reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jotka, ale u mnie w realu ten cień jest bardziej widoczny wiec albo się zaróżowi bardziej albo zniknie także tego, jak Twój jest taki sam to tez się może zaróżowić [emoji846]Poza tym u mnie dziś 8dpo dopiero
Dziewczyny jak wy to liczycie ? 8 dpo owu czy po stosunku ?

reklama
najpóźniej do 7 dc mam zrobić estradiol , a jednocześnie od 5-10dc mam brać CLO, lepiej zrobić te badanie przed 5dc czy bez różnicy czy to będzie np 6 lu 7 dc?

Kurczę a tsh 2.24 to też za dużo? Przy prawidłowym ft3 i ft4?
Możesz próbować kochana z takim tsh ale tu chodzi głównie o to z tym tsh, bo w ciąży musi być odpowiednie żeby nie było właśnie problemów i często jak kobieta w ciąży ma za wysokie to jest ryzyko i lekarze nie bez powodu przepisują leki na zbicie.
Słyszałam, że nawet z tsh 6 można zajść ale co z tego jak mogą być problemy z ciąża. Tu chodzi o bezpieczeństwo. Moja koleżanka zaszła z wysokim tsh i musiała je doprowadzić do ładu i przyjmowała wysokie dawki i całą ciążę się bała żeby nic z dzieckiem nie było. Przy staraniach najlepiej żeby było poniżej 2.

Może być problem z zagnieżdżeniem przez nieodpowiednie tsh. Z utrzymaniem ciąży, z rozwijaniem. Dlatego tak ważne jest żeby było odpowiednie. Bynajmniej mi tak tłumaczono.

Może być problem z zagnieżdżeniem przez nieodpowiednie tsh. Z utrzymaniem ciąży, z rozwijaniem. Dlatego tak ważne jest żeby było odpowiednie. Bynajmniej mi tak tłumaczono.

Ja mam teraz tsh 1,78 a i tak biore 25 euthyroxu zeby zbić min do 1,5. Swoją droga we wrześniu ubiegłego roku jak się jeszcze nie staraliśmy to miałam 1,11 czyli idealna na starania

reklama
@Fanka Kadry dziękuję za pamięć, czytałam was w wolnych chwilach, ale mam teraz urwanie głowy. Praca do 19 a po pracy sprzątanie mieszkania po weekendowym malowaniu i trwa to już 2 tygodnie, bo malowalismy po 2 pomieszczenia na weekend i mam już serdecznie dość a jeszcze czeka mnie mycie płytek w łazience i toalecie w tą sobotę... Czego nie cierpię, bo mam potem zakwasy w rękach ;)
@Magda 2791 przykro mi:( ale nic na to nie poradzisz, trzeba iść do przodu:)
@ForgetMeeNot trzymam kciuki żeby jutro była ciemniejsza a potem oczywiście pozytywna beta:tak: i tak przy okazji faktycznie przewietrzylam parę dni głowę nic ale to nic nie myślałam o staraniach, ale @ się kończy więc siłą rzeczy znowu zaczynam powoli myśleć, ale tak na luzie, bo raczej w tym cyklu nici;)

Do góry