reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U mnie dopiero 10 dc także jeszcze muszę trochę poczekać, w poprzednim cyklu owulacja była około 19 dc ale ja zawsze na wszelki wypadek zaczynam starania od jakiegoś 12 dc gdyby jednak owulacja zrobiła psikusa [emoji14] a gdzie tu o testowaniu myśleć jak to taki odległy temat ;) chociaż ta pierwsza część cyklu i tak nie ciągnie się tak bardzo jak ta druga po owulacji przecież to oczekiwanie to jak jakiś horror haha [emoji14]

reklama
A tak z ciekawości w trakcie starań przytulacie się codziennie czy raczej co drugi ? ;) Ja takiego szczęścia nie mam i mąż niestety codziennie w domu nie jest więc wykorzystuje moment jak tylko przyjeżdża [emoji14]

A tak z ciekawości w trakcie starań przytulacie się codziennie czy raczej co drugi ? ;) Ja takiego szczęścia nie mam i mąż niestety codziennie w domu nie jest więc wykorzystuje moment jak tylko przyjeżdża [emoji14]
My tak różnie, są cykle że 2-3 razy a są że 8. Ale nie patrzę żeby co 2 dzień tylko tak jak jest ochota. I tak nie wiem kiedy i czy w ogóle mam owu, więc to i tak jest loteria na razie :)

Ja owulację raczej mam, zresztą w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu w drugim cs niestety poroniłam, teraz będzie to mój drugi cykl starań odkąd dostałam zielone światło od lekarza i tak po ciuchu liczę, że się uda ;)

Ja owulację raczej mam, zresztą w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu w drugim cs niestety poroniłam, teraz będzie to mój drugi cykl starań odkąd dostałam zielone światło od lekarza i tak po ciuchu liczę, że się uda ;)
No to życzę powodzenia i żeby szybko zaskoczyło :) tylko się nie spinaj ja tak miałam w pierwszą ciążę zaszlam w 3cs a później tak się nakręciłam że zaraz się uda i taka byłam rozczarowana że się jednak nie udaje że się do tej pory nie udało było to na początku zeszłego roku.

No to życzę powodzenia i żeby szybko zaskoczyło :) tylko się nie spinaj ja tak miałam w pierwszą ciążę zaszlam w 3cs a później tak się nakręciłam że zaraz się uda i taka byłam rozczarowana że się jednak nie udaje że się do tej pory nie udało było to na początku zeszłego roku.
Nie spinam się ;) żyje nadzieją, że się uda, ale bez przesady ;) a tych dni staram się pilnować bo jak nie będę ich pilnować to szans na ciążę raczej nie będzie [emoji14] tylko ta luteina mnie męczy z deczka, ale wczoraj mój lekarz raz jeszcze napisał, że nie zablokuje owulacji więc muszę go słuchać nie jednej parze pomógł z ciążą gdzie inni rozkładali ręce więc muszę mu zaufać w najgorszym wypadku cykl stracony ;)

A przed ciążą bierzecie tylko kwas foliowy czy jakieś witaminy? Ja biorę Pregne Start i dodatkowo kwas foliowy jak mi się przypomni ;) ale czasami wydaje mi się, że przesadzam [emoji14]

I biorę jeszcze olej z wiesiołka do około 14 dc bo nigdy nie wiem kiedy u mnie dokładnie ta owulacja wypada, ale czy to coś pomaga to nie wiem ;)

reklama
Do góry