reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam sie! Dzis ide zrobic bete 21 dni po łyżeczkowaniu. Rano siknelam na test z allegro, bo kupilam 20 sztuk hurtem :D zeby miec porownanie w kolejnej ciazy, jak te kreski sa blade przy danym stezeniu bety. Wieczorem beda wyniki to Wam napisze, ide dokladnie, a kreska taka:
Strzelam ze to jest beta okolo 10-15 a test jest o czulosci 10.
IMG_20180607_082840.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_082840.jpg
    IMG_20180607_082840.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 521
reklama
Dziewczyny ktore stosuja ovarin? Czy u Was widac jakas roznice w poprawie sluzu? Na mnie ovarin chyba nie dziala korzystnie bo sluz mi znikl plodny a jak przestalam go brac to sluz wrocil wiec jestem ciekawa czy tylko ja tak mam.
jja dopiero zaczynam pierwszy cykl z ovarinem wiec jeszcze nie wiem czy bedą jakieś zmiany. A zwiększyło wam się libido stosując ovarin bo czytalam opinie i duzo opinii że libido wzrasta a u mnie to by się przydało...

Ja mam wynik tsh 2,28 i endo mi powiedział, że lepiej tego nie ruszać i nie pchać się w hormony tylko za dwa miesiące skontrolować czy jest na takim samym poziomie. Powiedział też że do 2,5 lepiej hormonów nie brać.
Sama nie wiem co o tym myśleć.
Na kartce z wynikami mam zakresy i tam jest gorna granica tsh do 2,5. Moja gin widząc to tez stwierdziła, że jest delikatnie podwyzszona i duzo zbijac nie trzeba, stad euthyrox 25. Z kolei gin funduszowy jeszcze bardziej zachowawczo podzialal, zeby najpierw ft4 i sprawdzic stosunek i wtedy dopiero myslec.
Generalnie, gdybym ja miala wynik 2,28 to bym się zupełnie nie przejmowała ;)

Na kartce z wynikami mam zakresy i tam jest gorna granica tsh do 2,5. Moja gin widząc to tez stwierdziła, że jest delikatnie podwyzszona i duzo zbijac nie trzeba, stad euthyrox 25. Z kolei gin funduszowy jeszcze bardziej zachowawczo podzialal, zeby najpierw ft4 i sprawdzic stosunek i wtedy dopiero myslec.
Generalnie, gdybym ja miala wynik 2,28 to bym się zupełnie nie przejmowała ;)

Jak zaszłaś w ciążę to jak zmieniło Ci się branie tabletek? Ja teraz biorę 88 mg Euthyroxu i zastanawiam się, jakbym była w ciąży to jakią dawkę musiałabym brać. Oczywiście konsultacja z lekarzem musi być :)

Ja mam tsh 2,26 przy ft3 i ft4 prawidłowym i też się zastanawiam czy coś z tym robić. Ale pójdę do ginekologa na kontrolę jakąś to się zapytam :)

Hej dziewczyny :* czytam, ale nie udzielam się- standardowo :laugh2: dzień po spodziewanej @, super czuły :hmm::hmm::hmm: na początku jak spojrzałam, to myślałam, ze coś tam jest... ale to były tylko zwidy o_O:p czyli czekamy na @

Załączniki

• DCB07957-4D13-438C-99DA-CB873114EB2B.jpeg
    DCB07957-4D13-438C-99DA-CB873114EB2B.jpeg
    908,4 KB · Wyświetleń: 148
Masz rację kochana, nie wolno się załamywać i poddawać. Eh ale ostatnio mam doła strasznego. Z nikim nie rozmawiam nawet, jestem rozczarowana strasznie. [emoji17] Jeszcze dzisiaj już miałam bóle cały dzień jak na @ ale cisza, nie krwawię jeszcze. Ale chyba dawno mnie tak macica nie bolała. [emoji20] 25dc [emoji20]
U mnie 23dc i tak jakos cisza, brzuch czasami delikatnie poczuje, a piersi nic a nic... ale i tak przeczuwam ze nici w tym cyklu. Mysle, ze na tyle dokładnie znam swoje ciało, ze jakby już coś sie działo, czuła bym ... :baffled:

reklama
Jak zaszłaś w ciążę to jak zmieniło Ci się branie tabletek? Ja teraz biorę 88 mg Euthyroxu i zastanawiam się, jakbym była w ciąży to jakią dawkę musiałabym brać. Oczywiście konsultacja z lekarzem musi być :)
Ja przed ciąża nie brałam nic, choc mialam chyba ostatni wynik tsh zdaje sie 2,1 czylu nuby jak na starania za duzo, a jednak nie przeszkodzilo to w zajsciu ;)

Do góry