reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przykro mi ale według mnie 7dpo to bardzo wczesnie na dwie kreski tym bardziej wyrazne a nie cień..
Mimo wszystko trzymam kciuki, beta na pewno bedzie dokladniejsza niz testy [emoji6]

Dlugo sie staracie ?
Też bym polecała betę. Tym bardziej że testu były robione z różnych firm a to miarodajne nie jest.
Ja jak już wiedziałam że jestem w ciąży (beta) to dwóch firm i tak mi test negatywny praktycznie wyszedł gdzie inne już dawno ładne kreski, a były niby tej samej czułości.

reklama
Też bym polecała betę. Tym bardziej że testu były robione z różnych firm a to miarodajne nie jest.
Ja jak już wiedziałam że jestem w ciąży (beta) to dwóch firm i tak mi test negatywny praktycznie wyszedł gdzie inne już dawno ładne kreski, a były niby tej samej czułości.
Tez tak miałam na poczatku- jedne wychodzily, inne nie :) pozniej, zeby porownywac jak kreska ciemnieje robilam juz tylko z jedeej firmy :)

Przykro mi ale według mnie 7dpo to bardzo wczesnie na dwie kreski tym bardziej wyrazne a nie cień..
Mimo wszystko trzymam kciuki, beta na pewno bedzie dokladniejsza niz testy [emoji6]

Dlugo sie staracie ?

Tak prawdę mówiąc 1 cykl. Zaczęliśmy pod koniec poprzedniego cyklu ale mialam 1 mc bez @ i mi sie cykl pogubil wiec teoretycznie nie wiedzialam co bedzie nie brałam pod uwage zwłaszcza ze po 6 dniach od próby przyszedł okres. Teraz mialam cykl z testami owulacyjnymi i zobaczymy. W pełni kontrolowany.

Tak prawdę mówiąc 1 cykl. Zaczęliśmy pod koniec poprzedniego cyklu ale mialam 1 mc bez @ i mi sie cykl pogubil wiec teoretycznie nie wiedzialam co bedzie nie brałam pod uwage zwłaszcza ze po 6 dniach od próby przyszedł okres. Teraz mialam cykl z testami owulacyjnymi i zobaczymy. W pełni kontrolowany.
Wiec na spokojnie [emoji6] najlepiej jutro zrob bete i bedziesz miala pewność [emoji6] jutro juz bedzie u ciebie 10dpo ? No to bete mozesz zrobic lub na spokojnie poczekac te 6dni do terminu @ [emoji6]
Bo tak te kreski wyrazne w 7dpo to raczej ciezko wyłapać [emoji6]zazwyczaj nawet w terminie @ wychodza bladziochy [emoji6]
Ale rozumiem ze korcilo zrobic tak wczesnie [emoji6] sama na poczatku robiłam gdzies około 10dpo [emoji6]

Dziewczyny bo ja test robię dopiero w dniu miesiączki ale to jeszcze trochę czasu. I nie powinnam chyba farbować włosów? Boje sie, że jak coś będzie to zaszkodzi [emoji17] a czekam na wizytę u fryzjera bo chce zejść z koloru

Wiec na spokojnie [emoji6] najlepiej jutro zrob bete i bedziesz miala pewność [emoji6] jutro juz bedzie u ciebie 10dpo ? No to bete mozesz zrobic lub na spokojnie poczekac te 6dni do terminu @ [emoji6]
Bo tak te kreski wyrazne w 7dpo to raczej ciezko wyłapać [emoji6]zazwyczaj nawet w terminie @ wychodza bladziochy [emoji6]
Ale rozumiem ze korcilo zrobic tak wczesnie [emoji6] sama na poczatku robiłam gdzies około 10dpo [emoji6]
Tak jutro 10dpo. Korcilo strasznie i byc moze trafilam na wadliwy test.. Za 6 dni nie mam jak zrobić badan bo teraz pracowac bede od 14 i to jedyny tydzien gdzie moge rano isc do laboratorium a w czwartek i piatek musze sie zamienić na ranna zmiane i od 6 do 14 w pracy tkwie bez możliwości wyrwania sie. A kolejny tydzien znów pracuje od 6-14 i tak w kółko. Mam nadzieję ze beta da mi jakies światełko. Jestem juz strasznie zestresowana jutrem.

Ale dużo napisalyscie.... Ale dałam radę nadrobić :tak:
@Maliina trzymam kciuki za pozytywną betę :)
@Kaamilaaa prolaktyna nawet ponad normę bo w tym lab co robiłam badanie to norma do 25 była a gin mówi że nie jest zła... Już nawet dermatolog mi zasugerował że skoro się staram o dziecko to ta prolaktyna za wysoka a i na cerę lepiej jak będzie niższa

Dziewczyny bo ja test robię dopiero w dniu miesiączki ale to jeszcze trochę czasu. I nie powinnam chyba farbować włosów? Boje sie, że jak coś będzie to zaszkodzi [emoji17] a czekam na wizytę u fryzjera bo chce zejść z koloru
Farbowanie włosów nie wpływa źle na dziecko, tym bardziej na takim wczesnym stadium. Ważne tylko byś nie farbowała w łazience bez okien, żeby było pomieszczenie przewiewne, a podejrzewam, że dobry salon nie ma problemu z wentylacją, bo inaczej byłby jeden wielki smród i zaduch. ;)

Farbowanie włosów nie wpływa źle na dziecko, tym bardziej na takim wczesnym stadium. Ważne tylko byś nie farbowała w łazience bez okien, żeby było pomieszczenie przewiewne, a podejrzewam, że dobry salon nie ma problemu z wentylacją, bo inaczej byłby jeden wielki smród i zaduch. ;)
Czyli nie muszę się bać? Z testem czekam bo jeszcze za szybko [emoji53] A jedna znajoma mi odradza na razie farbowanie. A ja długo czekałam na wizytę i nie wiem co zrobić a nie chce zaszkodzić jakby coś było [emoji17]

reklama
Czyli nie muszę się bać? Z testem czekam bo jeszcze za szybko [emoji53] A jedna znajoma mi odradza na razie farbowanie. A ja długo czekałam na wizytę i nie wiem co zrobić a nie chce zaszkodzić jakby coś było [emoji17]
Jest taki zabobon - nie farbuj włosów w ciąży bo dziecko będzie rude! :D
A tak poważnie to w zaawansowanej ciąży myślę, że zapach farby by Ci przeszkadzał po prostu. Nie ma się czego bać, byle by to nie była malutka łazienka bez okien tak jak w blokach a właśnie spory salon z wentylacją i oknami. :)

Do góry