reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Właśnie dostałam @...kuzwa i z tego co widzę już mi sie cykl rozregulował bo wcześniej miałam jak w zegarku co 28 a teraz widzę co 26-30 ehh.Powiem Wam, że nie staraliśmy się jakoś specjalnie ale jestem taka zmieszana/zawiedziona nawet nie wiem jak to nazwać.Teraz też widzę jak bardzo podświadomość działa, bolały mnie piersi to już myślałam, że coś nawet nudności miałam [emoji23][emoji23] szok

Głowa do góry i atakujemy marzec [emoji123]

U mnie takie cudo w 28dc i wczoraj potwierdzone, że pęcherzyk nie pękł ale jest plyn [emoji848]
IMG_20200604_095422.jpeg
IMG_20200604_095300.jpeg

Nie robilam, lekarz mowil ze nie widzi potrzeby robiebia. A jak po jakimś czasie powiedziałam że wstrzymuje sie z wizytami u niego to stwierdził aby może zrobić drożność jajowodow. Wiec sama nie wiem.
" Jedną z najczęstszych przyczyn niepłodności kobiet jest tzw. "Czynnik jajowodowy" dotyczy około 30% kobiet z stwierdzoną niepłodnością przed 30 rokiem życia i nawet 40% [kobiet ze stwierdzoną niepłodnością]po 30 roku życia. Na drugim miejscu dopiero, są problemy z owulacją i zaburzenia hormonalne. Dlatego uważa się, że badaniem pierwszego rzutu (po potwierdzeniu prawidłowego nasienia) jest badanie drożności jajowodów. " mamaginekolog

Mi też ginka tak powiedziała, że nie widzi potrzeby :/ poszłam do innego lekarza i pytał gdzie moje badanie drożności, a ja "nie mam, nie robiłam nigdy" to powiedział, że pierwsze co to robimy drożność! Za miesiąc mam wizytę żeby zrobić czystość, a później HSG. Po 2 latach to konieczne kochana.

" Jedną z najczęstszych przyczyn niepłodności kobiet jest tzw. "Czynnik jajowodowy" dotyczy około 30% kobiet z stwierdzoną niepłodnością przed 30 rokiem życia i nawet 40% [kobiet ze stwierdzoną niepłodnością]po 30 roku życia. Na drugim miejscu dopiero, są problemy z owulacją i zaburzenia hormonalne. Dlatego uważa się, że badaniem pierwszego rzutu (po potwierdzeniu prawidłowego nasienia) jest badanie drożności jajowodów. " mamaginekolog

Mi też ginka tak powiedziała, że nie widzi potrzeby :/ poszłam do innego lekarza i pytał gdzie moje badanie drożności, a ja "nie mam, nie robiłam nigdy" to powiedział, że pierwsze co to robimy drożność! Za miesiąc mam wizytę żeby zrobić czystość, a później HSG. Po 2 latach to konieczne kochana.
To czekam na kolejny @ i zadzwonię sie umówić.

Ale lekarze też odradzają tego badania (nie rozumiem dlaczego, nigdy nie dostałam logicznej odpowiedzi), jestem po CP, jajowód z ciążą pękł a mimo to lekarze (aż 3) odmawiało mi skierowania na to badanie ze względu, że jestem młoda. xD Dopiero w klinice niepłodności dostałam skierowanie, 5 lat po pozamacicznej. Już nie mówię o tym, że po operacji, na wizycie kontrolnej lekarz nawet nie zerknął na ranę, tylko na wypis i powiedział "to wszystko ok, dziękuję". Na szczęście nie pracuje już w naszym szpitalu.
Teraz czekam na @ i od razu dzwonie do szpitala rejestrować się na HSG. :)

reklama
A brać dalej dupka czy odstawić??

Bierz przez 14 dni odkąd zaczęłaś i odstaw. Dopiero po odstawieniu wszystko się rozwiąże a takto tylko bedziesz wydłużała bez sensu cykl.

Jestem załamana... 2 tyg temu pęcherzyk 20mm i ovitrelle, tydzień temu pęcherzyk 17mm i płyn, dzisiaj 25mm i płyn... Endo ok 7... A @ ma być za 4 dni.... Nie kumam...

Skoro jest płyn to jakiś pęcherzyk musiał pęknąć ;) widocznie krył sie jeszcze jeden i był na tyle malutki, że go pomineli a on sobie urósł :) W sumie może on pęknie także do wyra!! ha ha natura bywa przeróżna ;)

Do góry