reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Migdalove będziesz pięknie wyglądać! Taki styl jest najpięknieszy! Bardzo podobnie romantycznie z wiankiem miałam na swojej sesji ślubnej. A slub miałam 25.08. ;)

Gratuluje wszystkim || kreseczek!! Mało co tak cieszy jak one :laugh2:

Jutro testuje. 7 dni po spodziewanej @ ostatni test. Potem już tracę nadzieje i czekam na @ ...
Ja tez jutro testuje :) trzymam kciuki!
Dziękuję raz jeszcze i trzymam kciuki za Wasze plusy i II kreski, a sama to póki co jestem w szoku, pozytywnym oczywiście i póki nie zobaczę tłustej krechy, pozytywnej bety to chyba nie uwierzę.
Gratulacje wielkie i witaj na forum :) Pięknej bety życzę!

Życzę Wam dziewczyny Spokojnych i Zdrowych Świat Wielkiej Nocy i abyśmy wszystkie te następne spędziły w gronie rodzinnym +1 a jak się poszczęści co niektórym to +2 :)

Hej dziewczyny, dzisiaj do Was dołączyłam :) Trochę mnie pocieszyło to, że nie jestem sama...
Od roku staralam się z mężem o pierwsze dziecko, ponad miesiąc temu poszłam z tym w końcu do ginekologa aby zlecil badania hormonalne. Badania robiłam w 14dc, wszystko wyszło dobrze, poza progesteronem... Wartość 0.47 w samym środku cyklu. Z wynikami poszłam do lekarza w 16dc, zrobił mi USG i stwierdził że już jestem po owulacji, więc była ona 14 lub 15dc, czyli wtedy kiedy mój progesteron wynosil tylko 0.47.
Dostałam receptę na 4mce brania Duphastonu, od 16 do 25dc. Jestem po pierwszym cyklu kuracji, wlasnie zaczął się drugi cykl. Znowu zbadałam progesteron, tym razem w 15dc i wyszło jeszcze mniej bo 0.40... Norma dla cyklu okoloowulacyjnego to 0.8-3.0.
Jak widać pierwsze opakowanie Duphastonu nie pomogło aby choć trochę poprawić wynik, czy to normalne?
Lekarka twierdzi "robic, robić i nie myśleć", tylko ciekawe jak? Mówi że Duphaston jest na podtrzymanie ewentualnej ciąży ale czy w ogóle jest jakaś szansa że w nią zajadę przy takich wynikach progesteronu??:sad::sad:

A kiedy mialas pierwsza wizyte? Ja sie zastanawiam czyjest sens isc juz teraz , czy poczekac i isc po 6 tyg, zeby bylo widac serduszko :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam w pt (po "macaniu" stwierdzil ok 6 tydzien) a baaaardzo blady test 20.03 mi wyszedl beta w poniedzialek 312 a w srode byla prawie 700.
Na usg ide we wtorek

reklama
Do góry