reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Fleur86 tak, mam duphaston. 3 cykle brałam ale poza wyregulowaniem nie pomógł... Myślę że przejdę się w środku cyklu do jakiegokolwiek gina żeby jednak podpatrzyć czy tam się coś złego nie dzieje, ale tak bardzo nie chce tracić kolejnego cyklu :/

Jestem z Krakowa. Podejrzewam że zmieniła nastawienie bo pewnie mają jakieś wewnętrzne przepisy że w medicoverze nie mogą przepisywać stymulacji i ona nie chce mieć z tego powodu problemów. Tak szczerze mówiąc to chyba jej się nie dziwię nawet, też bym nie ryzykowała dla obcej dziewczyny swojej kariery.. A co gorsza miała takie mega współczucie w oczach że chyba to jej współczucie bardziej mnie dobiło :( I chyba wrócę do tamtego lekarza, chociaż jakoś super mega pozytywnych uczuć nie mam w stosunku do niego. Ale może on pomoże...

A do jakiego lekarza chodzisz? Tez pochodzę z Krakowa [emoji6]

A do jakiego lekarza chodzisz? Tez pochodzę z Krakowa [emoji6]
Właśnie tak się tułam od gabinetu do gabinetu, wszystko w ramach abonamentu z pracy jaki mam w medicoverze i luxmedzie. Szczerze mówiąc przerażają mnie trochę koszty wizyt w tych wszystkich centrach, ale jak ten cykl nie zaskoczy a masz kogoś fajnego to chyba się przejdę w końcu..

@Zmijka25 rozumiem Cię i myślę, że jak tak rozsądnie do tego podchodzisz to spróbuj Tylko koniecznie sprawdź ok połowy cyklu na usg co tam się zadziało. I pamiętaj, że przy stymulacji możesz mieć bardzo wczesną owu, ja w pierwszym cyklu z Letrozolem miałam owu w 9dc! Także może dołącz do tego testy owu i to wcześnie żeby nic nie przegapić;):) Trzymam kciuki żeby się udało:)

@nata$za88 ja Tobie tez współczuję i tulę mocno, jutro już pewnie będzie lepiej. Ja to nawet nie mam siły płakać. Zresztą mąż mnie pociesza. Jego też mi szkoda. Mówił że cały dzień myślał o tym, że razem sprawdzamy wyniki i na to czekał ... A teraz to mi gada głupoty, że to on bezpłodny pewnie jest, chyba też już tym się podłamał... I sam kazał mi się dowiedzieć z tym badaniem co i jak i zapytać o terminy to jakiś się ustali żeby z pracą nie kolidowal i pójdzie i je zrobi.... W szoku jestem bo jeszcze miesiąc temu mówił, że w lipcu sierpniu dopiero pójdzie...
A ty kochana nie obwiniaj się, bo nawet jeśli coś jest nie tak czy u ciebie, czy u męża to to są rzeczy, na które nie ma się aż tak wpływu, nie w sensie, że nie da się tego zmienić, bo przecież się większości przypadków da, ale nie ma się wpływu na to, że się pojawiły.
@Zmijka25 a masz duphaston? Bo bez niego i monitoringu to tak trochę strach brać to clo... A tak nawet jak by coś poszło nie po myśli i pecherzyki nie pękły zrobiła się jakaś torbiel czy coś to duphaston zawsze pomoże.
@ForgetMeeNot dziękuję za słowa otuchy. Jest mi przykro, ale nie załamie mnie to są naprawdę gorsze rzeczy w życiu i ja sama już nawet gorsze rzeczy przeżyłam. Juz zaczynam myśleć o przyszłym cyklu i cieszy mnie to, że niczego nie będę musiała robić na czas i wszystkiego pilnować ;) lubię naszego doktorka, ale od niego też odpocznę, bo od stycznia jestem u niego w każdym cyklu, a ostatnie 4 cykle to po 3 razy w cyklu... Teraz będziemy po prostu kochać się kiedy nam się zechce i już;)
A jak będą wyniki męża to podejmiemy decyzję co z jeszcze kolejnym cyklem. A co do przytulania to serio mam nadzieję, że spotkamy się kiedyś w poczekalni u naszego gina, ale już z brzuchami;)
a wiesz, że miałam pisać, że może w tym cyklu bez monitoringu, bez działania na czas, bez pilnowania Wam wyjdzie i zobaczycie pięękne II kreski. My tak sobie myślimy, że w czerwcu w tym płodnym okresie może gdzieś wyskoczymy na 2-3 dni celując w owu, bo dzisiaj miałam jakieś mega silne przeczucie, że pudło w tym cyklu i już planuję kolejny :p :D..... a jak wiadomo w pięknych okolicznościach przyrody i poza własnym łóżkiem i mieszkaniem coś może się odblokować lub właśnie odpowiednio kliknąć :)
i oczywiście też mam nadzieję i gorąco liczę na to, że się spotkamy w poczekalni i to całkiem niedługo ;) :) nawet dzisiaj o tym myślałam :) może z terminem na marzec :) :) ....tak więc życzę Wam cuuuuudnych owoców miłości z nadchodzącego cyklu, których efekt ujrzycie na wiosnę :* :)

