reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Maliina gratulacje [emoji4] taka kreska to jak dla mnie nie ma wątpliwości ze będzie dzidzia[emoji4]
Bardzo chętnie przyjmę od Was fluidy.. [emoji6]u mnie dzisiaj 15dc

reklama
Dziewczyny, kurcze muszę o tum napisać bo jestem jakaś niespokojna. Miałam dzisiaj okropny sen... straszny. Śniło mo się, ze poroniłam i to było takie mega realne [emoji22] a wydarzyło się to w pracy.
Swoją droga, kiedy informować pracodawcę o ciąży? Chociaż ja mam trochę ‚problem’ ponieważ 2 tyg. temu dostałam awans, tak z nienacka i teraz pewnie pomyślą sobie o mnie same okropności... ehh... ten sen mnie jakos pesymistycznie nastawił.. nie wiem jak ja do poniedziałku i powtórki bety wytrzymam.. tum bardziej, ze tem ni dzisiaj trochę w dół poszła..

Dziewczyny, kurcze muszę o tum napisać bo jestem jakaś niespokojna. Miałam dzisiaj okropny sen... straszny. Śniło mo się, ze poroniłam i to było takie mega realne [emoji22] a wydarzyło się to w pracy.
Swoją droga, kiedy informować pracodawcę o ciąży? Chociaż ja mam trochę ‚problem’ ponieważ 2 tyg. temu dostałam awans, tak z nienacka i teraz pewnie pomyślą sobie o mnie same okropności... ehh... ten sen mnie jakos pesymistycznie nastawił.. nie wiem jak ja do poniedziałku i powtórki bety wytrzymam.. tum bardziej, ze tem ni dzisiaj trochę w dół poszła..
Mi się w ciąży nie raz takie sny śniły. W bardziej zaawansowanej ciąży też. I że dzwoniłam na pogotowie a oni mi powiedzieli że nie mają wolnej karetki i mogą być dopiero za jakieś 40 minut.

Kochana nie martw się niestety w ciąży zawsze będą obawy i to normalne ze o tym myślimy i dlatego śni nam się to po nocach... zobaczysz ze wszystko będzie dobrze.
Co do pracy ja bym dopiero powiedziała koło 10 tyg jeżeli będziesz się czuła na siłach do tego czasu pracować. Nie martw się pracą[emoji6] pomyśl ze będziesz miała swoją maleńką kruszynkę i teraz to jest najważniejsze a nie to co w pracy pomyślą.

Kochana nie martw się niestety w ciąży zawsze będą obawy i to normalne ze o tym myślimy i dlatego śni nam się to po nocach... zobaczysz ze wszystko będzie dobrze.
Co do pracy ja bym dopiero powiedziała koło 10 tyg jeżeli będziesz się czuła na siłach do tego czasu pracować. Nie martw się pracą[emoji6] pomyśl ze będziesz miała swoją maleńką kruszynkę i teraz to jest najważniejsze a nie to co w pracy pomyślą.
Zależy jeszcze jaka praca. Bo jak przy biurku ok, ale są prace gdzie niestety ale warunki są szkodliwe dla ciężarnych :( i wtedy należy niezwłocznie powiadomić pracodawcę , musi zapewnić takie warunki jakie są dla ciężarnej bezpieczne albo chorobowe. Całe szczęście w ciąży chorobowe to 100% wynagrodzenia więc tyle dobrze.

Zależy jeszcze jaka praca. Bo jak przy biurku ok, ale są prace gdzie niestety ale warunki są szkodliwe dla ciężarnych :( i wtedy należy niezwłocznie powiadomić pracodawcę , musi zapewnić takie warunki jakie są dla ciężarnej bezpieczne albo chorobowe. Całe szczęście w ciąży chorobowe to 100% wynagrodzenia więc tyle dobrze.
U mnie byloby chorobowe od razu. Moja praca nie pozwala ciężarnej czuc sie bezpiecznie.

Tak test z tej samej firmy. Kupiłam 10szt na allegro.

Z taka radością szłam go robić licząc ze bedzie krecha ladna. Dlaczego wczoraj wyszedl pozytyw a dzis nie?

Ostatnia edycja:
reklama

Większość czasu przy biurku, ale tez mam sporo spotkań, a to w kancelarii, a to czasami na budowę muszę skoczyć. Często mam wyjazdu i to takie, ze o 6 jestem w aucie i dzinnie robie 600 km jak muszę nasze oddziały zamiejscowe odwiedzić. Bardziej niż o zmęczenie fizyczne chodzi mi o stres bo za dużo tego wszystkiego ostatnio.

Do góry