reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Śliczne zdjęcia [emoji7][emoji7][emoji7]. Ja mam już umówiona sesję ciążowa na sierpień. Nie mogę się już doczekać [emoji4]. Dobrze że zadzwoniłam już w kwietniu do tej babki bo ledwo co mnie wcisnela w grafik.

Nawet nie wiem kiedy te 22 tc minęły. Dopiero co pamiętam jak robiłam test i te cyrki z cukrzyca ciążowa [emoji14]. Mam nadzieję że te 18 tc przeleca równie szybko [emoji5]. A Ty w którym tc już jesteś?
We wtorek zaczynam 30tc :)
Ale że już mam za sobą leżenie ze skurczami (teraz niby wszystko ok) i z synem nagle w 34tc zaczęła się akcja porodowa (całe szczęście wstrzymana , dobrze że wody nie odeszły wtedy bo byłoby już po ptakach) to teraz wolę być gotowa już [emoji23]
A sesja ciążowa właśnie najlepiej 7, początek 8 miesiąca :)

reklama
Ale że już mam za sobą leżenie ze skurczami (teraz niby wszystko ok) i z synem nagle w 34tc zaczęła się akcja porodowa (całe szczęście wstrzymana , dobrze że wody nie odeszły wtedy bo byłoby już po ptakach) to teraz wolę być gotowa już [emoji23]
Więc ja tak na prawdę do porodu już liczę nie 10 a spokojnie 6-8 tygodni :) tym bardziej że będzie CC to i tak szybciej zakończą ciążę ;)

bądź dobrej myśli albo lepiej nie myśl o tym my staraliśmy się 5 lat w zeszłym roku zdiagnozowali u mnie stan przedrakowy i miałam operacje amputacji szyjki macicy jak się wygoilo tez się staraliśmy 11 cykli chodziłam na monitoring i stymulacje bo co 2 cykl był bez owu i tak to cie ciaglo az do lutego marca potem odpuscilam w kwietniu znalazłam prace i z niecierpliwoscia zaczelam czekac na jej początek. zaczelam pracować dopiero 22.05 ale co najśmieszniejsze wtedy tez zobaczyłam 2 kreski na teście zrobiłam go bo miałam sny najpierw erotyczny az się obudziłam mokra:) potem ze jestem w ciąży no i w dzień rozpoczęcia pracy bach test pozytywny:)
Ja mam 3 gr cytologii, w lipcu kolejna, boje się, by nic się nie rozwinęło, bo jakieś zmiany są nabłonka, ale niby to nie jest stan przed rakowy...

No u mnie już 12 dpo, a tylko było jedno podejście właśnie w dzień owulacji. Więc c czekam tylko na @. ;)
Hmmm.... No cóż ty czujesz najlepiej Kochana. Szkoda, bo tak się nastawiłam dziwnie, że u Ciebie tak niespodziewanie akurat w tym cyklu zaskoczy;) choć jeszcze i tak jest nadzieja! Dopóki @ nie przyszła ;)

Oj to Ty już prawie masz z górki [emoji5]. U mnie też prawdopodobnie będzie cc ze względu na cukrzycę chociaż mam ja pod kontrolą [emoji5]. Liczę że zrobią mi na przełomie września października.

Ja syna urodziłam w 35t6d więc też wolę być już pod koniec sierpnia przygotowana bo nigdy nic nie wiadomo.

Mam ten sam leżaczek [emoji14]. Musiałam go kupić [emoji5] tylko inny design [emoji16].
20180603103011.jpg

Załączniki

• 20180603103011.jpg
    20180603103011.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 587
Jestem w 26dc, 9 dpo i w 7dpo ujrzałam pierwsze 2 kreski i to były kreski nie cien. Ale później robilam 3 testy jeszcze i nawet cienia nie widzę.
Przykro mi ale według mnie 7dpo to bardzo wczesnie na dwie kreski tym bardziej wyrazne a nie cień..
Mimo wszystko trzymam kciuki, beta na pewno bedzie dokladniejsza niz testy [emoji6]

Dlugo sie staracie ?

reklama
Oj to Ty już prawie masz z górki [emoji5]. U mnie też prawdopodobnie będzie cc ze względu na cukrzycę chociaż mam ja pod kontrolą [emoji5]. Liczę że zrobią mi na przełomie września października.

Ja syna urodziłam w 35t6d więc też wolę być już pod koniec sierpnia przygotowana bo nigdy nic nie wiadomo.

Mam ten sam leżaczek [emoji14]. Musiałam go kupić [emoji5] tylko inny design [emoji16].Zobacz załącznik 863340
Mi się udało używany tanio kupić :D
A dużo znajomych miało i bardzo polecało. Tym bardziej że my mamy mieszkanie dwupoziomowe i na poddaszu jest sypialnia. Elektroniczna niania bez sensu i latać po wąskich schodach. Cały dzień spędzamy na dole a nie chciałam salonu drugim łóżeczkiem zagracać więc zdecydowaliśmy się na ten leżaczek bo dziecko może w nim cały dzień spędzić tylko dokupuje dodatkowy materac do niego :) żeby na plecki było lepiej :)
No ja CC bo z synem jak już przyszło co do czego wody odeszły, zero postępów, niesamowite bóle krzyżowe i skończyło się CC i teraz nawet nie chce znów słyszeć o próbie sn...
Dochodzenie do siebie po cc to był pikuś w porównaniu do 7,5h boli przy próbie porodu sn.....

Do góry