Właśnie tak się tułam od gabinetu do gabinetu, wszystko w ramach abonamentu z pracy jaki mam w medicoverze i luxmedzie. Szczerze mówiąc przerażają mnie trochę koszty wizyt w tych wszystkich centrach, ale jak ten cykl nie zaskoczy a masz kogoś fajnego to chyba się przejdę w końcu..
wiesz... ja już do luxmedu nie pójde do gina..never...dokładnie rok temu w maju... zrobiła mi usg..mięśniaka wzięła za torbiel..nie wiem jak to jest możliwe.. mówię jej, że od jakiegoś czasu zaobserwowałam u siebie plamienia przed okresem a nigdy tak nie miałam, a ona na to, że to niedomoga progesteronu i , że w moim wieku ( 33 - rok temu) to normalne. Pytam ją, czy to ma jakiś wpływ w kontekście starań o dziecko, a ona na to, że nie.. żadnego. Gdybym miała taką widzę i świadomość jak teraz odnośnie niektórych kwestii w staraniach to daję słowo,że bym jej coś powiedziała...no ale.. wtedy to było początki, pierwsze kroki dosłownie. Zresztą.. na dermatologu też się przejechałam. Wolę iść do mojego doktorka, mimo,że nie jest tani i mieć świadomość, że jestem w rękach specjalisty. Także myślę, że może warto rozważyć inną opcję..chociaż dla porównania
P.S. w Luxmedzi byłam chyb au 3 lub 4 różnych ginekologów w mojej karierze i jak widać nie zostałam u żadnego...

wiesz... ja już do luxmedu nie pójde do gina..never...dokładnie rok temu w maju... zrobiła mi usg..mięśniaka wzięła za torbiel..nie wiem jak to jest możliwe.. mówię jej, że od jakiegoś czasu zaobserwowałam u siebie plamienia przed okresem a nigdy tak nie miałam, a ona na to, że to niedomoga progesteronu i , że w moim wieku ( 33 - rok temu) to normalne. Pytam ją, czy to ma jakiś wpływ w kontekście starań o dziecko, a ona na to, że nie.. żadnego. Gdybym miała taką widzę i świadomość jak teraz odnośnie niektórych kwestii w staraniach to daję słowo,że bym jej coś powiedziała...no ale.. wtedy to było początki, pierwsze kroki dosłownie. Zresztą.. na dermatologu też się przejechałam. Wolę iść do mojego doktorka, mimo,że nie jest tani i mieć świadomość, że jestem w rękach specjalisty. Także myślę, że może warto rozważyć inną opcję..chociaż dla porównania
P.S. w Luxmedzi byłam chyb au 3 lub 4 różnych ginekologów w mojej karierze i jak widać nie zostałam u żadnego...
Dzięki wielkie że to napisałaś, chyba potrzebowałam potwierdzenia od kogoś jeszcze że nie warto tracić czasu na tamtych lekarzy...:)
@jagoda87 dziękuję dziękuję! Na pewno obadam :)
@Fleur86 zatem spróbuję ten cykl najpierw mniejszą dawkę po 25mg/dobę od dziś, czyli 2dc-6dc. Jak monitoring nie pokaże pęcherzyka to kolejny cykl z 50mg/dobę 3-7dc i jeśli nic z tego to już uderzam do poważnego lekarza.
Kiedyś nam wszystkim się uda, prawda dziewczyny?.. :)

reklama
@ForgetMeeNot ja też nie mam dobrych wspomnień z luxmed-em. Np. kiedyś usłyszałam tam od lekarza, że borelioza to teraz taka modna choroba i każdy chce ją mieć... WTF..... Jak można w ogóle tak powiedzieć... I to lekarz.... Jak ja nigdy w życiu nie zyczylabym nikomu, ale to nikomu źle to wtedy pomyślałam sobie jak taka modna to bądź modny....
Kiedyś na kolonoskopii w Luxmedzie lekarz darł się na mnie żebym rozluźniła jelita.... No ciekawe jak.... Ja jakoś nie umiem sterować jelitami. I w medicover też spotkałam tylko 2 fajnych lekarzy. A ginekolog tam to nawet nie chciała mi usg zrobić, mimo że w tamtym czasie już długo nie miałam usg i powiedziała, żebym przyszła jak w ciąży będę.... Także ten tego....

Do góry