reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wiesz co mi się wydaje, że z moim też nie wszystko okej przez picie. Ma jakieś filmy. Jak przesadza tak bardziej z alkoholem to już ma filmy. Przestał fakt pić na jakiś czas i był spokój, ale znowu to samo. Eh prawda jesteśmy silne babki! Dziękuję kochana nie wiem co mam napisać, takie miłe słowa [emoji45] Dziękuję Ci z całego serca! [emoji45][emoji17] Eh już dzisiaj schodzę z telefonu, muszę trochę ochłonąć. Buziaki i trzymaj się! ;***** Miłego wieczoru [emoji17]
Badz silna =* Dobranoc

reklama
@8Ania8 tak jestem pewna, że to jod. Zrobiłam badania, następnego dnia po badaniach wzięłam pierwszą tabletke jodidu i potem po 4 tyg zrobiłam te same badania w tym samym laboratorium. Nie bralam żadnych probiotyków ani innych rzeczy, które miałyby na to wpływ. Ja gdybym się nie starała o maleństwo to nie brała bym euthyroxu, ale jak już urodze wszystkie dzieci, które chcę urodzić;) to wtedy odstawię i zobaczę co się będzie działo, ale to pewnie za 100lat będzie ;):p a tak poza tym to fakt mam mądrego lekarza:D i do tego jest miły i przystojny:D i @ForgetMeeNot to potwierdzi:D:D
@nata$za88 ja robiłam i też miałam wynik ponad 4 i lekarz powiedział, że to bardzo dobry wynik i ze ważne żeby był przynajmniej powyżej 1. Także nie masz się raczej czym martwić, rezerwa jest:)
@Magda 2791 ja odkąd biorę cyclodynon regularnie to wytrzymuje bez tabletek na luzie, a zdarzało mi się tracić przytomność jak byłam młodsza, takie potrafiłam mieć skurcze. Z wiekiem się nauczyłam z tym żyć, ale zawsze pierwszego i drugiego dnia bralam po ok 10 ibupromów żeby funkcjonować, a 2 ostatnie okresy nie wzięłam nawet 1 tabletki co dla mnie jest jakimś cudem;)
@Mami_ami współczuję i ściskam mocno nie cierpię takich sytuacji....

@8Ania8 tak jestem pewna, że to jod. Zrobiłam badania, następnego dnia po badaniach wzięłam pierwszą tabletke jodidu i potem po 4 tyg zrobiłam te same badania w tym samym laboratorium. Nie bralam żadnych probiotyków ani innych rzeczy, które miałyby na to wpływ. Ja gdybym się nie starała o maleństwo to nie brała bym euthyroxu, ale jak już urodze wszystkie dzieci, które chcę urodzić;) to wtedy odstawię i zobaczę co się będzie działo, ale to pewnie za 100lat będzie ;):p a tak poza tym to fakt mam mądrego lekarza:D i do tego jest miły i przystojny:D i @ForgetMeeNot to potwierdzi:D:D
@nata$za88 ja robiłam i też miałam wynik ponad 4 i lekarz powiedział, że to bardzo dobry wynik i ze ważne żeby był przynajmniej powyżej 1. Także nie masz się raczej czym martwić, rezerwa jest:)
@Magda 2791 ja odkąd biorę cyclodynon regularnie to wytrzymuje bez tabletek na luzie, a zdarzało mi się tracić przytomność jak byłam młodsza, takie potrafiłam mieć skurcze. Z wiekiem się nauczyłam z tym żyć, ale zawsze pierwszego i drugiego dnia bralam po ok 10 ibupromów żeby funkcjonować, a 2 ostatnie okresy nie wzięłam nawet 1 tabletki co dla mnie jest jakimś cudem;)
@Mami_ami współczuję i ściskam mocno nie cierpię takich sytuacji....
Dziękuję bardzo. [emoji17] Eh. Głupio mi strasznie pisać o tym [emoji45] ehhh

Ja bylam u lekarza rodzinnego. Ale w takim razie bede musiala sie udac do endokrynologa prywatnie bo moja pani doktor mowila ze jak cos wiem z forum to zebym leczyla sie na forum i jak tu byc madrym dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Gdyby nie wy to pewnie staralabym sie do konca zycia mam juz rocznego szkraba i chcielismy zeby mial juz jakies rodzenstwo przed ciaza tez robilam tsh i tez mialam powyzej 4 i dala mi wlasnie jod taki w plynie do smarowania i udalo sie zajsc w ciaze. Tylko pozniej jiz tego nie przypilnowalam i znow problem. Ale pani doktor tego nie widzi. Ahh lekarze co drugi to lepszy
Zmień lekarza, naprawdę. Z tą babą za daleko nie zajdziesz, bo z tego co piszesz, zatrzymała sie 20 lat temu jeśli chodzi o wiedze. Każdy DOBRY ginekolog powie Ci, ze do zajscia w ciaze idealbe jest tsh ponizej 2. Moj endokrynolog mowi: tsh w czasie staran jak i w ciazy im lepsze tym niższe!! Tez nie zachodziłam dopoki nie dostałam euthyroxu na zbicie.

@Mami_ami wiem, że o takich rzeczach trudno mówić, ale czasami właśnie łatwiej z kimś obcym. Dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś, ale już się nie denerwuj. Szkoda zdrowia. Ściskam jeszcze raz:)

@Mami_ami wiem, że o takich rzeczach trudno mówić, ale czasami właśnie łatwiej z kimś obcym. Dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś, ale już się nie denerwuj. Szkoda zdrowia. Ściskam jeszcze raz:)
Eh no jest trudno, ale wolę już komuś obcemu niż najbliższej osobie. [emoji17] Bynajmniej obca osoba nie będzie mnie oceniać, chyba [emoji17] Eh. Już jest lepiej. Jesteście przekochane!:( Dziękuję [emoji17] buziaki ;****

Dzisiaj tak podczas drogi do pracy rozmawiałam z moim na temat imion i zgodnie podobają nam się 3 imiona, dwa dla dziewczynki i jedno dla chłopca : Kaya bądź Kaja, Marianna (Marysia) i Julian. :D A mieliśmy problem z żeńskimi imionami i mamy. :D

reklama
@IrenaX u mnie to był 44dc miałam nieregularne cykle przez KP, w pracy nagle tak mnie scielo ze myślałam że zasnę I podkusilo mnie zrobić test, hcg z krwi zrobiłam 5 dni później i było na poziomie 75mlU więc musiała być to bardzo wczesna ciąża.

Do góry