reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja jadę na betę, ale nie wiem czy nie na przysłowiowe wywolanie @ niestety.... Jestem 3 dni przed @ i temperatura spadła na łeb na szyję.... I to nie jest niestety raczej żaden spadek implantacyjny. No cóż, wczorajsze przeczucia może były tylko życzeniowe....
Kciuki zaciśnięte z całych sił :) czekam z niecierpliwością na wynik :)
W ogóle najpierw powinnam się przywitac na nowo, bylam tu jakoś od stycznia do marca, bo potem na krótko przeszlam do mam grudniowych :( Jeszcze sie nie staramy, ale wyczekujemy na zielone swiatlo z niecierpliwością i nastawieniem, ze tym razem sie uda. I tym razem do lekarza bedziemy chodzic do kliniki nieplodnosci.
w takim razie życzę szybkiego zielonego światełka w staraniach :) wiesz może kiedy mniej więcej będziecie mogli zacząć działać? :)

reklama
Hej kochane! [emoji813]
U nas jak zawsze musi być przebojowo... Ogólnie rzecz biorąc trochę zaszaleliśmy 14dc, trochę za bardzo. Czuję, no i zaobserwowałam, że wtedy miałam owulacje i znowu odliczanie do terminu @. Nic by mnie nie przerażało, gdyby nie nasze plany. Ale jak to mówią, na dziecko nigdy nie będzie odpowiedniego momentu. Także trzymajcie kciuki za cokolwiek, najważniejsze dla mnie jest to, że jeśli miało się udać to niech maleństwo będzie zdrowe. :)
A co do odliczania to wczoraj stuknęła nam [emoji817]dniówka, dzisiaj już 99dni do ślubu. [emoji33]

Kciuki zaciśnięte z całych sił :) czekam z niecierpliwością na wynik :)

w takim razie życzę szybkiego zielonego światełka w staraniach :) wiesz może kiedy mniej więcej będziecie mogli zacząć działać? :)
Dopiero za niecale 3 tygodnie mam wizyte i wtedy sie dowiem, licze na to, ze zaczniemy jak najszybciej, bo to jest dla mnie w tym momencie jedyna mysl, ktorej sie kurczowo trzymam, dzieki ktorej w ogole wstaje rano z lozka

Trzymam kciuki za wszystkie i czekam na pozytywne wyniki ;)
U mnie dziś 23 dc jeszcze 4 dni brania luteiny, temperatura ciągle rośnie i jest inaczej z tempka niż w zeszłym cyklu bo w tamtym miesiącu zaraz po owulacji spadła na 3 dni i zaczęła rosnąć aż do @ a w tym miesiącu jest cały czas wysoko ale może to dzięki luteinie:)
Na nic się nie nastawiam bo już boli mnie podbrzusze jak na @.....

U mnie 16 dc dziś. Obserwując siebie nie zauwazylam aby śluz sprawial wrazenie plodnego i wg 2 kalendarzy owulacja powinna byc dzis lub jutro... jakoś tego nie widzę... miałam ból jajnika jednego wieczoru ale nic się więcej nie dzieje.
Coś czuję że ten cykl bedzie stracony, stres i przygotowania do komuni córci mnie pochłaniają. Przezywam chyba bardziej niz ona. Chciałabym żeby bylo juz po niedzieli..
do tego te upały... na 14:00 do pracy, skisnę tam jak wczoraj.

@Maliina a dużo będzie gości? Nie stresuj się, na pewno wszystko się uda [emoji4]

Ja wysłałam swoje wyniki endo i napisała, że z wyniku progesteronu wynika, że mogę nie mieć owulacji [emoji53] ale nie wiem czy to możliwe, jeśli widzę płodny śluz i testu owu wychodzą pozytywne... Co myślicie?

@Maliina a dużo będzie gości? Nie stresuj się, na pewno wszystko się uda [emoji4]

Ja wysłałam swoje wyniki endo i napisała, że z wyniku progesteronu wynika, że mogę nie mieć owulacji [emoji53] ale nie wiem czy to możliwe, jeśli widzę płodny śluz i testu owu wychodzą pozytywne... Co myślicie?

A jaki miałaś wynik progesteronu i w której fazie cyklu bo gdzieś mi to umknęło?

Hmm nie pocieszę Cię, ale testy i śluz nie są niestety gwarancją że owu na pewno będzie/była. Ale było tu parę przypadków, kiedy lekarz twierdził że owulacji nie było, a skończyło się jednak ciążą w tym cyklu, więc ja bym nie traciła nadziei.

Gości będzie sporo bo to podwójna komunia. Brat ma syna w tym samym wieku i złożyło sie ze mamy 2 komunie w 1 dniu.

Hmm nie pocieszę Cię, ale testy i śluz nie są niestety gwarancją że owu na pewno będzie/była. Ale było tu parę przypadków, kiedy lekarz twierdził że owulacji nie było, a skończyło się jednak ciążą w tym cyklu, więc ja bym nie traciła nadziei.
Dzięki to pocieszające. Testy owu zadne mi nie wyszły więc chyba taka moja natura jak i z testami ciążowymi. Czekam co ma byc to bedzie.

reklama
Cześć, U nas dobrze, siedzę na l4 i mam dużo czasu na rozmyslania o wszystkim i czuję, że to dla nas korzystnie. Już 2 tydzień po operacji, leci ten czas.

"Moje adoptowane duchowo dziecko " ma już skończone 37 tc wiec za niedługo będzie poród. Ekscytujące.
Dzieciaki zdrowe, choć mały odreagowuje nasza separację :-(

STARANIA dziewczyny, ktorym nie wychodzi zajście w ciążę czy są problemy z owulacją. A nie macie zbyt jasno w sypialni? Spróbujcie przyciemnic maksymalnie dostep światła na noc, hormony powinny się unormować za jakiś czas. Podobno działa dobrze na przysadke.

Do góry