reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Do dziewczyn które wcześnie wiedziały o ciąży. Czulyscie jakieś skurcze albo ciagniecie brzucha w pierwszych tygodniach? I jak to wyglądało z piersiami, faktycznie od razu 'łapią', rosną, bolą, ciemnieja i są te żyłki?

reklama
Do dziewczyn które wcześnie wiedziały o ciąży. Czulyscie jakieś skurcze albo ciagniecie brzucha w pierwszych tygodniach? I jak to wyglądało z piersiami, faktycznie od razu 'łapią', rosną, bolą, ciemnieja i są te żyłki?
Ciągnięcie tak, piersi nie pamiętam, chyba nie, dopiero w 8 tc zaczęły boleć, ale żyłki ja mam i na @ więc ciężko określić. U mnie pierwszy objaw, gdy jeszcze testy nic nie pozakazaly to wyczulony zapach, w restauracji opieprzylam koleżanki że jedzą śmierdząca carbonare i odrzucili mnie od alko. Jak już były pozytywne testy to odrzuciło mnie też od kawy, a od 7tc już mdłości... Jakieś masz przeczucia?

Najgorsze jest, to uczucie kiedy tak bardzo chcesz i nic z tego nie wychodzi i tak naprawdę nic nie możesz zrobić tylko czekać. Grunt, to próbować podchodzić do tego z dystansem robić swoje chodzić do lekarza, stosować się do zaleceń, ale się nie napalać. Mój facet pod tym względem jest spokojny, nie stwarza żadnej presji czasu. Zawsze mnie uspokaja i mowie ze jeszcze będziemy mieli dość naszych dzieci. Próbuje brać z niego przykład.
Ehh, szkoda ze moj maz nie jest w polowie z podejściem jak twoj facet. To by dużo zmienilo u mnie.

Ciągnięcie tak, piersi nie pamiętam, chyba nie, dopiero w 8 tc zaczęły boleć, ale żyłki ja mam i na @ więc ciężko określić. U mnie pierwszy objaw, gdy jeszcze testy nic nie pozakazaly to wyczulony zapach, w restauracji opieprzylam koleżanki że jedzą śmierdząca carbonare i odrzucili mnie od alko. Jak już były pozytywne testy to odrzuciło mnie też od kawy, a od 7tc już mdłości... Jakieś masz przeczucia?

Tyle co pisałam w pierwszym poście. Jakieś 2 strony wcześniej. Ale właśnie nie wiem czy to ja już doszukuje się nie wiadomo czego czy naprawdę coś się dzieje. Jakikolwiek ból brzucha dostawałam maksymalnie 2 dni przed @,a tu 5 dni przed i takie delikatne ciągnięcia jakby, wczoraj najczesciej jak siedziałam i to tak raz z prawej raz z lewej. No i w poprzednim poście, piersi mi znacząco urosły i w 25 dc zaczęły boleć (także ciągle w staniki chodziłam) a od wczoraj 28dc już mniej. Podejrzewam że się doszukuje ale juz narzeczony mówi że może jednak się udało i już mi w głowie rozkrecil

Ja tu nic nie sugerowałam. Jemu samo się zalaczyla i się ciągle pyta jak się czuje :D no ale później jest ciężko go wyprowadzać z błędu

Mnie tylko przeraża suma pieniędzy, która zostawiam w invimedzie drożność jajowod tez planuje tam zrobić byłam raptem na 3 wizytach, wykonałam zlecone badania i 2000 tys mniej w portfelu

Mnie tylko przeraża suma pieniędzy, która zostawiam w invimedzie drożność jajowod tez planuje tam zrobić byłam raptem na 3 wizytach, wykonałam zlecone badania i 2000 tys mniej w portfelu

Dlatego wiem że to głupie podejście, ja się boję pójść do kliniki niepłodności boję się tego co usłyszę i że jeśli będzie to wymagało leczenia to może to trwać i trwać, a żadnych rezultatów nie będzie. To jest moja taka pięta Achillesa, niby nie daje po sobie poznać że kontakt z dziećmi jest dla mnie ciężki, bo z jednej strony uwielbiam dzieci a z drugiej złoszczę się bo nie mogę mieć swojego :( :( :( :'(

reklama
Ja w końcu dorwalam ten Niepokalanek (ostatnia sztuka na mnie czekala w sklepie xD przeznaczenie :-) :)) także od dziś wspieram się tym ziolkiem. Ciekawe czy przyniesie jakieś pozytywne efekty.

Do góry