reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny mi chodziło o ten suplement, co możecie powiedzieć o nim ? :happy2:

Załączniki

• C4B01DC3-10AC-41B1-8476-38A7D2479AA9.png
    C4B01DC3-10AC-41B1-8476-38A7D2479AA9.png
    127,3 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Witam, mam taki problem może wy mi pomożecie, w ubiegłym miesiącu dostałam od ginekologa luteinę od 15 do 29 dc na plamienia przed @, pierwszy cykl wszystko super okres po odstawieniu luteiny w 32 dc, a teraz nagle @ pojawiła się w 22 dc i nie wiem czy dalej brać luteinę czy co to jest, czy któraś z Was tak miała ?

Witam, mam taki problem może wy mi pomożecie, w ubiegłym miesiącu dostałam od ginekologa luteinę od 15 do 29 dc na plamienia przed @, pierwszy cykl wszystko super okres po odstawieniu luteiny w 32 dc, a teraz nagle @ pojawiła się w 22 dc i nie wiem czy dalej brać luteinę czy co to jest, czy któraś z Was tak miała ?
A jesteś pewna że to już @? Może plamienia Ci się zaczęły.. Ja przy duphastonie mam takie plamienia, ostatnio nawet myślałam że @ mi się 4 dni wcześniej zaczęła ale to właśnie były plamienia

Ahaa myslalam ze tez masz Hashi [emoji6] a sa tu jakies staraczki z Hashi?:)
Ja mam Hashimoto. Mam synka, ciążę pozamaciczną i poronienie na koncie. Od poronienia minęło 9miesięcy w tym 6cykli i ciąży nie ma przy TSH w okolicach 1 przy reszcie badań w końcu w normie chociaż było ciężko, żeby je poniżej górnej granicy uzyskać.

A jesteś pewna że to już @? Może plamienia Ci się zaczęły.. Ja przy duphastonie mam takie plamienia, ostatnio nawet myślałam że @ mi się 4 dni wcześniej zaczęła ale to właśnie były plamienia
Wiesz co ciężko mi powiedzieć bo na plamienia za dużo, a na @ za mało jeszcze więc sama nie wiem muszę obserwować czy to się rozkręci czy nie, ale pewnie już w tym cyklu szans na ciążę nie ma :/ a myślisz że powinnam odstawić luteinę czy brać dalej ?

Dziewczyny, zwołuję konsylium - czy mam omamy czy te kreski ciemnieją i jest w końcu szansa na owu w tym cyklu?
Dodatkowo mam newsa... Zdecydowaliśmy się na kupno nowego mieszkania, więc głowa będzie (a nawet już jest :D) zajęta innymi sprawami niż tylko staraniami ;p
Zobacz załącznik 864685

Ja to mam refleks [emoji846][emoji846][emoji846] oczywiście, ze ciemnieją. Rób jeszcze przez kilka dni i zobaczysz czy LH przyrasta [emoji846]
Fajnie, ze się zdecydowaliście. Cześć uwagi będzie odwrócona od starań , skupisz nie na poszukiwaniach. Jak coś, chętnie doradzę. Od lat w branży a od 3 pracuje u dewelopera [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]My akurat październik, listopad odbieramy klucze, a wiec czeka nas i wykończenie mieszkania i przeprowadzka i wynajęcie tego w którym teraz mieszkamy, zeby dwóch kredytów nie spłacac. W pracy wtedy tez będę miała masakrę, a termin mam na luty... ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę, ale z drugiej strony to dobrze, zajmę czymś głowę i nie będę myślała o głupotach i snuła czarnych scenariuszy [emoji846][emoji846] ale generalnie i tak się cieszę... zawsze odkładaliśmy decyzje o dziecku bo zawsze było coś.. teraz tez na początku chcieliśmy czekać do jesieni ale stwierdziliśmy, ze co jeśli okaże się, ze bedziemy się starać rom lub dłużej a już 34 i 36 lat na liczniku... to teraz wszystko w jednym czasie ale może to i lepiej j to jest właśnie odpowiedni czas i moment... tak sobie tłumacze [emoji846][emoji846][emoji846]

Ja to mam refleks [emoji846][emoji846][emoji846] oczywiście, ze ciemnieją. Rób jeszcze przez kilka dni i zobaczysz czy LH przyrasta [emoji846]
Fajnie, ze się zdecydowaliście. Cześć uwagi będzie odwrócona od starań , skupisz nie na poszukiwaniach. Jak coś, chętnie doradzę. Od lat w branży a od 3 pracuje u dewelopera [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]My akurat październik, listopad odbieramy klucze, a wiec czeka nas i wykończenie mieszkania i przeprowadzka i wynajęcie tego w którym teraz mieszkamy, zeby dwóch kredytów nie spłacac. W pracy wtedy tez będę miała masakrę, a termin mam na luty... ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę, ale z drugiej strony to dobrze, zajmę czymś głowę i nie będę myślała o głupotach i snuła czarnych scenariuszy [emoji846][emoji846] ale generalnie i tak się cieszę... zawsze odkładaliśmy decyzje o dziecku bo zawsze było coś.. teraz tez na początku chcieliśmy czekać do jesieni ale stwierdziliśmy, ze co jeśli okaże się, ze bedziemy się starać rom lub dłużej a już 34 i 36 lat na liczniku... to teraz wszystko w jednym czasie ale może to i lepiej j to jest właśnie odpowiedni czas i moment... tak sobie tłumacze [emoji846][emoji846][emoji846]
Oooo super! Właśnie zaczynam poszukiwania jakiegoś sensownego biura projektowego w Krakowie lub okolicach bo chce zrobić kilka zmian konstrukcyjnych i żeby mi ktoś fajnie zaaranżował przestrzeń :) jak masz jakieś sprawdzone namiary to będę wdzięczna! I też będziemy wynajmować to obecne [emoji12] tylko dzidzia by się przydała do szczęścia... Ale może akurat się trafi jakoś niedługo, a potem mnie szlag trafi jak będę jednocześnie musiała dopilnować wykańczania i w ciąży albo z noworodkiem biegać [emoji16][emoji23]
Będę robić te testy dalej.. Dziś też już robiłam ale chyba za wcześnie od picia zrobiłam bo trochę jaśniejsza, jeszcze powtórzę :)

Wiesz co ciężko mi powiedzieć bo na plamienia za dużo, a na @ za mało jeszcze więc sama nie wiem muszę obserwować czy to się rozkręci czy nie, ale pewnie już w tym cyklu szans na ciążę nie ma :/ a myślisz że powinnam odstawić luteinę czy brać dalej ?
Nie no, nie odstawiaj. Jak dostałaś od lekarza od któregoś do któregoś dnia cyklu to bierz zgodnie z zaleceniami :)

reklama
Do góry