reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To jest coś takiego jak duphasten.
Właśnie podobno ma podtrzymać tak mówiła moja ginekolog. Na forum zdania są podzielone.
Acha, no to w takim razie jeśli to ma podobne zadanie jak dupek i lutka to ja lubię brałam 3 dni po owulacji. I jeśli Ty test pozytywny masz w 15dc, dodać przynajmniej 1 dzień na owulacje i dodać 3 na zejście jajeczka do macicy. To według mnie powinnaś lek wziąć 19c.

reklama
Acha, no to w takim razie jeśli to ma podobne zadanie jak dupek i lutka to ja lubię brałam 3 dni po owulacji. I jeśli Ty test pozytywny masz w 15dc, dodać przynajmniej 1 dzień na owulacje i dodać 3 na zejście jajeczka do macicy. To według mnie powinnaś lek wziąć 19c.
Dokladnie, ja mialam zallecone brac duphaston 3 dni po pozytywnym tescie owu :)

Dokladnie, ja mialam zallecone brac duphaston 3 dni po pozytywnym tescie owu :)

I przez ile dni wtedy brałyście progesteron?

Ja miałam brać od 16-26 dc. Później odstawić i po 4 dniach od odstawienia jak nie dostanę okresu zrobić test, jeśli jest pozytywny to kontynuować branie Utrogestanu.
Ja boje się tej przerwy i zawsze robię test ciążowy 26 dc, jeśli będzie negatywny to przerwę przyjmowanie utrogestanu, jeśli pozytywny będę brała dalej. Mój 4 cykl wspomagany progesteronem, mam nadzieje ze ostatni. Bardzo się do niego przyłożyłam [emoji23][emoji7] aż mi się termometr zepsuł [emoji23][emoji23][emoji23]

I przez ile dni wtedy brałyście progesteron?

Ja miałam brać od 16-26 dc. Później odstawić i po 4 dniach od odstawienia jak nie dostanę okresu zrobić test, jeśli jest pozytywny to kontynuować branie Utrogestanu.
Ja boje się tej przerwy i zawsze robię test ciążowy 26 dc, jeśli będzie negatywny to przerwę przyjmowanie utrogestanu, jeśli pozytywny będę brała dalej. Mój 4 cykl wspomagany progesteronem, mam nadzieje ze ostatni. Bardzo się do niego przyłożyłam [emoji23][emoji7] aż mi się termometr zepsuł [emoji23][emoji23][emoji23]
Mi kazał nie odstawiać tylko zrobić betę i jak negatywny to dopiero odstawić A jak pozytywna to kontynuować i przyjść do niego jak najszybciej.

Mi kazał nie odstawiać tylko zrobić betę i jak negatywny to dopiero odstawić A jak pozytywna to kontynuować i przyjść do niego jak najszybciej.
Też tak miałam. Zrobić betę np. w ostatnim dniu brania i jak negatywny to odstawić jak pozytyw to brać dalej. Udało się w pierwszym cyklu [emoji4] uważam że to odstawiebiw na kilka dni to niepotrzebny spadek progesteronu, który zwłaszcza początkowej ciąży zagraża. Natomiast skoro kazał Ci tak lekarz to chyba wie co robi [emoji6]

reklama
Do góry