reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No ja dzisiaj zareagowałam, 8dpo ale tak na luzie podchodzę do wyniki bo uznaje za negatyw ale kurcze wydaje mi się, ze halucynacji nie mam i delikatny cień cienia jast, aż sama jestem zaskoczona. Chciaz już mnie dwa razy test oszukał wiec poki nie zobaczę na więcej niż jednym teście wyraźnych kresek nie uwierzę Zobacz załącznik 861994

Chociaż na tym zdjęciu to nic nie widać
Aż na balkon poleciałam z telefonem żeby mieć lepsze światło [emoji23]
No ja szczerze Ci powiem, że byłabym ostrożnie optymistyczna...[emoji110][emoji106][emoji119]

reklama
To znowu ja. Przypominam, moje tsh 4.16 a moja pani doktor powiedziala ze jest w normie i zeby nie ruszac. Wiec chcialabym sama sprobowac to troche zbic. Kupilam w aptece roztwor wodny jodu ale jest napisa e ze to na otarcia na odkarzenie. A mowilam pani w aptece ze chcialabym jod w plynie zeby smarowac na skore i organizm sam wchlania tyle ile potrzebuje . dala mi wlasnie takie cudo i nie wiem czy to sie nadaje i jak to stosowac. Ktoras to probowala?
Celinka, jod się nie wchłania przez skórę, to raz. A dwa NIGDY nie kombinuj z tarczycą, jodem a już przenigdy z płynem Lugola. Tarczyca to bardzo wrażliwy narząd i jeśli masz lekką niedoczynność i walniesz na to płyn Lugola to jedyne co możesz osiągnąć to stan zapalny i Hashimoto do tego.
Niektórym owszem, jod pomaga, ale tylko jeśli jest to zbyt mało w organizmie - oznaczałaś jod w moczu? Jeśli nie to wywal tą Lugolę...
I odwiedź innego endo, bo ten to taki jakiś konował trochę...

Z moich starań w tym cyklu raczej nici. Dziś 11dc, wczorajszy test ovu był już negatywny a jedyne starania tylko w 7dc. Mężu po dwudniowych mękach, wczoraj wieczorem zaliczył wyrwanie zęba i do dzisiaj wygląda jak zombi a upały mu nie pomagają. :/ No, może ten jeden raz w 7dc wystarczy?..

Do rozmowy o ciąży pozamacicznej dodam, że mnie też lekarz zbywał! Ale u mnie objawy przyszły bardzo szybko. Plamienie zaczęło się już w dniu spodziewanej @ i nabierało na sile, aż 2 tygodnie później przy obfitym już krwawieniu nie wiedziałam, czy jeszcze jestem w ciąży, czy już nie. Był to 6tc i doszedł jeszcze punktowy ból po lewej stronie brzucha. Dzięki szybkim objawom udało się uniknąć pęknięcia jajowodu ale i tak został usunięty, bo miał nieprawidłową budowę.
A przyrost bety był wzorowy!

Celinka, jod się nie wchłania przez skórę, to raz. A dwa NIGDY nie kombinuj z tarczycą, jodem a już przenigdy z płynem Lugola. Tarczyca to bardzo wrażliwy narząd i jeśli masz lekką niedoczynność i walniesz na to płyn Lugola to jedyne co możesz osiągnąć to stan zapalny i Hashimoto do tego.
Niektórym owszem, jod pomaga, ale tylko jeśli jest to zbyt mało w organizmie - oznaczałaś jod w moczu? Jeśli nie to wywal tą Lugolę...
I odwiedź innego endo, bo ten to taki jakiś konował trochę...
Dokładnie zgadzam się słowo w słowo. Nie ma co bawić się z jodem na własną rękę. Nie każdemu jod jest wskazany zależy od tego jaką tarczyce mamy i czy mamy nadmiar jodu czy też nie. Najlepiej poradzić się dobrego endokrynologa który ma jakakolwiek wiedzę na ten temat.

Aż na balkon poleciałam z telefonem żeby mieć lepsze światło [emoji23]
No ja szczerze Ci powiem, że byłabym ostrożnie optymistyczna...[emoji110][emoji106][emoji119]

[emoji846][emoji846][emoji846] wiem, wiem [emoji846]dlatego uznaje za negatyw. Poza tym jeszcze wcześnie ale mam dużo testów w domy wiec szaleje [emoji846]

[emoji846][emoji846][emoji846] wiem, wiem [emoji846]dlatego uznaje za negatyw. Poza tym jeszcze wcześnie ale mam dużo testów w domy wiec szaleje [emoji846]
Testuj jutro z rana i wrzucaj fotę jak mówisz że masz dużo [emoji14]
Muszę sobie zamówić jeszcze te testy a allegro, ostatnim razem jak zamawialam w październiku czy listopadzie to mówiłam sobie ze to będzie pierwsza i ostatnia partia... No niestety :)

Ehh, dokupiłam drugą partię testów - 30 paskowych i 6 kasetowych... Oby zużyte zostały 4 - pierwszy pozytyw a pozostałe 3 żeby się upewnić że pierwszy nie kłamał [emoji28]

Ja doszukuje sie w tych waszych testach drugich kresek ale nie dam rady.. ale to tez zalezy od ustawien ekranow w komputerach telefonach itp, do tego ja slepa jestem astygmatyzm mam nie zauwazam takich delikatnych rzeczy. Mimo wszystko mam nadzieje ze kazdej z nas testy pokaza to co tak bardzo pragniemy. ja nie wytrzymam az mi te moje kasetowe testy dojda w piątek. Zaraz jade zawiezc corke do kosciola i podskocze do apteki kupie 1 tak na juz. myslicie ze lepiej rano? czy mooglabym go jeszcze dzis zrobic? Jestem mniej wiecej 6-8 dpo. hmmm

reklama
Ja doszukuje sie w tych waszych testach drugich kresek ale nie dam rady.. ale to tez zalezy od ustawien ekranow w komputerach telefonach itp, do tego ja slepa jestem astygmatyzm mam nie zauwazam takich delikatnych rzeczy. Mimo wszystko mam nadzieje ze kazdej z nas testy pokaza to co tak bardzo pragniemy. ja nie wytrzymam az mi te moje kasetowe testy dojda w piątek. Zaraz jade zawiezc corke do kosciola i podskocze do apteki kupie 1 tak na juz. myslicie ze lepiej rano? czy mooglabym go jeszcze dzis zrobic? Jestem mniej wiecej 6-8 dpo. hmmm
Ja bym jeszcze nie testowała ani dziś ani jutro. Za wcześnie [emoji3]

Do góry