reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Najpierw lekkie pobolewanie brzucha, lewej strony ale jeszcze nie widziałam, że jestem w ciąży (tak to był 7tc) testy były ciągle negatywne. Ból przybierał na sile z każdym dniem, ale powoli, aż w 8tc rwało mnie dość mocno i udałam się do lekarza, stwierdził, że to normalne, może być na okres skoro testy negatywne ale zlecił betę. Beta 1040, ból coraz mocniejszy, lekarz kazał brać nospe, bo to normalne mnie. A beta niska bo przecież nieregularne cykle miałam. Potem w 9tc poszłam do lekarza nie tylko z bólem ale i z plamieniem. Stwierdził znowu, że to normalne. Aż pod koniec 9tc tak bolało, że nie mogłam chodzić, wtedy lekarz już na odczepne dał skierowanie do szpitala. No i na początku 10tc w szpitalu pękł jajowód.
Ja byłam też tak zbywana przez lekarkę, tyle że mi nie kazała robić bety tylko zrobiła usg i nic nie widziała. Jak zrobiłam betę było już ponad 15000 i krwawiłam jak bym miała porządny okres. W międzyczasie zanim pojechałam do szpitala wydaliłam z siebie błonę, taki jakby woreczek. Powiedziała mi już po zabiegu, bo pojechała za mną do szpitala, bo miała akurat dyżur, że to było poronienie ciąży pozamacicznej. Ale niestety jajowòd już pękł i trzeba było to usunąć. Pierwszy raz słyszałam że można ciążę pozamaciczną poronić, no ale cieszmy się że żyjemy.

reklama
No mnie wysypało przed owu i teraz coraz bardziej mi wyskakuje wszystko na tej twarzy. Nawet podczas okresu tyle nie miałam. No ja mam problematyczna cerę ogólnie ale mi przeszło i dawno nic nie miałam. Piecze mnie teraz twarz od wczoraj i syfek na syfku
emoji23.png
Niektóre są tak bolesne. Przemywam na razie tonikiem jakimś łagodnym, z nagietka albo rumianku ale śmierdzi strasznie
To ja
Hehe slyszalam o tym :) moze w poniedziałek na prenatalnych już cos bedzie widać :)
@Dagaa11 koniecznie daj znać ;)

Wiecie jaka ja jestem jeb ..eta. wstalam rano z przekonaniem ze jest czwartek, haha a wczoraj rano byla środa...... no i co.. ciknelami co i nic, chociaz pozostawiam to do waszej oceny. Dodam, że ren test nigdy nie pokazal mi nawet cienia cienia..

P.s. moja ocena jest niebrana wogole pod ocene. =D

Ja przeszłam i biochemiczną i pozamaciczną. Biochemiczna jeśli chodzi o objawy to była jak bardzo obfity i bardzo bolesny okres. Przez pozamaciczną o mało bym nie umarła - pękł jajowód, krwotok wewnętrzny.
Matko boska:hmm: dlaczego to się tak dzieje, masakra jakaś

Hehe trzymam kciuki z całych sił! Może skurat to Twój cykl!
Ja pierwszy test zrobiłam tak jsk @Migdalove 7dpo, biel razila po oczach, ale sie tym nie przejelam bo WIEDZIAŁAM, ze tą kreske zobacze haha:D a szanse jak juz pisalam byly male, bo stosunek 3 dni przed owu. A jednak :)
Kiedy testujesz?
Ja jeszxze dzisiaj czuje pobolewanie jajnika, nie wiem czy pęcherzyk dopiero pękł czy jak, a stosunki były 2 i 3 dni temu :( nie wiem czy to sie uda:(

Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Staram się z moim partnerem o dziecko i nic z tego nie wychodzi. W końcu zrobiłam badania tsh i mój wynik to 4.16. Jutro spróbuję się dostać do mojego lekarza rodzinnego. Co o tym sądzicie? Chyba trochę za wysoki wynik jak na starania? Mam 25lat
Dokładnie tak jak mowisz. Ja miałam 1,24

Wiecie jaka ja jestem jeb ..eta. wstalam rano z przekonaniem ze jest czwartek, haha a wczoraj rano byla środa...... no i co.. ciknelami co i nic, chociaz pozostawiam to do waszej oceny. Dodam, że ren test nigdy nie pokazal mi nawet cienia cienia..

Nie chce Cię zasmucać, ale w tym teście akurat nie widać :(

reklama

Ja też nic nie widzę. A przeglądałam się bardzo dobrze...

Do góry