruje :errr: zrób jutro kochana kolejny test i oby się zarozowilo :tak:

To znowu ja. Przypominam, moje tsh 4.16 a moja pani doktor powiedziala ze jest w normie i zeby nie ruszac. Wiec chcialabym sama sprobowac to troche zbic. Kupilam w aptece roztwor wodny jodu ale jest napisa e ze to na otarcia na odkarzenie. A mowilam pani w aptece ze chcialabym jod w plynie zeby smarowac na skore i organizm sam wchlania tyle ile potrzebuje . dala mi wlasnie takie cudo i nie wiem czy to sie nadaje i jak to stosowac. Ktoras to probowala?

20180530_142243.jpg

Załączniki

• 20180530_142243.jpg
    20180530_142243.jpg
    454,1 KB · Wyświetleń: 356
To znowu ja. Przypominam, moje tsh 4.16 a moja pani doktor powiedziala ze jest w normie i zeby nie ruszac. Wiec chcialabym sama sprobowac to troche zbic. Kupilam w aptece roztwor wodny jodu ale jest napisa e ze to na otarcia na odkarzenie. A mowilam pani w aptece ze chcialabym jod w plynie zeby smarowac na skore i organizm sam wchlania tyle ile potrzebuje . dala mi wlasnie takie cudo i nie wiem czy to sie nadaje i jak to stosowac. Ktoras to probowala?
Nie jest w normie...;o Takie tsh może być normą dla osób w podeszłym wieku ale nie dla kobiety młodej i starającej się o dziecko... Na te normy się nie patrzy. Co za głupoty... Powinnaś dostać leki na zbicie... Tsh dla osoby zdrowej i starającej się o ciążę nie powinno przekraczać 2. Jeżeli jest wyższe znaczy, że coś się dzieje i jest nie tak i tarczyca nie pracuje jak powinna. Ja zrobiła bym ft3 ft4 przeciwciała przeciw receptorom tsh i anty-tpo żeby zobaczyć co się dzieje. Samo oznaczenie tsh nic nie wniesie. Denerwują mnie tacy pseudo lekarze. Kobieta mówi, ze stara się o dziecko a lekarz, że " no przecież jest dobrze " a kobieta dalej zajść nie może... Ja już przeszłam przez piekło, przez lekarzy i nikt się nie zainteresował że coś nie tak z tarczycą a waliło po oczach tak samo pcos.

U mnie jeden lekarz oburzony, że czemu ja leki dostałam, że one nie są dla mnie. A wyniki tarczycy raziły po oczach i problem z zajściem był. Straszył mnie, że mam takie pcos że sobie nie wyobrażam że albo nie zajde albo będę miała MEGA problemy. A tu proszę zmiana lekarza wszystko ładnie spada, odpowiednie leki, odpowiednia dawka i miesiączki wracają tak samo owulacja. I czuje się o wiele lepiej. Powiedziałaś, że starasz się o dziecko? Nieleczona tarczyca prowadzi do różnych schorzeń chorób i powikłań.

Mnie po prostu denerwują tacy pseudo lekarze bo spotkałam się z niejednym takim lekarzem. Którzy zamiatają pod dywan i bagatelizują wszystko i zbywają pacjentów. Raz przyszłam do ginekologa - brak miesiączki od x miesięcy, bardzo źle się czułam, plamienia, problemy z wagą i usłyszałam " Ja nie wiem co pani jest " No proszę was. A jak inna lekarka zajęła się mną w końcu to przysięgam że jednego dnia chciałam tam wrócić i zrobić aferę i powiedzieć pare ostrych słów bo nie wiem kto takich imbecyli zatrudnia. Byłam tak zła. Grrr. [emoji35][emoji36]

reklama
No ja dzisiaj zareagowałam, 8dpo ale tak na luzie podchodzę do wyniki bo uznaje za negatyw ale kurcze wydaje mi się, ze halucynacji nie mam i delikatny cień cienia jast, aż sama jestem zaskoczona. Chciaz już mnie dwa razy test oszukał wiec poki nie zobaczę na więcej niż jednym teście wyraźnych kresek nie uwierzę Zobacz załącznik 861994

Chociaż na tym zdjęciu to nic nie widać
Mi się tez wydaje ze jakiś cień jest, albo w oczach mi się miesza :rolleyes:

Do góry