reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie byloby chorobowe od razu. Moja praca nie pozwala ciężarnej czuc sie bezpiecznie.

Tak test z tej samej firmy. Kupiłam 10szt na allegro.

Z taka radością szłam go robić licząc ze bedzie krecha ladna. Dlaczego wczoraj wyszedl pozytyw a dzis nie?

Powiem Ci, ze jeśli chodzi o testy z Allegro to kreska była, a w zasadzie cień cienia kreski w 8dc, w 9dc coen, w 10 nic a dopiero dzis w 11 wyraźna kreska ale te jasna. Mi jako piętrzą wyraźna kreska w 9po pokazał teatrze rossmana Check&Go.. trzymam kciuki za Ciebie

Powiem Ci, ze jeśli chodzi o testy z Allegro to kreska była, a w zasadzie cień cienia kreski w 8dc, w 9dc coen, w 10 nic a dopiero dzis w 11 wyraźna kreska ale te jasna. Mi jako piętrzą wyraźna kreska w 9po pokazał teatrze rossmana Check&Go.. trzymam kciuki za Ciebie
Czyli nie wszystko stracone?
Mialam sie nie nakręcac a juz zdazylam sie zalamac.

Co do snów to racja sa koszmarne.
Śniły mi sie ciagle pierdoly ze w nocy budzilam sie spocona i az dyszalam. Im blizej porodu tym snily sie same porody te ze szczesliwym finałem i te tragiczne.

Dziewczyny, kurcze muszę o tum napisać bo jestem jakaś niespokojna. Miałam dzisiaj okropny sen... straszny. Śniło mo się, ze poroniłam i to było takie mega realne
emoji22.png
a wydarzyło się to w pracy.
Swoją droga, kiedy informować pracodawcę o ciąży? Chociaż ja mam trochę ‚problem’ ponieważ 2 tyg. temu dostałam awans, tak z nienacka i teraz pewnie pomyślą sobie o mnie same okropności... ehh... ten sen mnie jakos pesymistycznie nastawił.. nie wiem jak ja do poniedziałku i powtórki bety wytrzymam.. tum bardziej, ze tem ni dzisiaj trochę w dół poszła..
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, choć rozumiem Twój lęk. Na szczęście to tylko sen. Postaraj się nie denerwować żeby fasoli nie stresować. Lubie weekendy ;) ale niech czas szybko minie żebyś w poniedziałek mogła zobaczyć piękny przyrost bety:tak:
A co do mnie oby było tak jak piszesz;)
Nawet sama się zastanawiałam wczoraj czy takie stymulacje rozleniwiaja organizm, bo dostaje sztuczne hormony i potem nie chce mu się samemu nic wydzielać jakiś czas, czy raczej podkreca to późniejsze owulacje?? Czy nie ma to kompletnie wpływu???

Powtorzylam test minelo juz nawet 5min i negatywny. Takze w poniedzialek pojde zrobic bete nie bede sie testami stresowac.
Nie stresuj się kochana. Leć w poniedzialek na betę i będzie wiadomo.Trzymam kciuki żeby był piękny wynik! A te testy to nie raz tu pokazały, że tylko stres napędzają ...

Dziękuję wam dziewczyny. Cieszę się że mam druga zmiane w pracy będę mogla z rana skoczyc do laboratorium. Mam nadzieję ze jeszcze tego samego dnia będzie wynik.

Czyli nie wszystko stracone?
Mialam sie nie nakręcac a juz zdazylam sie zalamac.

Co do snów to racja sa koszmarne.
Śniły mi sie ciagle pierdoly ze w nocy budzilam sie spocona i az dyszalam. Im blizej porodu tym snily sie same porody te ze szczesliwym finałem i te tragiczne.
Ja miałam wszystkie pozytywne a dwa testy np pokazywały wynik negatywny. Także test testowi nie równy.

@Dagaa11 potrzebuję konsultacji w sprawie leków na układ moczowy. Wyczytałam że furaginum nie jest polecana kobietom które się starają o dziecko, a mnie znowu łapie. Co innego mogę sobie kupić?
Możesz spróbować urospetu w tabletkach. To ziołwy preparat. Możesz do tego herbate żurawinową, lub gotowe mieszanki jak np urosan, duże ilości witaminy C. ALE powiem Ci szczerze, jezeli juz coś Cie łapie, a z tego co wiem w ciazy jeszcze nie jesteś, to zrób kuracje furaginą, bo lepsza furagina, niż niedoleczone zakażenie bakteryjne "domowymi" czy natutalnymi sposobami. Jesli nie doleczysz, a za miesiac bedziesz w ciazy, to bedzie wiekszy problem, uwierz mi.

reklama
Hej! Dzisiaj od rana czuję się trochę ciążowo tudzież okresowo. W środę ma być @. Szczerze to nie mogę się doczekać tego dnia, taki sąd ostateczny. [emoji23]
A tym czasem szykujemy się z narzeczonym do pracy, tak mi się nie chce ale cóż poradzić. [emoji23]

Do góry