reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam sie! Dzis ide zrobic bete 21 dni po łyżeczkowaniu. Rano siknelam na test z allegro, bo kupilam 20 sztuk hurtem :D zeby miec porownanie w kolejnej ciazy, jak te kreski sa blade przy danym stezeniu bety. Wieczorem beda wyniki to Wam napisze, ide dokladnie, a kreska taka:
Strzelam ze to jest beta okolo 10-15 a test jest o czulosci 10.
IMG_20180607_082840.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_082840.jpg
    IMG_20180607_082840.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 515
reklama
Dziewczyny ktore stosuja ovarin? Czy u Was widac jakas roznice w poprawie sluzu? Na mnie ovarin chyba nie dziala korzystnie bo sluz mi znikl plodny a jak przestalam go brac to sluz wrocil wiec jestem ciekawa czy tylko ja tak mam.
jja dopiero zaczynam pierwszy cykl z ovarinem wiec jeszcze nie wiem czy bedą jakieś zmiany. A zwiększyło wam się libido stosując ovarin bo czytalam opinie i duzo opinii że libido wzrasta a u mnie to by się przydało...

Ja mam wynik tsh 2,28 i endo mi powiedział, że lepiej tego nie ruszać i nie pchać się w hormony tylko za dwa miesiące skontrolować czy jest na takim samym poziomie. Powiedział też że do 2,5 lepiej hormonów nie brać.
Sama nie wiem co o tym myśleć.
Na kartce z wynikami mam zakresy i tam jest gorna granica tsh do 2,5. Moja gin widząc to tez stwierdziła, że jest delikatnie podwyzszona i duzo zbijac nie trzeba, stad euthyrox 25. Z kolei gin funduszowy jeszcze bardziej zachowawczo podzialal, zeby najpierw ft4 i sprawdzic stosunek i wtedy dopiero myslec.
Generalnie, gdybym ja miala wynik 2,28 to bym się zupełnie nie przejmowała ;)

Na kartce z wynikami mam zakresy i tam jest gorna granica tsh do 2,5. Moja gin widząc to tez stwierdziła, że jest delikatnie podwyzszona i duzo zbijac nie trzeba, stad euthyrox 25. Z kolei gin funduszowy jeszcze bardziej zachowawczo podzialal, zeby najpierw ft4 i sprawdzic stosunek i wtedy dopiero myslec.
Generalnie, gdybym ja miala wynik 2,28 to bym się zupełnie nie przejmowała ;)

Jak zaszłaś w ciążę to jak zmieniło Ci się branie tabletek? Ja teraz biorę 88 mg Euthyroxu i zastanawiam się, jakbym była w ciąży to jakią dawkę musiałabym brać. Oczywiście konsultacja z lekarzem musi być :)

Ja mam tsh 2,26 przy ft3 i ft4 prawidłowym i też się zastanawiam czy coś z tym robić. Ale pójdę do ginekologa na kontrolę jakąś to się zapytam :)

Hej dziewczyny :* czytam, ale nie udzielam się- standardowo :laugh2: dzień po spodziewanej @, super czuły :hmm::hmm::hmm: na początku jak spojrzałam, to myślałam, ze coś tam jest... ale to były tylko zwidy o_O:p czyli czekamy na @

Załączniki

• DCB07957-4D13-438C-99DA-CB873114EB2B.jpeg
    DCB07957-4D13-438C-99DA-CB873114EB2B.jpeg
    908,4 KB · Wyświetleń: 142
Masz rację kochana, nie wolno się załamywać i poddawać. Eh ale ostatnio mam doła strasznego. Z nikim nie rozmawiam nawet, jestem rozczarowana strasznie. [emoji17] Jeszcze dzisiaj już miałam bóle cały dzień jak na @ ale cisza, nie krwawię jeszcze. Ale chyba dawno mnie tak macica nie bolała. [emoji20] 25dc [emoji20]
U mnie 23dc i tak jakos cisza, brzuch czasami delikatnie poczuje, a piersi nic a nic... ale i tak przeczuwam ze nici w tym cyklu. Mysle, ze na tyle dokładnie znam swoje ciało, ze jakby już coś sie działo, czuła bym ... :baffled:

reklama
Jak zaszłaś w ciążę to jak zmieniło Ci się branie tabletek? Ja teraz biorę 88 mg Euthyroxu i zastanawiam się, jakbym była w ciąży to jakią dawkę musiałabym brać. Oczywiście konsultacja z lekarzem musi być :)
Ja przed ciąża nie brałam nic, choc mialam chyba ostatni wynik tsh zdaje sie 2,1 czylu nuby jak na starania za duzo, a jednak nie przeszkodzilo to w zajsciu ;)

Do góry