reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Skończyła rok.
Kochana tak sie moze zdarzyć. Mojej koleżanki corka przed rokiem odstawila mleko.. a jak patrze na mojego Filipka to jestem w szoku bo on wszystko co zje i tak musi zapic mlekiem. Mamy jeszcze 3 opakowania mleka 2 i juz czeka na niego mleko 3. Kto wie czy i jemu sie nie odmieni. Moje dziecko wciaz je co 3h.. nie umie robic dłuższych przerw. Wiec w pewnym sensie mam niemowlaczka w domu.

reklama
Kochana tak sie moze zdarzyć. Mojej koleżanki corka przed rokiem odstawila mleko.. a jak patrze na mojego Filipka to jestem w szoku bo on wszystko co zje i tak musi zapic mlekiem. Mamy jeszcze 3 opakowania mleka 2 i juz czeka na niego mleko 3. Kto wie czy i jemu sie nie odmieni. Moje dziecko wciaz je co 3h.. nie umie robic dłuższych przerw. Wiec w pewnym sensie mam niemowlaczka w domu.
I pomyliłam wątki.. przepraszam już idę tam. Dopiero dzisiaj się zorientowalam.

Już tak. :) Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.

@Dagaa11 jak miło was widzieć. Ale te dzieci ekspresowo rosną. Jak sobie radzicie w tym ciezkim czasie? Jako nasza Pani farmaceutka podziel sie swoja wiedzą o wirusie.. swoich przemyśleniach..
Cześć kochana ❤ radzimy sobie całkiem nieźle, na szczęście mieszkamy w domu z ogrodem, więc dzieci.mają co robić :) starsza ma lekcje przez Skype, mała rano jest z dziadkami (z którymi mieszkamy), a my w pracy. Co do wirusa... na początku byłam się bardzo, że względu na specyfikę swojej pracy. Ludzie wariowali, robili masowe zapasy w aptece. Ale teraz na szczęście jest spokojniej. Dbamy w pracy o swoje bezpieczeństwo, na szczęście mamy szybę :) co do wiedzy o wirusie... wiem tyle co każdy, jest niebezpieczny i nie.mozemy go lekceważyć. Mam nadzieję, że ilość zachorowań jak najszybciej zacznie maleć, żeby choć trochę wrócić do.normalnosci ❤

Już tak. :) Lekarz na wstępie pochwalił, że od razu po wyniku tsh 4 wzięłam euthyrox w dawce 50 i że od razu wzięłam duphaston. Skrupulatnie przeczytał wyniki genetyczne, wszystko sobie zapisał. Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, lekarz powiedział, że widzi maleńki pęcherzyk ale jest tak maleńki, że do końca nie jest pewny. Więc wizyta za 2 tygodnie 7 maja. Zalecił brać 3x1 duphaston i euthyrox w dawce 62,5. Zamiast witamin pregna start (twierdzi, że te wszystkie witaminy wieloskładnikowe nie są ok) mam brać prevenit intensive, do tego witaminę d3 4000 z k2mk7, witaminę C 2000 i dicoflor. Zastanawiają mnie te dawki d3 i witaminy C. 🤔 Ale jak kazał to chyba wie co zaleca. Nie zalecił badań krwi, mówi, żeby teraz tak nie chodzić po laboratoriach ale ja i tak będę patrzyć jak przyrasta. Hm.. I to chyba wszystko.
Trzymam za Ciebie kciuki ❤ wierzę, że w końcu TO TEN MOMENT i z tą ciążą będzie wszystko ok ❤

😍✊🏾✊🏾

reklama
Do góry