Hej dziewczyny! Wczoraj miałam tak zalatany dzień, że nie miałam kiedy napisać. Rano byłam na monitoringu w 8dc i jak się okazało, dawka letrozolu była chyba ciut za duża, bo wczoraj miałam już pęcherzyk 21/18 a drugi 16/14. Ale to był pierwszy raz na tym leku, więc właściwie nie było wiadomo jak zareaguje. Także wczoraj dostałam już zastrzyk ovitrelle. Nie wiadomo czy coś z tego będzie, bo tym razem endometrium nie zdążyło urosnąć jest zaledwie 8mm, ale ma jeszcze trochę czasu więc liczę, że porośnie. Idę we wtorek sprawdzić co i jak.
Dostałam też wynik AMH i na szczęście lekarz powiedział że jest super, że jak jest powyżej 1 to jest już ok a ja mam 4,09! Kamień z serca, że menopauza nie czeka za rogiem!
@Kasienka3b tak jak obiecałam daje znać w sprawie mojego wyniku tsh. Na chwilę obecną mój wynik tsh to 0,288 mój lekarz powiedział, że to super wynik i ze nic nie zmieniamy w dawce. Za parę tygodni mam powtórzyć i sprawdzić czy nie spada poniżej normy. A tak to powiedział że im niżej tym lepiej, aby w normie.
No i zle wiesci co do prolaktyny mojego męża...
niestety ten wynik może mieć wpływ na jakość nasienia
przez miesiąc ma brać 1/2 tabletki bromegaronu a za miesiąc na badanie nasienia i powtórka prolaktyny, bo lekarz powiedział, że nie ma co za długo mnie stymulować jak z drugiej strony może być coś nie tak
aczkolwiek powiedział też że może być wszystko ok, bo każdy organizm jest inny. Także dopóki badań nie zrobimy za miesiąc to nie wiemy
pocieszył też mnie, że jak u faceta jest coś nie tak z nasieniem, to dużo łatwiej to poprawić niż u kobiety. Bo u kobiety wszystko musi działać dobrze, a facet potrzebuje tylko "1 dobrego plemnika" i z glowy