reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U mnie dopiero 10 dc także jeszcze muszę trochę poczekać, w poprzednim cyklu owulacja była około 19 dc ale ja zawsze na wszelki wypadek zaczynam starania od jakiegoś 12 dc gdyby jednak owulacja zrobiła psikusa [emoji14] a gdzie tu o testowaniu myśleć jak to taki odległy temat ;) chociaż ta pierwsza część cyklu i tak nie ciągnie się tak bardzo jak ta druga po owulacji przecież to oczekiwanie to jak jakiś horror haha [emoji14]

reklama
A tak z ciekawości w trakcie starań przytulacie się codziennie czy raczej co drugi ? ;) Ja takiego szczęścia nie mam i mąż niestety codziennie w domu nie jest więc wykorzystuje moment jak tylko przyjeżdża [emoji14]

A tak z ciekawości w trakcie starań przytulacie się codziennie czy raczej co drugi ? ;) Ja takiego szczęścia nie mam i mąż niestety codziennie w domu nie jest więc wykorzystuje moment jak tylko przyjeżdża [emoji14]
My tak różnie, są cykle że 2-3 razy a są że 8. Ale nie patrzę żeby co 2 dzień tylko tak jak jest ochota. I tak nie wiem kiedy i czy w ogóle mam owu, więc to i tak jest loteria na razie :)

Ja owulację raczej mam, zresztą w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu w drugim cs niestety poroniłam, teraz będzie to mój drugi cykl starań odkąd dostałam zielone światło od lekarza i tak po ciuchu liczę, że się uda ;)

Ja owulację raczej mam, zresztą w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu w drugim cs niestety poroniłam, teraz będzie to mój drugi cykl starań odkąd dostałam zielone światło od lekarza i tak po ciuchu liczę, że się uda ;)
No to życzę powodzenia i żeby szybko zaskoczyło :) tylko się nie spinaj ja tak miałam w pierwszą ciążę zaszlam w 3cs a później tak się nakręciłam że zaraz się uda i taka byłam rozczarowana że się jednak nie udaje że się do tej pory nie udało było to na początku zeszłego roku.

No to życzę powodzenia i żeby szybko zaskoczyło :) tylko się nie spinaj ja tak miałam w pierwszą ciążę zaszlam w 3cs a później tak się nakręciłam że zaraz się uda i taka byłam rozczarowana że się jednak nie udaje że się do tej pory nie udało było to na początku zeszłego roku.
Nie spinam się ;) żyje nadzieją, że się uda, ale bez przesady ;) a tych dni staram się pilnować bo jak nie będę ich pilnować to szans na ciążę raczej nie będzie [emoji14] tylko ta luteina mnie męczy z deczka, ale wczoraj mój lekarz raz jeszcze napisał, że nie zablokuje owulacji więc muszę go słuchać nie jednej parze pomógł z ciążą gdzie inni rozkładali ręce więc muszę mu zaufać w najgorszym wypadku cykl stracony ;)

A przed ciążą bierzecie tylko kwas foliowy czy jakieś witaminy? Ja biorę Pregne Start i dodatkowo kwas foliowy jak mi się przypomni ;) ale czasami wydaje mi się, że przesadzam [emoji14]

I biorę jeszcze olej z wiesiołka do około 14 dc bo nigdy nie wiem kiedy u mnie dokładnie ta owulacja wypada, ale czy to coś pomaga to nie wiem ;)

reklama
Do góry