reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja dzisiaj miałam nagły joł jak na @, zrobiło mi się słabo, gorzki smak w buzi (?), zaczynają boleć mnie piersi. Ogólnie czuję się osłabiona, ale to już przez pracę.
Ja wczoraj miałam bóle jak na okres. ;o Tyle, że już jest 8dpo. A do terminu okresu mam ponad 2 tyg. Mi przez te upały teraz jest słabo, kręci mi się w głowie i duszno mi, a nogi mam jak z waty od wczoraj. Masakra.

Piszecie o jodzie. Mi on akurat pomógł, a mam hashimoto. Zlecił mi branie go mój ginekolog, bo powiedział, że to ważne dla przyszłej ciąży i ze organizm powinien nim być dobrze wysycony. 2 tygodnie się wahalam zanim wzięłam pierwszą tabletkę jodidu... Bo też się naczytalam o jodzie przy hashimoto.... Jakie było moje zdziwienie jak po 4 tyg brania moje przeciwciala Anty-tpo spadły z 2000 do ... 150! I zeszłam już z dawki euthyroxu 100 do 50, ale to po 3 miesiącach. Także ja polecam przynajmniej miesiąc spróbować pobrać jodid i zobaczyć jak organizm reaguje. I mama mi mówiła, że jak miałam 12-13 lat to też miałam problem z tsh i wtedy też brałam jodid przez ok rok i potem miamam spokój do tego 28 roku życia.

Niby fajnie, że jest taka super pogoda. Ale czuje się słabo. 2 razy prawie zemdlałam. Musiałam się położyć bo nie mogę na nogach ustać. [emoji26][emoji33] Strasznie mi duszno, jakby mi powietrza brakowało ;o

Niby fajnie, że jest taka super pogoda. Ale czuje się słabo. 2 razy prawie zemdlałam. Musiałam się położyć bo nie mogę na nogach ustać. [emoji26][emoji33] Strasznie mi duszno, jakby mi powietrza brakowało ;o
Jak ktoś na dworze pracuje tak jak ja na przykład to już w ogóle ma przerąbane. :(

Piszecie o jodzie. Mi on akurat pomógł, a mam hashimoto. Zlecił mi branie go mój ginekolog, bo powiedział, że to ważne dla przyszłej ciąży i ze organizm powinien nim być dobrze wysycony. 2 tygodnie się wahalam zanim wzięłam pierwszą tabletkę jodidu... Bo też się naczytalam o jodzie przy hashimoto.... Jakie było moje zdziwienie jak po 4 tyg brania moje przeciwciala Anty-tpo spadły z 2000 do ... 150! I zeszłam już z dawki euthyroxu 100 do 50, ale to po 3 miesiącach. Także ja polecam przynajmniej miesiąc spróbować pobrać jodid i zobaczyć jak organizm reaguje. I mama mi mówiła, że jak miałam 12-13 lat to też miałam problem z tsh i wtedy też brałam jodid przez ok rok i potem miamam spokój do tego 28 roku życia.
No właśnie dla dziecka jod jest mega ważny, ale większość lekarzy nawet w ciaży przy Hashi go nie poleca. A jesteś pewna, że to po jodzie ? Nie zaczęłaś też wtedy brać np probiotyków ? Pani z apteki mówiła, że niektóre szczepy świetnie obniżają przeciwciała. Ja mam TSH ponad 3 i boję się zacząć brać euthyrox ;/

reklama
Do góry