reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
hej dziewczyny wczoraj powiedziałam szefowi o ciąży bo jak pamiętacie 22.05 zaczelam prace i zobaczyłam pozytywny test ciążowy los jest przekorny ale coz balam się jak cholera bo miałam podpisac umowę i co się okazało szef miał dla mnie wmowe zlecenie ale jak mu powiedziałam to niepodpisal tej umowu bo zmieni ja na inna korzystna dla mnie czyli na czas określony hmm spodziewałam się uslyszec no to dziękujemy ale szef podszedł optymistycznie i nic mu to nie przeszkadza także będę miała maciezynski potem :) praca leka bo w budce z lodami wloskimi zyc nie umierać wczorajsza wyplata za 10 dni pracy wyszla 910 zl dal mi na początek 10 zl za godzine a wsumie nic nie robie tylko siedze i krece lody ha ha ha

reklama
@Kaamilaaa my staramy się już 11mc, w tym jest teraz 8cs, bo w międzyczasie w sumie w pierwszym cyklu zaskoczyło, ale była biochemiczna, 62dni na następny, cykle długie 36 dniowe, i dwa po 56dni. Teraz wywoływałam dupkiem i pobudzam jajniki clo, bo ostatni cykl bezowulacyjny. Mam jednego synka. W sumie to dzisiaj kończy 8 lat, ma mózgowe porażenie dziecięce w lekkim stopniu, a 5 lat temu miałam wycięty jajowód lewy z powodu ciąży pozamacicznej. Chyba już doszłam do momentu kiedy mam dosyć starań z leczeniem, kombinowaniem. Cykl z clo monitorowany bedzie, więc muszę liczyć. A tak z innej beczki, 2 miesięczna córka szwagierki u mnie na rękach nie płacze, a tylko matce oddam to krzyk. Śmieją się, że czary uprawiam. A ja po prostu wiem jaką pozycję lubi. Słodkie takie dziecię...
bądź dobrej myśli albo lepiej nie myśl o tym my staraliśmy się 5 lat w zeszłym roku zdiagnozowali u mnie stan przedrakowy i miałam operacje amputacji szyjki macicy jak się wygoilo tez się staraliśmy 11 cykli chodziłam na monitoring i stymulacje bo co 2 cykl był bez owu i tak to cie ciaglo az do lutego marca potem odpuscilam w kwietniu znalazłam prace i z niecierpliwoscia zaczelam czekac na jej początek. zaczelam pracować dopiero 22.05 ale co najśmieszniejsze wtedy tez zobaczyłam 2 kreski na teście zrobiłam go bo miałam sny najpierw erotyczny az się obudziłam mokra:) potem ze jestem w ciąży no i w dzień rozpoczęcia pracy bach test pozytywny:)

Hej dziewczyny :) trzymam kciuki za wszystkie testujące na dniach! [emoji110]
A co do tych maluchów w rodzinie i wśród znajomych - ja zawsze chciałam mieć wcześnie dziecko, ale jakoś tak rozsądek zwyciężał.. Że najpierw nie mamy mieszkania, że jestem jeszcze na studiach, potem że zaraz ślub i się w sukienkę nie zmieszczę... A teraz praktycznie wszyscy znajomi już w drugiej ciąży albo drugie dziecko urodzone a my się staramy o pierwsze. Też mnie najbardziej bolą życzenia, np urodzinowe, "żebyśmy doczekali twoich dzieci", "życzymy Ci szybko maleństwa".. A jaki ja mam na to wpływ? :/
Przez parę ostatnich dni gadaliśmy z mężem więcej, bo miał kilka wolnych dni w pracy a ja byłam na l4 i zdecydowaliśmy że kupujemy większe mieszkanie. W domyśle oczywiście żeby dziecko się zmieściło ;) Szczerze mówiąc nie wiem czy to dobry pomysł, czy wyrobimy się z kasą bo jeszcze obecny kredyt spłacamy, ale myślę że pomoże mi to zająć głowę i trochę wyluzować na gruncie dzieciowym

U mnie chyba lipa:( tylko ten jeden test byl pozytywny kolejne caly czas pokazują 1 kreskę. Czemu tamten mnie oszukal? :( zrobię jutro tą betę ale nie nastawiam się na nic. Zaczęłam to przeżywać i już w snach nawet śnie ze robie badania czy jestem w ciąży.

U mnie chyba lipa:( tylko ten jeden test byl pozytywny kolejne caly czas pokazują 1 kreskę. Czemu tamten mnie oszukal? :( zrobię jutro tą betę ale nie nastawiam się na nic. Zaczęłam to przeżywać i już w snach nawet śnie ze robie badania czy jestem w ciąży.
Poczekaj na tą betę, może akurat będzie pozytywna

Spokojnie :). Nie zakładaj od razu że beta wyjdzie negatywnie [emoji4]. Trzymam kciuki [emoji4]. Ja też idąc na betę bałam się że wyjdzie negatywna bo kreski na testach nie były takie mocne A wyszła 97.

Chwilę Was nie czytałam A tu takie wieści. Gratuluję dziewczyną dwóch kresek [emoji4]. Trzymam mocno kciuki za resztę [emoji4].

Spokojnie :). Nie zakładaj od razu że beta wyjdzie negatywnie [emoji4]. Trzymam kciuki [emoji4]. Ja też idąc na betę bałam się że wyjdzie negatywna bo kreski na testach nie były takie mocne A wyszła 97.
Ale miałas te kreski. Ja miałam tylko jeden test pozytywny i mógł to być jakiś bląd testu.
myślę tylko czy iść jutro na bete czy w środę.. @ mam miec 9 czerwca więc jeszcze 6 dni..

reklama
Do góry