reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny mi chodziło o ten suplement, co możecie powiedzieć o nim ? :happy2:

Załączniki

• C4B01DC3-10AC-41B1-8476-38A7D2479AA9.png
    C4B01DC3-10AC-41B1-8476-38A7D2479AA9.png
    127,3 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Witam, mam taki problem może wy mi pomożecie, w ubiegłym miesiącu dostałam od ginekologa luteinę od 15 do 29 dc na plamienia przed @, pierwszy cykl wszystko super okres po odstawieniu luteiny w 32 dc, a teraz nagle @ pojawiła się w 22 dc i nie wiem czy dalej brać luteinę czy co to jest, czy któraś z Was tak miała ?

Witam, mam taki problem może wy mi pomożecie, w ubiegłym miesiącu dostałam od ginekologa luteinę od 15 do 29 dc na plamienia przed @, pierwszy cykl wszystko super okres po odstawieniu luteiny w 32 dc, a teraz nagle @ pojawiła się w 22 dc i nie wiem czy dalej brać luteinę czy co to jest, czy któraś z Was tak miała ?
A jesteś pewna że to już @? Może plamienia Ci się zaczęły.. Ja przy duphastonie mam takie plamienia, ostatnio nawet myślałam że @ mi się 4 dni wcześniej zaczęła ale to właśnie były plamienia

Ahaa myslalam ze tez masz Hashi [emoji6] a sa tu jakies staraczki z Hashi?:)
Ja mam Hashimoto. Mam synka, ciążę pozamaciczną i poronienie na koncie. Od poronienia minęło 9miesięcy w tym 6cykli i ciąży nie ma przy TSH w okolicach 1 przy reszcie badań w końcu w normie chociaż było ciężko, żeby je poniżej górnej granicy uzyskać.

A jesteś pewna że to już @? Może plamienia Ci się zaczęły.. Ja przy duphastonie mam takie plamienia, ostatnio nawet myślałam że @ mi się 4 dni wcześniej zaczęła ale to właśnie były plamienia
Wiesz co ciężko mi powiedzieć bo na plamienia za dużo, a na @ za mało jeszcze więc sama nie wiem muszę obserwować czy to się rozkręci czy nie, ale pewnie już w tym cyklu szans na ciążę nie ma :/ a myślisz że powinnam odstawić luteinę czy brać dalej ?

Dziewczyny, zwołuję konsylium - czy mam omamy czy te kreski ciemnieją i jest w końcu szansa na owu w tym cyklu?
Dodatkowo mam newsa... Zdecydowaliśmy się na kupno nowego mieszkania, więc głowa będzie (a nawet już jest :D) zajęta innymi sprawami niż tylko staraniami ;p
Zobacz załącznik 864685

Ja to mam refleks [emoji846][emoji846][emoji846] oczywiście, ze ciemnieją. Rób jeszcze przez kilka dni i zobaczysz czy LH przyrasta [emoji846]
Fajnie, ze się zdecydowaliście. Cześć uwagi będzie odwrócona od starań , skupisz nie na poszukiwaniach. Jak coś, chętnie doradzę. Od lat w branży a od 3 pracuje u dewelopera [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]My akurat październik, listopad odbieramy klucze, a wiec czeka nas i wykończenie mieszkania i przeprowadzka i wynajęcie tego w którym teraz mieszkamy, zeby dwóch kredytów nie spłacac. W pracy wtedy tez będę miała masakrę, a termin mam na luty... ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę, ale z drugiej strony to dobrze, zajmę czymś głowę i nie będę myślała o głupotach i snuła czarnych scenariuszy [emoji846][emoji846] ale generalnie i tak się cieszę... zawsze odkładaliśmy decyzje o dziecku bo zawsze było coś.. teraz tez na początku chcieliśmy czekać do jesieni ale stwierdziliśmy, ze co jeśli okaże się, ze bedziemy się starać rom lub dłużej a już 34 i 36 lat na liczniku... to teraz wszystko w jednym czasie ale może to i lepiej j to jest właśnie odpowiedni czas i moment... tak sobie tłumacze [emoji846][emoji846][emoji846]

Ja to mam refleks [emoji846][emoji846][emoji846] oczywiście, ze ciemnieją. Rób jeszcze przez kilka dni i zobaczysz czy LH przyrasta [emoji846]
Fajnie, ze się zdecydowaliście. Cześć uwagi będzie odwrócona od starań , skupisz nie na poszukiwaniach. Jak coś, chętnie doradzę. Od lat w branży a od 3 pracuje u dewelopera [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]My akurat październik, listopad odbieramy klucze, a wiec czeka nas i wykończenie mieszkania i przeprowadzka i wynajęcie tego w którym teraz mieszkamy, zeby dwóch kredytów nie spłacac. W pracy wtedy tez będę miała masakrę, a termin mam na luty... ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę, ale z drugiej strony to dobrze, zajmę czymś głowę i nie będę myślała o głupotach i snuła czarnych scenariuszy [emoji846][emoji846] ale generalnie i tak się cieszę... zawsze odkładaliśmy decyzje o dziecku bo zawsze było coś.. teraz tez na początku chcieliśmy czekać do jesieni ale stwierdziliśmy, ze co jeśli okaże się, ze bedziemy się starać rom lub dłużej a już 34 i 36 lat na liczniku... to teraz wszystko w jednym czasie ale może to i lepiej j to jest właśnie odpowiedni czas i moment... tak sobie tłumacze [emoji846][emoji846][emoji846]
Oooo super! Właśnie zaczynam poszukiwania jakiegoś sensownego biura projektowego w Krakowie lub okolicach bo chce zrobić kilka zmian konstrukcyjnych i żeby mi ktoś fajnie zaaranżował przestrzeń :) jak masz jakieś sprawdzone namiary to będę wdzięczna! I też będziemy wynajmować to obecne [emoji12] tylko dzidzia by się przydała do szczęścia... Ale może akurat się trafi jakoś niedługo, a potem mnie szlag trafi jak będę jednocześnie musiała dopilnować wykańczania i w ciąży albo z noworodkiem biegać [emoji16][emoji23]
Będę robić te testy dalej.. Dziś też już robiłam ale chyba za wcześnie od picia zrobiłam bo trochę jaśniejsza, jeszcze powtórzę :)

Wiesz co ciężko mi powiedzieć bo na plamienia za dużo, a na @ za mało jeszcze więc sama nie wiem muszę obserwować czy to się rozkręci czy nie, ale pewnie już w tym cyklu szans na ciążę nie ma :/ a myślisz że powinnam odstawić luteinę czy brać dalej ?
Nie no, nie odstawiaj. Jak dostałaś od lekarza od któregoś do któregoś dnia cyklu to bierz zgodnie z zaleceniami :)

reklama
Do góry