reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
25 dzien cyklu, i teoretycznie 6 dzien po owulacji
Przed robieniem tych badań czyli 3 dni po owulacji mialam usg i lekarz twierdzi ze chyba była owulacja i to z lewego jajnika. To byl 21 dzień cyklu.
Tak niski progesteron wskazuje na brak owulacji. Jak stwierdził że była owu?widział pęcherzyk?

reklama
Wygląda na spadek tuż przed @, ciężko po tym wróżyć czy była owulacja, zaufalabym ginowi, bo widział na USG, czy byly pozostałości pękniętego pęcherzyka. Nie wiem w jakim tempie spada LH po owulacji. Raczej nie nastawialabym się na ciążę przy tym poziomie hormonu. Mówił coś o grubości endometrium? Szkoda, że nie miałaś pełnego monitoringu, wiedziałabys jak rósł pęcherzyk.
Starajaca2018 pokazywała poziom progesteronu a nie LH (hormon luteinizujący). Progesteron w tym dniu cyklu powinnien mieć najwyższe stężenie. Ja jak badałam ostatnio to miałam na poziomie 14

Pomożecie? Bo się przerazilam.
Ktoś tu pisał wcześniej o toksoplazmozie

Załączniki

• Screenshot_2019-08-15-12-52-57-623_com.android.chrome.png
    Screenshot_2019-08-15-12-52-57-623_com.android.chrome.png
    49,3 KB · Wyświetleń: 99
Starajaca2018 pokazywała poziom progesteronu a nie LH (hormon luteinizujący). Progesteron w tym dniu cyklu powinnien mieć najwyższe stężenie. Ja jak badałam ostatnio to miałam na poziomie 14
Tak, masz rację, źle napisałam, chodzili mi o progesteron, po owu już powinien spadać, nie wiem jak szybko, 14 to ja miałam na początku ciąży.

reklama
Hej. Pomóżcie mi bo zgłupiałam. W lipcu miałam 3 dniowe plamienia (27dc) i uznałam to za okres. Teraz w sierpniu @ powinna przyjść za 3 dni(30dc) ale tydzień temu miałam 5 dniowe brązowe plamienia(18dc) i tak się zastanawiam czy to była @ zwłaszcza że badania wyszły jak na zdjęciu i czy w lipcu to była @ a tydzień temu była @ wtedy byłby 45dc zwłaszcza że kiedyś już taki długi cykl miałam.
IMG_20190815_171223.jpeg

Do góry