reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ooo no to trzymam kciuki a noz sie tym razem udalo!!! Super z tym monitoringiem, ja mam opieke w medicover z tego co wiem tam nie swiadcza takiej uslugi a wizyt tez moge miec ile chce za free i zapisalam sie do mojego gina moze podejrzy na usg co tam sie dzieje ;-)
Wystarczy ze masz w pakiecie wizytę Usg i nie mówisz ze chcesz mieć monitoring tylko umawiasz sobie wizytę usg 2,3 razy co kilka dni i już :) :p tego Ci raczej nie zabronia, zwłaszcza jak mozesz korzystać ile chcesz ;)

reklama
Wystarczy ze masz w pakiecie wizytę Usg i nie mówisz ze chcesz mieć monitoring tylko umawiasz sobie wizytę usg 2,3 razy co kilka dni i już :) :p tego Ci raczej nie zabronia, zwłaszcza jak mozesz korzystać ile chcesz ;)
Wiem wiem ale akurat do mojego ginekologa (a nie chce isc do innego) terminy sa na za mies co najmniej i wez tu tak traf w odpowiedni moment :/

Hej dziewczyny. Mogę się włączyć do rozmowy? Na długo się wycofałam z forum. Zmieniłam lekarza. Diagnoza nadal ta sama. Nie mam owulacji. Jeden miesiąc bez pregnylu i torbiel 5,5 cm. Czyli pęcherzyk zamiast pęknąć rósł i rosl. Pęcherzyk do pęknięcia jest odpowiedni dopiero w ok. 18 dc. Od przyszłego cyklu najprawdopodobniej wdrażamy Aromek i znowu Pregnyl. Znacie jakieś naturalne sposoby na szybsze rośnięcie pęcherzyków ? Jakieś suplementy? Czy tylko te leki na stymulację coś mogą zdziałać.
Zaczynam 12 cykl :( :( :(

Hej😉 ja miałam robione HSG w zeszłym
roku we wrześniu. Przede wszystkim nie nakręcaj się i nie czytaj za wielu forów.. Każda z nas jest inna i każda ma inny próg bólu. Ja kompletnie nic nie czułam. Zgłosiłam się z rana chyba na 8 ma oddział, następnie dość długo czekałam na lekarza,później dostałam zastrzyk przeciwbólowy w pupę. Jakoś po 20 min do pracowni rtg. Najbardziej mi się chciało śmiać z tego stołu blaszanego na który musisz się położyć..samo prześwietlenie i badanie trwa Dosłownie chwilkę nawet byłam w szoku ze tak szybko..😂 około 12 wychodziłam ze szpitala. Także nic strasznego jak dla mnie. Trochę jednak się zdziwiłam bo podczas badania lekarz powiedział ze wszystko ok, ale później jak odebrałam wynik okazało się ze lewy jajowod mam drożny a na Prawym kontrast się nie przelał...🤔 teraz idę na laparo żeby na 100% to sprawdzić 😉
No ja już się naczytałam :( mi lekarz mówił, ze poda lek narkotyczny - trochę się boje, bo mam zle wspomnienia po takim leku... wolałabym być pod narkoza 😂 i po jakim czasie można się starać ? Odrazu czy jednak ze względu na ten kontrast odczekać miesiąc ?

No ja już się naczytałam :( mi lekarz mówił, ze poda lek narkotyczny - trochę się boje, bo mam zle wspomnienia po takim leku... wolałabym być pod narkoza 😂 i po jakim czasie można się starać ? Odrazu czy jednak ze względu na ten kontrast odczekać miesiąc ?
Ja żadnej narkozy nie miałam..ale tak jak pisałam wcześniej mnie nic a nic nie bolało. Starać można się w następnym cyklu ten z HSG jest stracony bo twoje jajniki są pod wpływem promieniowania rtg...lekarz powiedział ze lepiej nie ryzykować wiec posłuchałam 😉👍

reklama
Hej! Wczoraj byłam na pobraniu krwi, za dwa tygodnie będę miała wyniki. Osiwieje do tego czasu, tak się boję, że wyjdą kolejne przeszkody...
1580909782690.png

Do góry