reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej dziewczyny! Pewnie nikt mnie tu nie pamięta ale byłam staraczką 2017 i 2018. Mam z tych starań 16-miesięcznego synka. Nie planowaliśmy jeszcze następnego dziecka, mieliśmy zacząć gdzieś za 2 lata. Ale tydzień temu nas poniosło. Potem wyliczyłam, że były to dni płodne. Na początku stres a teraz z każdym dniem zaczynam coraz więcej myśleć o ciąży i drugim dziecku i chyba niestety przepadłam.
Szanse są małe, bo mam jeden jajowód a i pozycja pod prysznicem też nie jest sprzyjająca. :D Ale myślę, by pogadać z mężem, jak rozpocznie się następny cykl.
Choć liczę, że się nie rozpocznie. Zaopatrzyłam się już w testy i niedługo zacznę testować. W poprzedniej ciąży wyraźna kreska wyszła już w 22dc to i teraz zacznę wczesne testowanie. Dziś mam 18dc.

Ja pamiętam :) i trzymam kciuki w takim razie zeby szybko udało się zmajstrować rodzeństwo ;)

Mam wczesne owulacje. W poprzedniej ciąży też zrobiłam pierwszy test w 22dc i wtedy miałam już wyraźną kreskę. Wtedy owulację miałam ok 10dc, teraz 11-12dc. :)

Mi tez szybko udalo sie wylapac ciążę bo w 9dpo wieczorem już też mialam widoczny cień to byl 21dc bo owulka byla w 12dc, do tego mialam krótkie cykle :)

Powtarzałaś sikańce? :)

Tak, kreska taka:
IMG_20200716_095257~2.jpg

Ale zaczęło się też dziś plamienie żywą krwią cały dzień od rana więc jeszcze nic nie jest pewne. Coś czuję, że krwawienie się rozkręci. Nadal jestem 4 dni przed @.

Tak, kreska taka:
Zobacz załącznik 1149655

Ale zaczęło się też dziś plamienie żywą krwią cały dzień od rana więc jeszcze nic nie jest pewne. Coś czuję, że krwawienie się rozkręci. Nadal jestem 4 dni przed @.

Masz luteine albo dupka? Bierz koniecznie albo leć po recepte. Może jeszcze oczyszczasz się z jakichs niepotrzebnych resztek, niektóre też miewają plamienia w terminie @. Tyle dziewczyn znam które plamily/krwawily w ciąży i ciążę dalej zdrowo się rozwijają. Tym bardziej że kreseczka mocno ciemnieje :) przy biochemie raczej byłaby slabsza albo w ogóle by jaśniała. Trzymam z całych sił kciuki, oby maleństwo walczyło 😘

reklama
Tak, kreska taka:
Zobacz załącznik 1149655

Kochana plamienia moga byc choć wiadomo ze stresuja bardzo bo nie wiemy jakiego podchodzenia sa. 3mam kciuki. Kontaktowalas sie moze z ginem? Byc może podpowie czy cos powinnas wziąć?
Mam nadzieje ze fasolka bedzie walczyc.

Do góry