reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Skończyła rok.
Kochana tak sie moze zdarzyć. Mojej koleżanki corka przed rokiem odstawila mleko.. a jak patrze na mojego Filipka to jestem w szoku bo on wszystko co zje i tak musi zapic mlekiem. Mamy jeszcze 3 opakowania mleka 2 i juz czeka na niego mleko 3. Kto wie czy i jemu sie nie odmieni. Moje dziecko wciaz je co 3h.. nie umie robic dłuższych przerw. Wiec w pewnym sensie mam niemowlaczka w domu.

reklama
Kochana tak sie moze zdarzyć. Mojej koleżanki corka przed rokiem odstawila mleko.. a jak patrze na mojego Filipka to jestem w szoku bo on wszystko co zje i tak musi zapic mlekiem. Mamy jeszcze 3 opakowania mleka 2 i juz czeka na niego mleko 3. Kto wie czy i jemu sie nie odmieni. Moje dziecko wciaz je co 3h.. nie umie robic dłuższych przerw. Wiec w pewnym sensie mam niemowlaczka w domu.
I pomyliłam wątki.. przepraszam już idę tam. Dopiero dzisiaj się zorientowalam.

Już tak. :) Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.

@Dagaa11 jak miło was widzieć. Ale te dzieci ekspresowo rosną. Jak sobie radzicie w tym ciezkim czasie? Jako nasza Pani farmaceutka podziel sie swoja wiedzą o wirusie.. swoich przemyśleniach..
Cześć kochana ❤ radzimy sobie całkiem nieźle, na szczęście mieszkamy w domu z ogrodem, więc dzieci.mają co robić :) starsza ma lekcje przez Skype, mała rano jest z dziadkami (z którymi mieszkamy), a my w pracy. Co do wirusa... na początku byłam się bardzo, że względu na specyfikę swojej pracy. Ludzie wariowali, robili masowe zapasy w aptece. Ale teraz na szczęście jest spokojniej. Dbamy w pracy o swoje bezpieczeństwo, na szczęście mamy szybę :) co do wiedzy o wirusie... wiem tyle co każdy, jest niebezpieczny i nie.mozemy go lekceważyć. Mam nadzieję, że ilość zachorowań jak najszybciej zacznie maleć, żeby choć trochę wrócić do.normalnosci ❤

Już tak. :) Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.
Trzymam za Ciebie kciuki ❤ wierzę, że w końcu TO TEN MOMENT i z tą ciążą będzie wszystko ok ❤

😍✊🏾✊🏾

reklama
Do góry