To tak jak ja [emoji3525] hsg robiłaś?2 lata będzie w sierpniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To tak jak ja [emoji3525] hsg robiłaś?2 lata będzie w sierpniu
Właśnie dostałam @...kuzwa i z tego co widzę już mi sie cykl rozregulował bo wcześniej miałam jak w zegarku co 28 a teraz widzę co 26-30 ehh.Powiem Wam, że nie staraliśmy się jakoś specjalnie ale jestem taka zmieszana/zawiedziona nawet nie wiem jak to nazwać.Teraz też widzę jak bardzo podświadomość działa, bolały mnie piersi to już myślałam, że coś nawet nudności miałam [emoji23][emoji23] szok
Nie robilam, lekarz mowil ze nie widzi potrzeby robiebia. A jak po jakimś czasie powiedziałam że wstrzymuje sie z wizytami u niego to stwierdził aby może zrobić drożność jajowodow. Wiec sama nie wiem.To tak jak ja [emoji3525] hsg robiłaś?
Dziewczyny mam rozkmine, czy jak test owu jest pozytywny to do owu dochodzi w ciągu ilu h? Żałuję, ze nie robiłam później jak juz był mega pozytyw
" Jedną z najczęstszych przyczyn niepłodności kobiet jest tzw. "Czynnik jajowodowy" dotyczy około 30% kobiet z stwierdzoną niepłodnością przed 30 rokiem życia i nawet 40% [kobiet ze stwierdzoną niepłodnością]po 30 roku życia. Na drugim miejscu dopiero, są problemy z owulacją i zaburzenia hormonalne. Dlatego uważa się, że badaniem pierwszego rzutu (po potwierdzeniu prawidłowego nasienia) jest badanie drożności jajowodów. " mamaginekologNie robilam, lekarz mowil ze nie widzi potrzeby robiebia. A jak po jakimś czasie powiedziałam że wstrzymuje sie z wizytami u niego to stwierdził aby może zrobić drożność jajowodow. Wiec sama nie wiem.
To czekam na kolejny @ i zadzwonię sie umówić." Jedną z najczęstszych przyczyn niepłodności kobiet jest tzw. "Czynnik jajowodowy" dotyczy około 30% kobiet z stwierdzoną niepłodnością przed 30 rokiem życia i nawet 40% [kobiet ze stwierdzoną niepłodnością]po 30 roku życia. Na drugim miejscu dopiero, są problemy z owulacją i zaburzenia hormonalne. Dlatego uważa się, że badaniem pierwszego rzutu (po potwierdzeniu prawidłowego nasienia) jest badanie drożności jajowodów. " mamaginekolog
Mi też ginka tak powiedziała, że nie widzi potrzeby :/ poszłam do innego lekarza i pytał gdzie moje badanie drożności, a ja "nie mam, nie robiłam nigdy" to powiedział, że pierwsze co to robimy drożność! Za miesiąc mam wizytę żeby zrobić czystość, a później HSG. Po 2 latach to konieczne kochana.
Ale lekarze też odradzają tego badania (nie rozumiem dlaczego, nigdy nie dostałam logicznej odpowiedzi), jestem po CP, jajowód z ciążą pękł a mimo to lekarze (aż 3) odmawiało mi skierowania na to badanie ze względu, że jestem młoda. xD Dopiero w klinice niepłodności dostałam skierowanie, 5 lat po pozamacicznej. Już nie mówię o tym, że po operacji, na wizycie kontrolnej lekarz nawet nie zerknął na ranę, tylko na wypis i powiedział "to wszystko ok, dziękuję". Na szczęście nie pracuje już w naszym szpitalu." Jedną z najczęstszych przyczyn niepłodności kobiet jest tzw. "Czynnik jajowodowy" dotyczy około 30% kobiet z stwierdzoną niepłodnością przed 30 rokiem życia i nawet 40% [kobiet ze stwierdzoną niepłodnością]po 30 roku życia. Na drugim miejscu dopiero, są problemy z owulacją i zaburzenia hormonalne. Dlatego uważa się, że badaniem pierwszego rzutu (po potwierdzeniu prawidłowego nasienia) jest badanie drożności jajowodów. " mamaginekolog
Mi też ginka tak powiedziała, że nie widzi potrzeby :/ poszłam do innego lekarza i pytał gdzie moje badanie drożności, a ja "nie mam, nie robiłam nigdy" to powiedział, że pierwsze co to robimy drożność! Za miesiąc mam wizytę żeby zrobić czystość, a później HSG. Po 2 latach to konieczne kochana.
A brać dalej dupka czy odstawić??
Jestem załamana... 2 tyg temu pęcherzyk 20mm i ovitrelle, tydzień temu pęcherzyk 17mm i płyn, dzisiaj 25mm i płyn... Endo ok 7... A @ ma być za 4 dni.... Nie kumam...